YAYIN LİSTESİ (Bütün yazılarıma buradan erişebilirsiniz.)

4 Kasım 2019 Pazartesi

EYVAH BIOS ŞİFREMİ UNUTTUM 1


Bu hafta kızımın sınav haftası olması nedeniyle bilgisayarıma el konuldu. Bu yüzden bu yazıyı çok geç saatlerde ancak yazabiliyorum. Hafta sonu sizleri yazılarımdan mahrum bıraktığım için çok müteessirim. Umarım beni affedersiniz.🙏
Eyvah Windows Şifremi Unuttum yazım sizlerden oldukça ilgi görünce ben de Ata Demirer misali Eyvah Serisi yapayım dedim . Eyvah Eyvah'ın yakaladığı izleyici sayılarını görür mü bilmem ama bugün sizlere dizüstü bilgisayarınızın  BIOS şifresini unuttuğunuzda nasıl sıfırlayacağınızı anlatacağım. Bunun farklı durumlar için birçok yolu var ancak ben bunu size nasıl aktaracağım tam olarak bilmiyorum. Aklımda bir akış var ancak yazmaya başladıkça bu daha da şekillenecektir. Hadi başlayalım o zaman.

Masaüstü bir bilgisayarda bu durum ile karşılaşıldığında, bilgisayarınızın enerjisini kapatın, güç kablosunu çıkarın ve bilgisayarınızın kasasını açın. Statik elektriği boşaltmak için bilgisayarın kasasına metal bir nesneyle dokunun. BIOS'u sıfırlayan jumperın konumunu bulmak için anakartınızın kılavuzuna bakın. Kılavuzunuz yoksa, ana kartınızda CLEAR, CLEAR CMOS, JCMOS1, CLR, CLRPWD, PASSWD, PASSWORD, PSWD, PWD, CLR BIOS, CLEAR BIOS, CLR CMOS, RESET BIOS veya RESET CMOS etiketlerden birini arayın. Ya da bunlarla uğraşmayıp anakartta bulunan BIOS pilini yaklaşık 5 dakika çıkarın (anakarta bağlı olarak daha uzun sürebilir) ve geri yerleştirin. Bilgisayarı açtığınızda BIOS'taki mevcut veriler silinecek ve  varsayılan ayarlar geri yüklenecektir.


Çalındığında verilerin korunmasına yardımcı olmak için bir dizüstü bilgisayarın BIOS şifresi, geleneksel bir masaüstünden daha güvenlidir. Dizüstü bilgisayarın orijinal sahibiyseniz, dizüstü bilgisayar üreticisine başvurabilirsiniz. Dell , Lenovo ve Toshiba gibi şirketler şifreyi sıfırlama konusunda size yardımcı olabilirler. Yok ben kendi işimi kendim hallederim diyorsanız devam edelim o zaman.

Üretici firma ile irtibata geçmeden önce https://bios-pw.org/ adresini kullanabilirsiniz. 
Dizüstü bilgisayarlarda BIOS şifrelerini kurtarmanın hızlı ve kolay bir yolu olan bu site, çeşitli BIOS / UEFI firmware'ler için master şifreler üretir. Bunun için öncelikle;
1-  Bilgisayar önyüklenirken, CMOS kurulumuna girmek için F1, F2 veya Del tuşuna basın.
2- CMOS kurulumunda bir şifre sorulduğunda 3 kez herhangi bir şifre girelim. 
3- Çoğu marka için üçüncü kez geçersiz bir şifre girildikten sonra ekranda görülen kodu başka bir bilgisayarda https://bios-pw.org/ adresine girerek sayfada görülen Enter Your Code kısmının altındaki metin kutusuna girelim ve "Get password" butonuna tıklayalım.
4- Üretilen kodu BİOS şifresini unuttuğumuz bilgisayarda deneyebiliriz.

Yukarıdaki sitede bu işlemi yapabileceğimiz birçok marka mevcut ancak tüm markalar yok. http://www.biosbug.com/ sitesi dizüstü bilgisayarının markası ASUS, ACER ve SONY olan kullanıcıların tercih etmesi gereken diğer bir site.
ASUS DİZÜSTÜ BİLGİSAYARLAR İÇİN
Eğer dizüstü bilgisayarınızın markası Asus ise;
1- Bilgisayar önyüklenirken, CMOS kurulumuna girmek için  F2 tuşuna basın (veya zaten BİOS şifre ekranı geliyorsa hiç bir şey yapmayın)
2- Şifre ekranında ALT + R tuşlarına basın YYYY-AA-GG ile "Kurtarma şifresini girin" penceresi görünecektir.
3- Ekranda görülen tarihi başka bir bilgisayarda  http://biosbug.com/asus.php adresine girerek "Send Request" butonuna basınız. Yan tarafta görülen şifreyi BİOS şifresi unutulan bilgisayara yazıp şifre ekranını geçmiş oluyoruz.
ACER DİZÜSTÜ BİLGİSAYARLAR İÇİN
Eğer dizüstü bilgisayarınızın markası ACER ise;
1- BIOS / UEFI’ye girmek için F2’yi basılı tutarken önyükleme yapın.
2- Şifre girişi penceresi göründüğünde 3 kez Enter tuşuna basın.
3- 12345678 gibi bir anahtar ile "Enter unlock password" "Kilit açma şifresini girin" penceresi görünecektir.
4- Ekranda görülen anahtarı başka bir bilgisayarda http://biosbug.com/acer/ adresine girerek formdaki anahtar alanına girin ve Send Request butonuna basın. 
5- Yan tarafta görülen şifreyi BİOS şifresi unutulan bilgisayara yazıp şifre ekranını geçmiş oluyoruz.
SONY DİZÜSTÜ BİLGİSAYARLAR İÇİN
Eğer dizüstü bilgisayarınızın markası SONY ise;
1- BIOS / UEFI’ye girmek için F2’yi basılı tutarken önyükleyin veya sadece Assist düğmesine ve ardından F2’ye basın
2- Bios Şifresini Girin penceresi göründüğünde 3 kez yanlış şifre girin.
3- F2SK-PXL6-8RVP-F8VK benzeri bir anahtar ile "Enter Onetime Password" penceresi görünecektir.
4- Ekranda görülen anahtarı başka bir bilgisayarda http://biosbug.com/sony/ adresine girerek formdaki anahtar alanına girin ve Send Request butonuna basın. 
5- Yan tarafta görülen şifreyi BİOS şifresi unutulan bilgisayara yazıp şifre ekranını geçmiş oluyoruz.

Farklı nedenlerle yukarıda anlatılanlar işinize yaramadıysa CMOS kurulumunda şifre ekranında bilgisayarınızın özelliklerine göre aşağıdaki şifreleri deneyebilirsiniz.
AMI BIOS Şifreleri:
A.M.I. -  AAAMMMIII - AMI?SW - AMI_SW - AMI - BIOS - CONDO - HEWITT RAND - LKWPETER - MI - Oder - PASSWORD
AWARD BIOS Şifreleri:
01322222 - 589589 - 589721 - 595595 - 598598 - ALFAROME - ALLy - aLLy - aLLY - ALLY - aPAf - _award - award - AWARD_SW - AWARD?SW - AWARD SW - AWARD PW - AWKWARD - awkward -  BIOSTAR - CONCAT - CONDO - Condo - d8on - djonet - HLT - J64 - J256 - J262 - j332 - j322 - KDD - Lkwpeter - LKWPETER - PINT - pint - SER - SKY_FOX - SYXZ - syxz - shift + 
- syxz - TTPTHA - ZAAADA - ZBAAACA - ZJAAADC
PHOENIX BIOS Şifreleri:
BIOS - CMOS - phoenix - PHOENIX
Çeşitli Ortak Şifreler:
ALFAROME - BIOSTAR - biostar - biosstar - CMOS - cmos - LKWPETER - lkwpeter - setup - SETUP - Syxz - Wodj
Diğer Üreticilere Ait Bios Şifreleri:
Biostar – Biostar / Compaq – Compaq / Dell – Dell / Enox – xo11nE / Epox – central / 
Freetech – Posterie / IWill – iwill / Jetway – spooml / Packard Bell – bell9 / QDI – QDI / 
Siemens – SKY_FOX / TMC – BIGO / Toshiba – Toshiba / VOBIS & IBM – merlin

Aslında anlatacak daha çok şey var ama yazı çok uzuyor onun için bugünlük bu kadar yeter bence. Bugün anlattıklarım bilgisayarımızın açılmadığı BİOS şifre ekranı ile karşı karşıya kaldığımız veya BİOS'a girmek isteyip de şifre ekranı ile karşılaştığımız durumlar için çözüm önerileri sundu. Bir sonraki yazımda BIOS şifresini kırma ile ilgili farklı senaryolarda görüşmek üzere şimdilik hoşçakalın. Bu arada söylemeyi unuttum beni izlemeyi ihmal etmeyin.

13 yorum:

  1. Faydalı bir yazı olmuş teşekkürler

    YanıtlaSil
  2. Faydalı bir yazı olmuş teşekkürler

    YanıtlaSil
  3. Casper Csd cihazlar için 40 haneli bir kod veriyor yazacak yer bulamıyorum windows'a girebiliyorum lakin biosa ulaşamıyorum yardımınızı bekliyorum (51139CDE-F48DD33F-21C8DBEB-4EF92BC2-80050FDE)

    YanıtlaSil
  4. Sen çok yaşa emi

    YanıtlaSil

Bu Blogda Ara

Öne Çıkan

Instagram'dan Ücretsiz/Programsız Video İndirme

Herkese merhaba. Uzunca bir aradan sonra yeniden sizlerle birlikte olmak çok güzel. Sizler için güzel içerikler biriktiriyorum. Yoğun işleri...

Popüler

Etiketler

AUTOCAD MENÜ KAYBOLDU ÇÖZÜMÜ (1) AVS Document Converter (1) Ad tanımlama (1) Adres Mektup Birleştirme (2) Airbnb (1) Ali Nesin (1) Alıntı ve taslak (1) Anket hazırlama (1) Antivirüs yazılımlar (1) AnyDesk Kullanımı (1) Arduino Uno (1) Arduino Uygulamaları (Temel Seviye) Kursu Videoları (1) Aritmetik Ortalama Sembolü Nasıl Yazılır? (1) Articulate Quizmaker (1) Atari Brekaout (1) Attribute Changer (1) Autocad 2018'de Menüler kayboldu (1) AyDesk (1) Başarılı bir video konferans için tavsiyeler (1) Bilgisayarla ilgili komik sözler (1) Bilgisayarı ayarlanan süre sonunda açmak (1) Bilgisayarı ayarlanan süre sonunda kapatmak (1) Bilgisayarı zaman ayarlı yeniden başlatmak (1) Bios şifresi kırma (2) Birim dönüştürücü (1) BlueStacks (1) Bu blogu ben niye açtım (1) Bütün Sayfayı Kaydetme (1) Büyük boyutlu Dosyaların Transferi (1) Büyük verilerin analizi (1) CMOS De-Animator (1) Cameyo (1) Cep Telefonunu Web Kamerası Olarak Kullanmak (1) Certifiy'em ile Katılım Belgesi Oluşturma (1) Certifiy'em ile Sertifika Oluşturma (1) Certify'em (1) Certify'em Kullanımı (1) ChemDraw Pro (1) ChemType (1) Chrome Eklenti Yükleme (4) Chrome Kısayolları (1) Classroom Kullanımı (1) CrossFire (1) Crossdown (1) Crossword Compiler (1) Crossword Construction Kit (1) Crossword Forge kullanımı (1) Crossword Maestro (1) Crossword Weaver (1) Denklem ekleme (2) Dijital Akıcılık (1) Dijital Dünya Vatandaşlığı (1) Dijital Göçmenler (1) Dijital Okuryazarlık (1) Dijital Vatandaş (1) Dijital Yerliler (1) Dino Runner (1) Dino Runner hileleri (1) DroidCam Client kurulumu (1) DroidCam Kullanımı (1) EBA (3) EBA'DA HARİCİ CANLI DERS EKLEME (4) Easyclass (1) Edmodo (1) Ekran Alıntısı Aracı (1) Ekran Kaydedicisi (1) Ekranı aşağıya kaydırarak bilgisayarı kapatma (1) Elektrik ile ilgili komik sözler (1) Enigma Virtual Box (1) Excel (2) Excel ipuçları (1) Excel'de veri toplama sayfası oluşturma (1) Eyvah Bios Şifremi Unuttum (2) Flash Fill (1) Flash bellek erişimi açma (1) Flash bellek erişimi engelleme (2) Flash diske Windows 10 kurmak (1) Flash diske işletim sistemi kurmak (1) Formative Kullanımı (1) Formative ile Online sınav oluşturma (1) Free WiFi (1) GoFormative (1) God Mode (1) Google Classroom (2) Google Formlar (2) Google Gravity (1) Google Maps (1) Google Meet Kullanımı (1) Google Oyunlar (1) Google Space (1) Google Translate (1) Google İstatistikleri (1) Görev Zamanlayıcısını kullanmak (1) Güvenli internet kullanımı (1) HP USB Disk Storage Format Tool (1) Her işte bir hayır var mıdır? (1) Hesap makinesi (1) Hızlı Doldurma (1) Hızlı Görev Çubuğu (1) Internet Download Manager (IDM) (1) Jam Paylaşma (1) Jam oluşturma (1) Jamboard (1) KVKK’nun 5. 6. ve 9. Maddeleri (1) Karakter Eşlem (2) Kaynaklar Görünmüyor Sorunu (1) Kayıt Defteri Düzenleyicisini Kullanmak (1) Keep (1) Kiremithane Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi (1) Klest-crossword (1) MERLOT (1) MEmu (1) Marmara Üniversitesi (1) Matrix Kayan Kodlar Yapma (1) Mobil Uygulamalar (2) Moodle (1) Mürekkep Denklem (2) Mürekkepten Matematiğe Dönüştür (1) Müstakbel matematikçiye öğütler (1) NIMBUS SCREENSHOT (1) NTFS (1) Nitro Pdf İle Dosya Boyutunu Küçültme (1) Not Defteri ile Günlük Oluşturma (1) Not Defteri Üstbilgi Altbilgi Düzenleme (1) OBS Kontroller (1) OBS Studio (1) OBS Studio Siyah Ekran Sorunu Çözümü (1) Odtü Oyun Portalı (1) Office ipuçları (2) Opera GX (1) Opera GX Free VPN Ayarı (1) Opera GX Kenar Çubuğu Ayarı (1) Opera GX Reklam Engelleme Ayarı (1) PHET (1) PLC (1) Pacman (1) Pc CMOS Cleaner (1) Pdf Dosya Boyutu Küçültme (1) PhotoScape (1) Photoshop ile Transparan (Şeffaf) Logolar Oluşturma (1) Portable Program Yapma (1) PowerPoint İpuçları (1) Puzzle Workshop (1) R-Studio (1) RD Client (1) Raw Formatına Dönüşmüş Diski Biçimlendirme (1) Raw Formatına Dönüşmüş Diskten Verileri Kurtarma (1) Reg Converter (1) Remote Desktop Softwares (1) Resim arka plan kaldırma (1) S7 1200 Kurs (1) SCREEN VIDEO RECORDER (1) SIEMENS S7 1200 PLC (1) SIEMENS S7 1200 TÜRKÇE KULLANIM KILAVUZU (1) SPSS (1) SWF File Player (1) Sanal Masaüstü (1) Sanal Sınıf (2) Sanal Sınıf Uygulamaları (1) Saydam Logolar (1) Screen Recorder (1) Seyahatlerinizde kullanacağınız en iyi 8 mobil uygulama (1) ShowSecondsInSystemClock (1) Siemens S7 1200 (1) Simge Ekleme (1) Simülasyon (1) Sistem saatinde saniye de görünsün (1) Sitenize veya Bloğunuza PDF Dosyası Ekleme (1) Sleep Timer Ultimate (1) Snack (1) Solitaire (1) Spinner (1) Sympathy Crossword Construction (1) SİTENİZE VEYA BLOG SAYFANIZA YOUTUBE VİDEOSU YERLEŞTİRME (1) TIA Portal (1) Tam denetim (1) Tic Tac Toe (1) Tinkercad (1) To do (1) Trip Advisor (1) USB belleğe windows kurmak (1) USB yazmaya karşı koruma hatası (1) Uzak Masaüstü Yazılımları (1) Uzaktan Eğitim (2) Uzaktan Eğitim Aracı (2) Veri Kurtarma (1) Verilerin işlenmesi (1) Video Konferans Platformlarında Kişisel Veri Güvenliğine Dikkat (1) WHATSAPP'TAN KENDİNE MESAJ ATMA (1) We Transfer Kullanımı (1) Webinar (1) WinToUSB (1) Windows 10 için ipuçları (1) Windows Oturum Açma Şifresi (1) Windows To Go (1) Windows kısayolları (2) Windows logo tuşu (1) Windows Şifremi Unuttum (1) Word ipuçları (2) Wordde chemdraw (1) Wordde ekran alıntısı yapma (1) Wordpress ve blogger'daki bloğunuza Pdf uzantılı dosyayı gömme (1) XE Currency (1) Yerleştirilmiş Videoyu Otomatik Olarak Oynatma (1) Yerleştirme Özelliğini Devre Dışı Bırakma (1) Youtube Kanalı nasıl Oluşturulur? (1) Youtube Kısayolları (1) Youtube ile Canlı Yayın Yapma (1) Yönetim Bilişim Sistemleri (1) ZD Soft Screen Recorder (1) ZOOM PROGRAMINDA İLERİ TARİHLİ DERS TANIMLAMA (2) ZOOM PROGRAMININ KURULUMU (1) ZOOM YİNELEMELİ TOPLANTI (1) Zerg Rush (1) acad.cuix (1) analyze this (1) bios pili (1) bios-pw.org (1) chess book study free (1) chess clock (1) chess gif (1) chess ocr (1) chess pgn master (1) chess.com (1) chess24 (1) chessify (1) clnpwd (1) clnpwd.exe (1) cmos (1) diskpart (1) downloadly.ir (1) elektrikçi son sözleri (1) excel dosyasının SPSS'e aktarılması (1) follow chess (1) free online recorder (1) http://biosbug.com (1) iSeePassword Recovery (1) ichess (1) kaçak elektrik kullananların mazeretleri (1) kimlik avı dolandırıcılığına karşı dikkat (1) kimya formülleri nasıl yazılır (1) kişisel verilerin korunması (1) lichess (1) lisanslı yazılım kullanımı (1) mBlock (1) molekül yapısı çizmek (1) moovit (2) pdfdrive (1) portableapps.com (1) qbittorent (1) quiz-maker.com (1) rahim-soft (1) scid on the go (1) smallpdf (3) test hazırlama (1) veri doğrulama (1) virüslere karşı korunma (3) yazmaya karşı koruma ekleme (2) yazmaya karşı korumalı (1) yazmaya karşı korumayı kaldırma (1) Çok kullanışlı masaüstü yazılımlar (1) Ücretsiz Dosya Transferi (1) çocuklar için yapay zeka (1) İdil ÖZTÜRK (1) Şifre Kırma (1) şifre yönetimi (1)