YAYIN LİSTESİ (Bütün yazılarıma buradan erişebilirsiniz.)

28 Mayıs 2020 Perşembe

HIZLI UZAK MASAÜSTÜ UYGULAMASI

Herkese merhabalar. Şu korona günlerinde arkadaşlarım hala teknoloji ile ilgili sorunlarını paylaşmaya daha doğrusu çözmem konusunda yardım taleplerini iletmeye aralıksız bir şekilde devam ediyor. En son bugün iki arkadaşım arka arkaya beni aradılar ve yaşadıkları problemleri anlatmaya başladılar. Bundan çok şikayetçi olduğumu söylemek istemiyorum ama bazen kendimi Güzin Abla'nın teknolojik versiyonu gibi hissediyorum.😀 Ama bu sorunlarla uğraşmanın, hem onların mutlu olmasına hem de kendi gelişimime katkılar sağladığını söyleyebilirim. Bazı problemlerin çözümünün aylarımı aldığı olmuştur. Ancak bu sorunları nasıl çözdüğüme dair herhangi bir notta tutmadığım için daha sonra aynı problemle karşılaşan bir arkadaşıma yardım ederken ilki kadar olmasa da "Bu sorunu nasıl çözmüştüm acaba." diye düşünerek vakit kayıpları da yaşadığım çok oldu. Bu blog sayfasını oluşturmaktaki amaçlarımdan biri de zaten bu problemlerin çözümüne dair bir not defteri oluşturmaktı. Şimdilerde ise blog sayfamda da yayınlayabilmek için, ilginç sorunlar yaşayıp bunu çözmemi isteyenlerin olmasını arzu eder duruma geldim. Şimdi bunları yazınca "Al sana sorun. Hadi çöz." diyenlerin sayısı, altından kalkamayacağım kadar artarsa, onlara cevabım "Bu sorun blog sayfamda yazacak kadar ilginç değil." olacaktır. Bunu da söyleyerek güvenlik önlemlerini almak istedim. 😎
Gelelim bugünkü yazının yazılmasına neden olan olaya. Yukarıda iki arkadaşımın aradığından bahsetmiştim ya işte anlattıkları sorunları telefonda onlara çözdürmemin imkanı yoktu. Bu yüzden birisi beni yayla evine, diğeri de evine davet etti. Evde kalmamız gereken bu günlerde bu teklifleri kabul etmedim. Biz gelelim o zaman dediler. Durun bu konuyla ilgili bir yazı yazayım önce ondan sonra sorununuzu ne siz bana ne de ben size gelmeden uzaktan çözeriz dedim ve bu yazıyı yazmaya başladım. Hazırsanız hızlı uzak masaüstü bağlantısının nasıl kurulduğunu anlatmaya başlayalım.
Fiziksel olarak yanınızda olmayan başkasına ait bir bilgisayardaki sorunu çözmeniz ya da  kendinize ait kişisel bilgisayarınıza ulaşmanız gerektiğinde Remote Desktop Software olarak tanımlanan Uzak Masaüstü Yazılımları imdadınıza yetişiyor. Bu yazılımlar bir bilgisayarı başka bir bilgisayar veya mobil cihaz ile uzaktan kontrol etmek için kullanabileceğiniz yazılımlardır. Bir çok işletim sistemi için birçok uzak masaüstü yazılımları mevcut. Bunlardan ilk aklınıza gelenler; TeamViewer, Microsoft Remote Desktop, Chrome Remote Desktop, UltraVNC, LogMeln, NoMachine, DWService, X2Go, Remote Utilities, Ammyy Admin, AeroAdmin ve Alpemix yazılımları olabilir. Kişisel olarak benim tercihim Microsoft Remote Desktop ve Chrome Remote Desktop. Bu iki yazılımı da kendi cihazlarıma erişmek için kullanıyorum. Ancak bugün sizlere alternatif bir uygulama olan AnyDesk programını anlatacağım.

ANYDESK
Bu yazılımı seçmemin asıl nedeni kurulumunun çok hızlı ve kullanımının da oldukça kolay olamasıdır. Sorununu çözmek istediğiniz ve yanında olmadığınız kişiye bu programı kendi bilgisayarına nasıl kurması ve çalıştırması gerektiğini de kolaylıkla anlatabilmelisiniz ve bu gerçekten çok önemli bir durum. Bu programın en güzel taraflarından biri 3 MB'lık küçük bir dosyayı bilgisayarınıza indiriyorsunuz ve herhangi bir kurulum gerektirmeden indirdiğiniz dosyayı çift tıklayarak bilgisayarınızı uzaktan erişime açık hale getirebiliyorsunuz. Bu işlemi nasıl yapacaklarını büyükanneniz veya dedenize bile anlatabilirsiniz.
AnyDesk programını Windows, Linux, Free BSD, Mac OS, iOS ve Android gibi çok çeşitli platform ve işletim sistemlerinde ücretsiz olarak kullanabilirsiniz. Dünya genelinde 200 milyonun üzerinde indirme ve aylık 130 milyon oturum sayıları ile hızla gelişmeye devam eden program benden de performans, tasarım ve güvenlik konularında iyi not almayı başardı.
AnyDesk Programı Nereden İndirilir ve Nasıl Kurulur?
Adım 1. Programı resmi internet sayfası olan https://anydesk.com/tr adresini ziyaret ederek İndir sayfasına gelerek işletim sisteminize uygun seçeneği işaretleyip indirme işlemine başlayabilirsiniz.


Adım 2. Programın indirildiği klasöre giderek AnyDesk.exe dosyasını çift tıklayın yada dosya üzerinde sağtuşa tıklayıp açılan menüden veya Yönetici olarak çalıştır komutunu uygulayın. Kurulum işlemi bu kadar basit.

Adım 3. Aşağıda görülen program penceresinde Bu Çalışma Alanı altında görülen 9 haneli sayı cihazınıza ait olan bir koddur. Bu kodu cihazınıza bağlanmasını istediğiniz kişiye vermelisiniz. Size yardımcı olacak kişi de verdiğiniz kodu kendi bilgisayarında AnyDesk programını çalıştırıp Diğer Çalışma Alanı altında yer alan kısma yazıp Bağlan butonuna basmalıdır. 
AnyDesk Çalışma Alanı
Adım 4. Size yardım etmek isteyen kişi Bağlan butonuna bastığında sizin ekranınızda aşağıda görüldüğü gibi bağlanma isteğini göreceğiniz bir pencere açılacaktır. Bu pencerede cihazınıza bağlanmak isteyen kişinin cihaz adı ve kodunu görebilir, gerekli izinleri ayarlayabilir ve Kabul Et butonuna tıklayarak bağlantıya izin verebilirsiniz. Ya da Son ver butonuna tıklayarak bağlanmadan işlemi sonlandırabilirsiniz.
Adım 5. Kabul et butonuna tıklayarak verdiğiniz bağlantı iznini istediğiniz anda  Bağlantıyı kes butonuna tıklayarak sonlandırabilirsiniz. 
AnyDesk uygulamasını Google Play'den bu linke tıklayarak mobil cihazınıza kurabilir ve benim de yukarıda yaptığım gibi cep telefonunuzdan bilgisayarınıza erişebilirsiniz. Apple kullanıcıları da bu linke tıklayarak App Store'dan uygulamayı cihazlarına kurabilir. Böylelikle artık bilgisayarınızdan da mobil cihazlarınıza erişebilirsiniz.

Bugünlük de bu kadar. Umarım faydalanacağınız bir yazı olmuştur. Kendinize iyi bakın hoşçakalın.

8 yorum:

  1. yazı için teşekkürler, çoğu uzaktan masaüstü bağlantı yazılımı meb sistemlerinde çalışmıyor.
    Çalışan bir tanesini buraya bırakayım " alpemix "...
    saygılarımla...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Yorumunuz için teşekkürler. Alpemix de yazımda ismini andığım programlardan. Hangi program işinize yarıyorsa onu kullanmalısınız tabi ki. Ancak AnyDesk programının üstün olduğu noktalar Alpemix'e göre çok fazla. Saygılar.

      Sil
  2. Karşıdaki bilgisayar kapalı olsa da yine bu uygulamalar çalışır mı?

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Malesef çalışmaz hocam. Ancak kapalı olan bilgisayarı uzaktan farklı yöntemlerle açarak bu programı tabi ki kullanabilirsiniz.

      Sil
  3. Peki Erhan hocam, kapalı olan bilgisayarı uzaktan nasıl açabiliriz?

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bu soruyu yukarıda verdiğim cevaptan dolayı hakettim ben. Bu işlem için birçok ayarlama gerekeceğinden bu alanda bunu cevaplamam olanaksız. Bu konuyla ilgili bir yazı yazabilirim. Ama kısaca açıklamak gerekirse öncelikle; uzaktan açmak istediğiniz bilgisayarın ana kartı Wake-on-LAN özelliğini desteklemeli ve bu özellik biosda açık olmalı. Ayrıca Modeminizden bilgisayarınıza port yönlendirmesi yapmalısınız. Son olarak da wake on lan komutu gönderebilecek bir yazılımla bu işlem yapılabilir.

      Sil
    2. Teşekkür ederim, gecenin bir vaktinde zaman ayırıp cevap verdiniz. Bu işlem benim için biraz karmaşık.

      Sil
    3. Rica ederim. Sorularınız ve önerilerinizle bu sayfayı yapılandırıyorum. Ben teşekkür ederim ilginize.

      Sil

Bu Blogda Ara

Öne Çıkan

Instagram'dan Ücretsiz/Programsız Video İndirme

Herkese merhaba. Uzunca bir aradan sonra yeniden sizlerle birlikte olmak çok güzel. Sizler için güzel içerikler biriktiriyorum. Yoğun işleri...

Popüler

Etiketler

acad.cuix (1) Ad tanımlama (1) Adres Mektup Birleştirme (2) Airbnb (1) Alıntı ve taslak (1) Ali Nesin (1) analyze this (1) Anket hazırlama (1) Antivirüs yazılımlar (1) AnyDesk Kullanımı (1) Arduino Uno (1) Arduino Uygulamaları (Temel Seviye) Kursu Videoları (1) Aritmetik Ortalama Sembolü Nasıl Yazılır? (1) Articulate Quizmaker (1) Atari Brekaout (1) Attribute Changer (1) Autocad 2018'de Menüler kayboldu (1) AUTOCAD MENÜ KAYBOLDU ÇÖZÜMÜ (1) AVS Document Converter (1) AyDesk (1) Başarılı bir video konferans için tavsiyeler (1) Bilgisayarı ayarlanan süre sonunda açmak (1) Bilgisayarı ayarlanan süre sonunda kapatmak (1) Bilgisayarı zaman ayarlı yeniden başlatmak (1) Bilgisayarla ilgili komik sözler (1) bios pili (1) Bios şifresi kırma (2) bios-pw.org (1) Birim dönüştürücü (1) BlueStacks (1) Bu blogu ben niye açtım (1) Bütün Sayfayı Kaydetme (1) Büyük boyutlu Dosyaların Transferi (1) Büyük verilerin analizi (1) Cameyo (1) Cep Telefonunu Web Kamerası Olarak Kullanmak (1) Certifiy'em ile Katılım Belgesi Oluşturma (1) Certifiy'em ile Sertifika Oluşturma (1) Certify'em (1) Certify'em Kullanımı (1) ChemDraw Pro (1) ChemType (1) chess book study free (1) chess clock (1) chess gif (1) chess ocr (1) chess pgn master (1) chess.com (1) chess24 (1) chessify (1) Chrome Eklenti Yükleme (4) Chrome Kısayolları (1) Classroom Kullanımı (1) clnpwd (1) clnpwd.exe (1) cmos (1) CMOS De-Animator (1) Crossdown (1) CrossFire (1) Crossword Compiler (1) Crossword Construction Kit (1) Crossword Forge kullanımı (1) Crossword Maestro (1) Crossword Weaver (1) çocuklar için yapay zeka (1) Çok kullanışlı masaüstü yazılımlar (1) Denklem ekleme (2) Dijital Akıcılık (1) Dijital Dünya Vatandaşlığı (1) Dijital Göçmenler (1) Dijital Okuryazarlık (1) Dijital Vatandaş (1) Dijital Yerliler (1) Dino Runner (1) Dino Runner hileleri (1) diskpart (1) downloadly.ir (1) DroidCam Client kurulumu (1) DroidCam Kullanımı (1) Easyclass (1) EBA (3) EBA'DA HARİCİ CANLI DERS EKLEME (4) Edmodo (1) Ekran Alıntısı Aracı (1) Ekran Kaydedicisi (1) Ekranı aşağıya kaydırarak bilgisayarı kapatma (1) Elektrik ile ilgili komik sözler (1) elektrikçi son sözleri (1) Enigma Virtual Box (1) Excel (2) excel dosyasının SPSS'e aktarılması (1) Excel ipuçları (1) Excel'de veri toplama sayfası oluşturma (1) Eyvah Bios Şifremi Unuttum (2) Flash bellek erişimi açma (1) Flash bellek erişimi engelleme (2) Flash diske işletim sistemi kurmak (1) Flash diske Windows 10 kurmak (1) Flash Fill (1) follow chess (1) Formative ile Online sınav oluşturma (1) Formative Kullanımı (1) free online recorder (1) Free WiFi (1) God Mode (1) GoFormative (1) Google Classroom (2) Google Formlar (2) Google Gravity (1) Google İstatistikleri (1) Google Maps (1) Google Meet Kullanımı (1) Google Oyunlar (1) Google Space (1) Google Translate (1) Görev Zamanlayıcısını kullanmak (1) Güvenli internet kullanımı (1) Her işte bir hayır var mıdır? (1) Hesap makinesi (1) Hızlı Doldurma (1) Hızlı Görev Çubuğu (1) HP USB Disk Storage Format Tool (1) http://biosbug.com (1) Internet Download Manager (IDM) (1) ichess (1) İdil ÖZTÜRK (1) iSeePassword Recovery (1) Jam oluşturma (1) Jam Paylaşma (1) Jamboard (1) kaçak elektrik kullananların mazeretleri (1) Karakter Eşlem (2) Kayıt Defteri Düzenleyicisini Kullanmak (1) Kaynaklar Görünmüyor Sorunu (1) Keep (1) kimlik avı dolandırıcılığına karşı dikkat (1) kimya formülleri nasıl yazılır (1) Kiremithane Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi (1) kişisel verilerin korunması (1) Klest-crossword (1) KVKK’nun 5. 6. ve 9. Maddeleri (1) lichess (1) lisanslı yazılım kullanımı (1) Marmara Üniversitesi (1) Matrix Kayan Kodlar Yapma (1) mBlock (1) MEmu (1) MERLOT (1) Mobil Uygulamalar (2) molekül yapısı çizmek (1) Moodle (1) moovit (2) Mürekkep Denklem (2) Mürekkepten Matematiğe Dönüştür (1) Müstakbel matematikçiye öğütler (1) NIMBUS SCREENSHOT (1) Nitro Pdf İle Dosya Boyutunu Küçültme (1) Not Defteri ile Günlük Oluşturma (1) Not Defteri Üstbilgi Altbilgi Düzenleme (1) NTFS (1) OBS Kontroller (1) OBS Studio (1) OBS Studio Siyah Ekran Sorunu Çözümü (1) Odtü Oyun Portalı (1) Office ipuçları (2) Opera GX (1) Opera GX Free VPN Ayarı (1) Opera GX Kenar Çubuğu Ayarı (1) Opera GX Reklam Engelleme Ayarı (1) Pacman (1) Pc CMOS Cleaner (1) Pdf Dosya Boyutu Küçültme (1) pdfdrive (1) PHET (1) PhotoScape (1) Photoshop ile Transparan (Şeffaf) Logolar Oluşturma (1) PLC (1) Portable Program Yapma (1) portableapps.com (1) PowerPoint İpuçları (1) Puzzle Workshop (1) qbittorent (1) quiz-maker.com (1) R-Studio (1) rahim-soft (1) Raw Formatına Dönüşmüş Diski Biçimlendirme (1) Raw Formatına Dönüşmüş Diskten Verileri Kurtarma (1) RD Client (1) Reg Converter (1) Remote Desktop Softwares (1) Resim arka plan kaldırma (1) S7 1200 Kurs (1) Sanal Masaüstü (1) Sanal Sınıf (2) Sanal Sınıf Uygulamaları (1) Saydam Logolar (1) scid on the go (1) Screen Recorder (1) SCREEN VIDEO RECORDER (1) Seyahatlerinizde kullanacağınız en iyi 8 mobil uygulama (1) ShowSecondsInSystemClock (1) SIEMENS S7 1200 PLC (1) SIEMENS S7 1200 TÜRKÇE KULLANIM KILAVUZU (1) Siemens S7 1200 (1) Simge Ekleme (1) Simülasyon (1) Sistem saatinde saniye de görünsün (1) SİTENİZE VEYA BLOG SAYFANIZA YOUTUBE VİDEOSU YERLEŞTİRME (1) Sitenize veya Bloğunuza PDF Dosyası Ekleme (1) Sleep Timer Ultimate (1) smallpdf (3) Snack (1) Solitaire (1) Spinner (1) SPSS (1) SWF File Player (1) Sympathy Crossword Construction (1) Şifre Kırma (1) şifre yönetimi (1) Tam denetim (1) test hazırlama (1) TIA Portal (1) Tic Tac Toe (1) Tinkercad (1) To do (1) Trip Advisor (1) USB belleğe windows kurmak (1) USB yazmaya karşı koruma hatası (1) Uzak Masaüstü Yazılımları (1) Uzaktan Eğitim (2) Uzaktan Eğitim Aracı (2) Ücretsiz Dosya Transferi (1) veri doğrulama (1) Veri Kurtarma (1) Verilerin işlenmesi (1) Video Konferans Platformlarında Kişisel Veri Güvenliğine Dikkat (1) virüslere karşı korunma (3) We Transfer Kullanımı (1) Webinar (1) WHATSAPP'TAN KENDİNE MESAJ ATMA (1) Windows 10 için ipuçları (1) Windows kısayolları (2) Windows logo tuşu (1) Windows Oturum Açma Şifresi (1) Windows Şifremi Unuttum (1) Windows To Go (1) WinToUSB (1) Word ipuçları (2) Wordde chemdraw (1) Wordde ekran alıntısı yapma (1) Wordpress ve blogger'daki bloğunuza Pdf uzantılı dosyayı gömme (1) XE Currency (1) yazmaya karşı koruma ekleme (2) yazmaya karşı korumalı (1) yazmaya karşı korumayı kaldırma (1) Yerleştirilmiş Videoyu Otomatik Olarak Oynatma (1) Yerleştirme Özelliğini Devre Dışı Bırakma (1) Youtube ile Canlı Yayın Yapma (1) Youtube Kanalı nasıl Oluşturulur? (1) Youtube Kısayolları (1) Yönetim Bilişim Sistemleri (1) ZD Soft Screen Recorder (1) Zerg Rush (1) ZOOM PROGRAMINDA İLERİ TARİHLİ DERS TANIMLAMA (2) ZOOM PROGRAMININ KURULUMU (1) ZOOM YİNELEMELİ TOPLANTI (1)