YAYIN LİSTESİ (Bütün yazılarıma buradan erişebilirsiniz.)

18 Haziran 2020 Perşembe

GOOGLE MEET İLE GÖRÜNTÜLÜ TOPLANTILAR

Herkese merhabalar. Hayatımızda birçok şeyin değiştiği salgın günlerinde neyse ki zorlukları kolaylaştırıcı yanıyla teknoloji bizleri rahatlatıyor. Şayet cep telefonu veya internet olmasaydı bu sürecin zorluğu tahmin bile edilemez ölçüde olurdu sanırım. Bunu düşünmek bile içimi kararttı. İşlerimizden ve sevdiklerimizden ayrı kalışımız bizleri onlara bağlayacak araçlar aramamıza itti. Eğitim camiası, iş dünyası farklı çözüm yolları geliştirerek süreci en az hasarla atlatmanın yollarını arıyor. Birkaç aydır öğrencilerimizle, ekip arkadaşlarımızla ya da sevdiklerimizle video konferans araçlarını kullanarak biraraya gelebildik. En çok tercih edilen uygulamalar Zoom, Microsoft Teams, TeamLink ve sosyal medya uygulamalarının (Whatsapp, İnstagram, Youtube vb.) canlı yayın seçenekleri oldu. 
Google ve Microsoft gibi dev ölçekli şirketler karşılaşılan sorunlara bağlı oluşan gelişmelere çok hızlı adapte olabiliyorlar ve yazılım alanında oluşan istekler doğrultusunda da alternatif çözümler üretebiliyorlar. Covid 19 günlerinde Zoom uygulamasının birçok kişi tarafından tercih edilerek öne çıkışı Google'ı harekete geçirerek bu yarışta öne geçmek için var olan ürünlerinin geliştirilmesinin yanında yeni ürünler sunarak rekabette öne geçmeye çalışıyor. Gerçi bu şirketler baktılar olmuyor rakip firmayı satın alıyorlar ama Google, Meet uygulamasını kısıtlı özellikleriyle ücretsiz olarak herkesin kullanımına sundu. Zoom ile ilgili güvenlik açıkları ile ilgili çıkan haberlerin ardından Meet uygulamasının tanıtımında güvenli, güvenilir video konferans vurgusunun yapılması da dikkat çekici. Halihazırda birçok kişinin Gmail hesaplarının var olması nedeniyle yeni üyelik adımları gerektirmeden hızlı bir şekilde uygulamaya başlanabilir olması ve birçok kişinin bu ürünleri mobil cihazlarında da kullanmaları bu ürünlerin tercih edilmesini kolaylaştırıyor. Ben de bugün sizler için Google Meet kullanımına yönelik bir yazı hazırladım. Hazırsanız başlayalım.
Güvenlik vurgusunu ön plana çıkaran Google, Meet'de bulunan bazı güvenlik önlemlerini şu şekilde tanımlıyor:
  • Bir toplantıya girişi kabul etme veya reddetme ve gerekirse katılımcıları sessize alma veya kaldırma gibi güçlü ana bilgisayar denetimleri seti sağlıyoruz.
  • Anonim kullanıcıların (Google Hesabı olmadan) bireysel hesaplar tarafından oluşturulan toplantılara katılmasına izin vermiyoruz.
  • Toplantı kodları varsayılan olarak karmaşıktır ve bu nedenle “tahmin etmeye” dayanıklıdır.
  • Toplantı video toplantıları aktarım sırasında şifrelenir ve Google Drive'da depolanan tüm kayıtlar aktarımda ve beklemede şifrelenir.
  • Web'de Meet'ı kullanmak için eklentilere ihtiyacımız yok. Tamamen Chrome'da ve diğer modern tarayıcılarda çalışır.
  • Mobil cihazlarda, Apple App Store ve Google Play Store'daki Google Meet uygulamalarını bulabilirsiniz.
  • Meet kullanıcıları, hesaplarını Google'ın Gelişmiş Koruma Programına kaydedebilir; bu, kimlik avı ve hesapların ele geçirilmesine karşı mevcut en güçlü korumamızdır.
  • Google Cloud, tüm hizmetleri için düzenli olarak sıkı güvenlik ve gizlilik denetimlerine tabi tutulur . Global uyumluluk sertifikalarımız, GDPR ve HIPAA gibi düzenleyici gerekliliklerin yanı sıra eğitim için COPPA ve FERPA'nın desteklenmesine yardımcı olabilir.
  • Meet verileriniz reklam için kullanılmaz ve verilerinizi üçüncü taraflara satmayız.
  • Dünyayı çevreleyen ve veri merkezlerimizi birbirine bağlayan, verilerinizin güvende kalmasını sağlayan son derece güvenli ve esnek bir özel ağ işletiyoruz . Güven şeffaflık üzerine kuruludur ve tüm veri merkezlerimizin konumlarını yayınlarız.
22- 30 Haziran 2020 tarihleri arasında öğretmenlerin seminer çalışmalarının da online yöntemlerle yapılacak olması ve okulumda da Google Meet uygulamasının tercih edilmesi; Mayıs aylarında hazırlamaya başladığım ama geciktirdiğim bu yazıyı, üzerinde çalıştığım diğer konuların önüne alarak yayınlamama neden oldu. Umarım faydalı bir yazı olur. Google Meet ücretsiz sürümü ile Eylül ayı sonuna kadar 250 katılımcı ve 60 dakika oturum süresi ile tercih edilebilir. 
Google Meet'i Kullanmaya Başlama
Adım 1. Öncelikle Google Meet'i kullanmak için bir Google hesabınız olması gerekir
Adım 2. Meet'i indirin: 
Toplantıya bilgisayarınızdan katılacak iseniz https://meet.google.com/ adresine giderek herhangi bir program yüklemenize gerek kalmadan toplantıya katılabilir veya bir toplantı başlatabilirsiniz.
Mobil cihazınız ile bağlanacaksanız; cihazınızın işletim sistemine göre ilgili mağazalara gidip (Android veya iOS) uygulamayı ücretsiz olarak mobil cihazlarınıza yükleyiniz.
A. Görüntülü Toplantı Başlatma
Google Meet ile görüntülü toplantı yapmanın birçok kolay yolu vardır.
1. Google Takvim'i kullanarak bir görüntülü toplantı planlayabilirsiniz. Bunun için takvim üzerinde toplantıyı yapmak istediğiniz gün ve saat üzerine gelerek planlama yapmanız çok kolaydır.
2. Gmail'den de görüntülü toplantıya geçiş yapabilirsiniz.
3. Google Uygulamalar butonundan da Google Meet'e erişebilirsiniz.

4. Google Meet'ten Görüntülü Toplantı Başlatma
Adım 1. Bir web tarayıcısına https://meet.google.com/ adresini girin.
Adım2. Eğer bir toplantı başlatacaksanız Toplantı Başlat butonuna ya da düzenlenen bir toplantıya katılacaksanız Toplantı kodunu girin kısmına toplantı kodunu girerek Katıl butonuna basınız.
Adım 3. Toplantı başlat butonuna basıldıktan, kamera ve mikrofon ayarları yapıldıktan kısa bir süre sonra aşağıdaki ekran görüntüsünü göreceksiniz. Aşağıdaki ekranda Hemen katıl butonuna basarak toplantıyı başlatabilirsiniz. Göster butonuna basıldığında ise yalnızca ekran görüntünüzü katılımcılarla paylaşabilirsiniz. 
Adım 4. Hemen katıl butonuna basıldığında karşınıza gelen Katılımcı ekle penceresinde isterseniz katılımcı ekleyebilir ya da Katılım bilgilerini kopyala butonuna tıklayıp toplantı kodunu istediğiniz bir ortama yapıştırarak (whatsapp, e-posta vb.) katılımcılara davet göndermiş olursunuz.

Katılım koduna sol alt köşedeki Toplantı ayrıntıları kısmından da ulaşabilirsiniz.
Sağ alt köşede bulunan Diğer seçenekler butonuna tıklayarak açılan penceredeki seçeneklerden de görülebileceği üzere Tam ekran, Düzen seçenekleri gibi ayarlar yapabilirsiniz.

Düzeni değiştir butonuna tıkladığınızda katılımcıların ekranda nasıl görüntülenebileceğini ayarlayabilirsiniz.
Ayarlar butonuna tıkladığınızda ses ve görüntü ile ilgili ayarlara ulaşabilirsiniz.
Ekranın sağ alt kısmında bulunan Şimdi göster butonuna tıklayarak isterseniz ekranınızın tamamını, bir penceresini veya Chrome'da bir sekmeyi katılımcılara gösterebilirsiniz.

Toplantıyı sonlandırmak için kırmızı renkli telefon sembolüne tıklamanız gerekir.


Meet'in ücretsiz sürümünde bir toplantı başlatma ile ilgili işlemler bu kadar. Çok kolay değil mi? Hemen denemelere başlamanızı öneririm. Karşılaştığınız sorunları yorum kısmında yazarsanız yardımcı olmaya çalışırım.

B. Görüntülü Toplantılara Katılma
Görüntülü toplantılara bilgisayardan, Android veya IOS yüklü mobil cihazınızdan birçok farklı yoldan katılabilirsiniz. Toplantı başlatma seçenekleri ile ilgili yukarıdaki ekran görüntülerini incelediğinizde bunları görmüşsünüzdür. Google takvimden, Gmail'den ya da Google Meet ana sayfasına girerek Toplantı kodu ile düzenlenen toplantılara katılabilirsiniz.
Toplantıyı düzenleyen kişinin sizinle paylaştığı toplantı linkine tıklayarak bir toplantıya giriş yapmak ise en kolay yolu bence.
Size gönderilen linke tıkladığınızda eğer bilgisayarınızda Google hesabınızla oturum açmamışsanız ya da mobil cihazınızda Google Meet yüklü değilse toplantıya katılmak için ekranda gösterilen talimatları uygulayın ve katılımınız kısa bir süre içerisinde gerçekleşsin.
Adım 1. Toplantı linkine tıkladıktan sonra karşınıza gelen ekranda Katılmayı iste butonuna tıklayarak katılım isteğinizi yöneticiye iletin.
Adım 2. Yöneticinizin ekranında sizin talebinizi gösteren aşağıdaki ekran görüntüsü görünür. Yöneticiniz Kabul et butonuna tıkladığında toplantıya katılmış olursunuz. 
Adım 3.Yönetici katılma isteğini kabul ettiğinde artık toplantıya katılmış olursunuz ve aşağıdakine benzer bir ekran görüntüsü ile karşılaşırsınız.Hepsi bu kadar.
Yönetici ekranını da aşağıda gösterdim.
Google Meet ile tüm katılımcıların göreceği mesaj da gönderebilirsiniz.
Aşağıdaki resimde gönderdiğiniz mesajın yönetici ekranında nasıl göründüğünü inceleyebilirsiniz.  
Toplantı yöneticisi isterse katılımcıyı toplantıdan çıkarabilir ya da mikrofonunu kapatabilir. Bunun için katılımcının üzerine tıkladığında açılan penceredeki butonları kullanabilir. Mikrofonu kapatmak için ortadaki mikrofon butonuna tıklanması gerekir.
Yönetici yukarıdaki resimde Mikrofonu kapat butonuna tıkladığında açılan uyarı penceresinde mikrofon kapatmayı onaylamak için Mikrofonu kapat butonuna tıklar. 
Mikrofonunuzun kapalı olduğunu üzerine çizgi çekilmiş mikrofon simgesi ile görebilirsiniz.
Yönetici tarafından kapatılan mikrofonunuzu açmak için mikrofon sembolüne tıklamanız yeterli olacaktır.

Toplantıdan ayrılmak için ekranda görülen kırmızı telefon sembolüne tıklamanız yeterli olacaktır.
Bu kadar anlatımın fazlasıyla yeterli olduğunu düşünüyorum. Ancak daha detaylı bilgilere https://support.google.com/a/users/answer/9282720?hl=tr adresini ziyaret ederek ulaşabilirsiniz. Kendinize iyi bakın hoşçakalın.

10 yorum:

  1. Teşekkürler Erhan hocam.

    YanıtlaSil
  2. Elinize sağlık, yönetici mikrofonu kapatıp açabiliyor mu?

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Yönetici mikrofonu kapatabiliyor ancak açamıyor. Uyarı mesajında bu açıkça görülüyor. Mikrofonu kapatılan kişi tarafından mikrofon açılabiliyor.

      Sil
    2. Emeğine sağlık Erhan, çok aydınlatıcı olmuş.

      Sil
    3. Yorumunuz için teşekkür ederim.

      Sil
  3. Eline ve diline sağlık Erhan bey

    YanıtlaSil
  4. Merhaba, önceden katıldığımız toplantıların kodlarını görebilceğimiz bir yer var mı yoksa toplantıdan çıktığımızda kayboluyor mu

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Merhaba. Ücretli sürümünde belki vardır ama ücretsiz sürümünde bildiğim kadarıyla yok.

      Sil

Bu Blogda Ara

Öne Çıkan

Instagram'dan Ücretsiz/Programsız Video İndirme

Herkese merhaba. Uzunca bir aradan sonra yeniden sizlerle birlikte olmak çok güzel. Sizler için güzel içerikler biriktiriyorum. Yoğun işleri...

Popüler

Etiketler

acad.cuix (1) Ad tanımlama (1) Adres Mektup Birleştirme (2) Airbnb (1) Alıntı ve taslak (1) Ali Nesin (1) analyze this (1) Anket hazırlama (1) Antivirüs yazılımlar (1) AnyDesk Kullanımı (1) Arduino Uno (1) Arduino Uygulamaları (Temel Seviye) Kursu Videoları (1) Aritmetik Ortalama Sembolü Nasıl Yazılır? (1) Articulate Quizmaker (1) Atari Brekaout (1) Attribute Changer (1) Autocad 2018'de Menüler kayboldu (1) AUTOCAD MENÜ KAYBOLDU ÇÖZÜMÜ (1) AVS Document Converter (1) AyDesk (1) Başarılı bir video konferans için tavsiyeler (1) Bilgisayarı ayarlanan süre sonunda açmak (1) Bilgisayarı ayarlanan süre sonunda kapatmak (1) Bilgisayarı zaman ayarlı yeniden başlatmak (1) Bilgisayarla ilgili komik sözler (1) bios pili (1) Bios şifresi kırma (2) bios-pw.org (1) Birim dönüştürücü (1) BlueStacks (1) Bu blogu ben niye açtım (1) Bütün Sayfayı Kaydetme (1) Büyük boyutlu Dosyaların Transferi (1) Büyük verilerin analizi (1) Cameyo (1) Cep Telefonunu Web Kamerası Olarak Kullanmak (1) Certifiy'em ile Katılım Belgesi Oluşturma (1) Certifiy'em ile Sertifika Oluşturma (1) Certify'em (1) Certify'em Kullanımı (1) ChemDraw Pro (1) ChemType (1) chess book study free (1) chess clock (1) chess gif (1) chess ocr (1) chess pgn master (1) chess.com (1) chess24 (1) chessify (1) Chrome Eklenti Yükleme (4) Chrome Kısayolları (1) Classroom Kullanımı (1) clnpwd (1) clnpwd.exe (1) cmos (1) CMOS De-Animator (1) Crossdown (1) CrossFire (1) Crossword Compiler (1) Crossword Construction Kit (1) Crossword Forge kullanımı (1) Crossword Maestro (1) Crossword Weaver (1) çocuklar için yapay zeka (1) Çok kullanışlı masaüstü yazılımlar (1) Denklem ekleme (2) Dijital Akıcılık (1) Dijital Dünya Vatandaşlığı (1) Dijital Göçmenler (1) Dijital Okuryazarlık (1) Dijital Vatandaş (1) Dijital Yerliler (1) Dino Runner (1) Dino Runner hileleri (1) diskpart (1) downloadly.ir (1) DroidCam Client kurulumu (1) DroidCam Kullanımı (1) Easyclass (1) EBA (3) EBA'DA HARİCİ CANLI DERS EKLEME (4) Edmodo (1) Ekran Alıntısı Aracı (1) Ekran Kaydedicisi (1) Ekranı aşağıya kaydırarak bilgisayarı kapatma (1) Elektrik ile ilgili komik sözler (1) elektrikçi son sözleri (1) Enigma Virtual Box (1) Excel (2) excel dosyasının SPSS'e aktarılması (1) Excel ipuçları (1) Excel'de veri toplama sayfası oluşturma (1) Eyvah Bios Şifremi Unuttum (2) Flash bellek erişimi açma (1) Flash bellek erişimi engelleme (2) Flash diske işletim sistemi kurmak (1) Flash diske Windows 10 kurmak (1) Flash Fill (1) follow chess (1) Formative ile Online sınav oluşturma (1) Formative Kullanımı (1) free online recorder (1) Free WiFi (1) God Mode (1) GoFormative (1) Google Classroom (2) Google Formlar (2) Google Gravity (1) Google İstatistikleri (1) Google Maps (1) Google Meet Kullanımı (1) Google Oyunlar (1) Google Space (1) Google Translate (1) Görev Zamanlayıcısını kullanmak (1) Güvenli internet kullanımı (1) Her işte bir hayır var mıdır? (1) Hesap makinesi (1) Hızlı Doldurma (1) Hızlı Görev Çubuğu (1) HP USB Disk Storage Format Tool (1) http://biosbug.com (1) Internet Download Manager (IDM) (1) ichess (1) İdil ÖZTÜRK (1) iSeePassword Recovery (1) Jam oluşturma (1) Jam Paylaşma (1) Jamboard (1) kaçak elektrik kullananların mazeretleri (1) Karakter Eşlem (2) Kayıt Defteri Düzenleyicisini Kullanmak (1) Kaynaklar Görünmüyor Sorunu (1) Keep (1) kimlik avı dolandırıcılığına karşı dikkat (1) kimya formülleri nasıl yazılır (1) Kiremithane Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi (1) kişisel verilerin korunması (1) Klest-crossword (1) KVKK’nun 5. 6. ve 9. Maddeleri (1) lichess (1) lisanslı yazılım kullanımı (1) Marmara Üniversitesi (1) Matrix Kayan Kodlar Yapma (1) mBlock (1) MEmu (1) MERLOT (1) Mobil Uygulamalar (2) molekül yapısı çizmek (1) Moodle (1) moovit (2) Mürekkep Denklem (2) Mürekkepten Matematiğe Dönüştür (1) Müstakbel matematikçiye öğütler (1) NIMBUS SCREENSHOT (1) Nitro Pdf İle Dosya Boyutunu Küçültme (1) Not Defteri ile Günlük Oluşturma (1) Not Defteri Üstbilgi Altbilgi Düzenleme (1) NTFS (1) OBS Kontroller (1) OBS Studio (1) OBS Studio Siyah Ekran Sorunu Çözümü (1) Odtü Oyun Portalı (1) Office ipuçları (2) Opera GX (1) Opera GX Free VPN Ayarı (1) Opera GX Kenar Çubuğu Ayarı (1) Opera GX Reklam Engelleme Ayarı (1) Pacman (1) Pc CMOS Cleaner (1) Pdf Dosya Boyutu Küçültme (1) pdfdrive (1) PHET (1) PhotoScape (1) Photoshop ile Transparan (Şeffaf) Logolar Oluşturma (1) PLC (1) Portable Program Yapma (1) portableapps.com (1) PowerPoint İpuçları (1) Puzzle Workshop (1) qbittorent (1) quiz-maker.com (1) R-Studio (1) rahim-soft (1) Raw Formatına Dönüşmüş Diski Biçimlendirme (1) Raw Formatına Dönüşmüş Diskten Verileri Kurtarma (1) RD Client (1) Reg Converter (1) Remote Desktop Softwares (1) Resim arka plan kaldırma (1) S7 1200 Kurs (1) Sanal Masaüstü (1) Sanal Sınıf (2) Sanal Sınıf Uygulamaları (1) Saydam Logolar (1) scid on the go (1) Screen Recorder (1) SCREEN VIDEO RECORDER (1) Seyahatlerinizde kullanacağınız en iyi 8 mobil uygulama (1) ShowSecondsInSystemClock (1) SIEMENS S7 1200 PLC (1) SIEMENS S7 1200 TÜRKÇE KULLANIM KILAVUZU (1) Siemens S7 1200 (1) Simge Ekleme (1) Simülasyon (1) Sistem saatinde saniye de görünsün (1) SİTENİZE VEYA BLOG SAYFANIZA YOUTUBE VİDEOSU YERLEŞTİRME (1) Sitenize veya Bloğunuza PDF Dosyası Ekleme (1) Sleep Timer Ultimate (1) smallpdf (3) Snack (1) Solitaire (1) Spinner (1) SPSS (1) SWF File Player (1) Sympathy Crossword Construction (1) Şifre Kırma (1) şifre yönetimi (1) Tam denetim (1) test hazırlama (1) TIA Portal (1) Tic Tac Toe (1) Tinkercad (1) To do (1) Trip Advisor (1) USB belleğe windows kurmak (1) USB yazmaya karşı koruma hatası (1) Uzak Masaüstü Yazılımları (1) Uzaktan Eğitim (2) Uzaktan Eğitim Aracı (2) Ücretsiz Dosya Transferi (1) veri doğrulama (1) Veri Kurtarma (1) Verilerin işlenmesi (1) Video Konferans Platformlarında Kişisel Veri Güvenliğine Dikkat (1) virüslere karşı korunma (3) We Transfer Kullanımı (1) Webinar (1) WHATSAPP'TAN KENDİNE MESAJ ATMA (1) Windows 10 için ipuçları (1) Windows kısayolları (2) Windows logo tuşu (1) Windows Oturum Açma Şifresi (1) Windows Şifremi Unuttum (1) Windows To Go (1) WinToUSB (1) Word ipuçları (2) Wordde chemdraw (1) Wordde ekran alıntısı yapma (1) Wordpress ve blogger'daki bloğunuza Pdf uzantılı dosyayı gömme (1) XE Currency (1) yazmaya karşı koruma ekleme (2) yazmaya karşı korumalı (1) yazmaya karşı korumayı kaldırma (1) Yerleştirilmiş Videoyu Otomatik Olarak Oynatma (1) Yerleştirme Özelliğini Devre Dışı Bırakma (1) Youtube ile Canlı Yayın Yapma (1) Youtube Kanalı nasıl Oluşturulur? (1) Youtube Kısayolları (1) Yönetim Bilişim Sistemleri (1) ZD Soft Screen Recorder (1) Zerg Rush (1) ZOOM PROGRAMINDA İLERİ TARİHLİ DERS TANIMLAMA (2) ZOOM PROGRAMININ KURULUMU (1) ZOOM YİNELEMELİ TOPLANTI (1)