YAYIN LİSTESİ (Bütün yazılarıma buradan erişebilirsiniz.)

19 Kasım 2021 Cuma

SINIRLAMASIZ WINDOWS 11 FORMAT USB’Sİ OLUŞTURMA

Herkese merhaba. Windows 11 işletim sisteminin kullanılmaya başlamasıyla birlikte; sistemi bilgisayarlarına kurmak isteyip de minimum sistem gereksinimlerini karşılayamadığı için yeni bir bilgisayar alma önerisi sunan, doların kaç TL olduğundan haberi olmayan Microsoft’a inat, bugün sizlere Sınırlamaları ortadan kaldıracak bir yöntem ile Windows 11 format Usb’sinin nasıl hazırlandığını adım adım anlatacağım. Hazırsanız hadi başlayalım.

Microsoft’n sitesinde belirtilen Windows 11 kurulumu  için gerekli minimum gereksinimler listesini aşağıda inceleyebilirsiniz.

  • İşlemci
    Uyumlu 64 bit işlemci veya Çip Üzerinde Sistem (SoC) üzerinde 2 ya da daha fazla çekirdekli 1 gigahertz (GHz) veya daha hızlı.
  • RAM
    4 gigabayt (GB).
  • Depolama Alanı
    64 GB veya daha büyük depolama cihazı Not: Daha fazla ayrıntıyı aşağıdaki "Windows 11 işletim sistemini güncel tutmak için depolama alanı hakkında daha fazla bilgi" kısmında bulabilirsiniz.
  • Sistem üretici yazılımı
    UEFI, Güvenli Önyükleme özellikli. Bilgisayarınızın bu gereksinimi karşılamasının nasıl sağlanacağı hakkında bilgi edinmek için
    buraya tıklayın.
  • TPM
    Güvenilir Platform Modülü (TPM) sürüm 2.0. Bilgisayarınızın bu gereksinimi karşılamasının nasıl sağlanacağı hakkında yönergeler için buraya tıklayın.
  • Grafik kartı
    WDDM 2.0 sürücüsüyle DirectX 12 veya üzeri ile uyumlu.
  • Ekran
    Diyagonal olarak 9 inçten daha büyük olan yüksek çözünürlüklü (720p) ekran, renk kanalı başına 8 bit.
  • İnternet bağlantısı ve Microsoft hesabı
    Windows 11 Home sürümü için internet bağlantısı ve
    Microsoft hesabı gerekir.
    Windows 11 Home'da bir cihazı S modundan çıkarmak için de internet bağlantısı gerekir.
    S modu hakkında buradan daha fazla bilgi edinin.
    Tüm Windows 11 sürümlerinde, güncelleştirmeleri yapmak ve bazı özellikleri indirip bunlardan yararlanmak için internet bağlantısı gerekir. Bazı özellikler için Microsoft hesabı gerekir.

Yukarıda belirtilen özeliklerden özellikle TPM ve Güvenli Önyükleme özelliğini karşılamayan eski bilgisayarlarınıza bu sınırlamalara rağmen Windows 11 kurabilmeniz için gerekli Format Usb’si oluşturma işlemine geçelim artık.

Format USB’si oluştururken bilgisayarınızın BIOS Modunun UEFI (Unified Extensible Firmware Interface / Birleşik Genişletilmiş Yazılım Arayüzü) olp oladığını kontrol edelim. Bunun için;

Adım 1. Windows Logo tuşu + R tuş kombinasyonu ile Çalıştır penceresini açarak text kutusuna msinfo32 yazın ve Tamam butonuna basınız. 

msinfo32_BIOS_MODE (1)

Adım 2. Açılan Sistem Bilgisi penceresinde BIOS Modu kısmına bakınız. Eğer Bios Modu karşısında Eski yazıyorsa sisteminiz UEFI değil. 

msinfo32_BIOS_MODE (3)

Eğer UEFI olsa idi aşağıdaki gibi bir ekran görüntüsü ile karşılaşırsınız.

msinfo32_BIOS_MODE (2)

ÖN HAZIRLIKLAR

1. Sınırlamasız Format USB’si oluşturmak için öncelikle en az  8 GB’lık bir  USB bellek hazırlayınız.

2. Rufus yazılımının en son sürümünü https://rufus.ie/tr/ sitesinden indiriniz. Güncel sürümü önemli çünkü 3.16 sürümü ile bu özellik geldi.

rufus1

3. Windows 11 64 bit ISO dosyasını https://www.microsoft.com/tr-tr/software-download/windows11 adresine giderek indiriniz.

win 11

Rufus ile Windows 11 Format USB’si Oluşturma

Adım 1. İndirdiğiniz Rufus programının taşınabilir ya da normal dosyası üzerinde sağ tuş yaparak uygulamayı Yönetici olarak çalıştırınız.

windows 11 format usb (1)

Adım 2. Açılan program penceresinde Sürücü Özellikleri kısmında Aygıt olarak en az  8 Gb Usb diskinizi seçiniz. Muhtemelen program otomatik olarak USB aygıtı tespit edecektir. Bu işlem ile USB cihazın içindeki bilgiler silineceği için önemli ise verilerinizi başka bir ortama yedekleyin. Ön Yükleme Seçimi bölümünde Seç butonuna tıklayınız.

windows 11 format usb (2)

Adım 2. Seç butonuna tıkladıktan sonra karşınıza çıkan penceresinde Microsoft’un sitesinden indirdiğiniz Win11_Turkish_ x65.iso dosyasını seçerek butonuna basınız.

windows 11 format usb (4)

Adım 3. İmaj seçeneği bölümünde aşağı ok tuşuna basarak açılan menüden sınırlamasız bir şekilde eski bilgisayarınıza Windows 11 kurabilmek için Extended Windows 11 Installation (no TPM / no Secure Boot)  seçeneğine tıklayınız.

windows 11 format usb (5)

 

windows 11 format usb (6)

 

Adım 4. Disk bölüm düzeni kısmında BIOS Modunuz Eski olarak çıktı ise MBR’yi seçiniz. GPT seçeneğini BIOS Modu UEFI ise seçiyorsunuz.

windows 11 format usb (7)

 

windows 11 format usb (8)

Adım 5. Biçimlendirme seçeneklerinde Yeni birim etiketi kısmına USB diskiniz için bir etiket ismi belirleyebilirsiniz. Dosya sistemi ve Ayırma Birimi boyutu kısımlarına önerilen ayarları değiştirmeyin.

windows 11 format usb (9)

 

Adım 6. Gelişmiş biçimlendirme seçenekleri kısmında da önerilen ayarları değiştirmeden Başlat butonuna basarak Format USB’si oluşturma işlemini başlatınız.

windows 11 format usb (10)

 

Adım 7. USB diskinizde varolan tüm verilerin silineceğine dair elen uyarı mesajını Tamam butonuna basarak geçiniz ve Format USB’nizin oluşumunu Durum kısmına bakarak izleyiniz.

windows 11 format usb (11)

Aşağıda durum bölümünü inceleyebileceğiniz birkaç görsel bırakıyorum.

windows 11 format usb (12)

 

windows 11 format usb (13)

 

windows 11 format usb (14)

 

windows 11 format usb (19)

 

Aşağıdaki görselde Rufus’n sınırlamaları kaldırdığı aşama görülmekte.

windows 11 format usb (20)

 

windows 11 format usb (24)

 

windows 11 format usb (25)

 

Adım 8. Oluşturma işlemi bittiğinde Durum bölümünde işlemin bittiğini gösteren Hazır ifadesini gördükten sonra Kapat butonuna tıklayarak işlemi bitirebilirsiniz.

windows 11 format usb (27)

 



Format USB’sini oluşturduktan sonra artık kurulum işlemini USB’den başlatacak şekilde BIOS ayarlarını yaparak Windows 11 kurulumunu yapabilirsiniz. O işlemi bu yazıda anlatmayayım.

Bugünlük de bu kadar. Kendinize iyi bakın hoşçakalın.

15 yorum:

  1. İyi ki varsınız. Emeğinize sağlık..

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. İyi ki sizler de varsınız. Teşekkür ederim.

      Sil
  2. helal olsun be... Windows 11'i kaldırabilecek bir bilgisayarım yok ama yinede helal olsun.. böyle güzel ve anlaşılır bir açıklama için zahmet etmişsin.

    YanıtlaSil
  3. Teşekkürler, çok güzel anlatmışsınız.

    YanıtlaSil
  4. Tebrikler elinize sağlık iyi çalışmalar

    YanıtlaSil
  5. Teşekkürler hocam .Çok güzel aciklamissiniz

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Umarım işinize yarar. Yorumunuz için ben teşekkür ederim.

      Sil
  6. İ5 işlemci için yetersiz uyarısına da çözüm oluyor mu hocam.? Sadece tpm hatasına mı çözüm oluyor?

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Denemedim hiç ancak bence i5 işlemcili bilgisayara rahat kurulması gerek. Umarım işinizi görür. Kolay gelsin.

      Sil
  7. Eline sağlık Erhan hocam çok faydalı bir açıklama olmuş👏👏

    YanıtlaSil
  8. Vala helal olsun..emeklerinize sağlık hocam

    YanıtlaSil

Bu Blogda Ara

Öne Çıkan

Instagram'dan Ücretsiz/Programsız Video İndirme

Herkese merhaba. Uzunca bir aradan sonra yeniden sizlerle birlikte olmak çok güzel. Sizler için güzel içerikler biriktiriyorum. Yoğun işleri...

Popüler

Etiketler

acad.cuix (1) Ad tanımlama (1) Adres Mektup Birleştirme (2) Airbnb (1) Alıntı ve taslak (1) Ali Nesin (1) analyze this (1) Anket hazırlama (1) Antivirüs yazılımlar (1) AnyDesk Kullanımı (1) Arduino Uno (1) Arduino Uygulamaları (Temel Seviye) Kursu Videoları (1) Aritmetik Ortalama Sembolü Nasıl Yazılır? (1) Articulate Quizmaker (1) Atari Brekaout (1) Attribute Changer (1) Autocad 2018'de Menüler kayboldu (1) AUTOCAD MENÜ KAYBOLDU ÇÖZÜMÜ (1) AVS Document Converter (1) AyDesk (1) Başarılı bir video konferans için tavsiyeler (1) Bilgisayarı ayarlanan süre sonunda açmak (1) Bilgisayarı ayarlanan süre sonunda kapatmak (1) Bilgisayarı zaman ayarlı yeniden başlatmak (1) Bilgisayarla ilgili komik sözler (1) bios pili (1) Bios şifresi kırma (2) bios-pw.org (1) Birim dönüştürücü (1) BlueStacks (1) Bu blogu ben niye açtım (1) Bütün Sayfayı Kaydetme (1) Büyük boyutlu Dosyaların Transferi (1) Büyük verilerin analizi (1) Cameyo (1) Cep Telefonunu Web Kamerası Olarak Kullanmak (1) Certifiy'em ile Katılım Belgesi Oluşturma (1) Certifiy'em ile Sertifika Oluşturma (1) Certify'em (1) Certify'em Kullanımı (1) ChemDraw Pro (1) ChemType (1) chess book study free (1) chess clock (1) chess gif (1) chess ocr (1) chess pgn master (1) chess.com (1) chess24 (1) chessify (1) Chrome Eklenti Yükleme (4) Chrome Kısayolları (1) Classroom Kullanımı (1) clnpwd (1) clnpwd.exe (1) cmos (1) CMOS De-Animator (1) Crossdown (1) CrossFire (1) Crossword Compiler (1) Crossword Construction Kit (1) Crossword Forge kullanımı (1) Crossword Maestro (1) Crossword Weaver (1) çocuklar için yapay zeka (1) Çok kullanışlı masaüstü yazılımlar (1) Denklem ekleme (2) Dijital Akıcılık (1) Dijital Dünya Vatandaşlığı (1) Dijital Göçmenler (1) Dijital Okuryazarlık (1) Dijital Vatandaş (1) Dijital Yerliler (1) Dino Runner (1) Dino Runner hileleri (1) diskpart (1) downloadly.ir (1) DroidCam Client kurulumu (1) DroidCam Kullanımı (1) Easyclass (1) EBA (3) EBA'DA HARİCİ CANLI DERS EKLEME (4) Edmodo (1) Ekran Alıntısı Aracı (1) Ekran Kaydedicisi (1) Ekranı aşağıya kaydırarak bilgisayarı kapatma (1) Elektrik ile ilgili komik sözler (1) elektrikçi son sözleri (1) Enigma Virtual Box (1) Excel (2) excel dosyasının SPSS'e aktarılması (1) Excel ipuçları (1) Excel'de veri toplama sayfası oluşturma (1) Eyvah Bios Şifremi Unuttum (2) Flash bellek erişimi açma (1) Flash bellek erişimi engelleme (2) Flash diske işletim sistemi kurmak (1) Flash diske Windows 10 kurmak (1) Flash Fill (1) follow chess (1) Formative ile Online sınav oluşturma (1) Formative Kullanımı (1) free online recorder (1) Free WiFi (1) God Mode (1) GoFormative (1) Google Classroom (2) Google Formlar (2) Google Gravity (1) Google İstatistikleri (1) Google Maps (1) Google Meet Kullanımı (1) Google Oyunlar (1) Google Space (1) Google Translate (1) Görev Zamanlayıcısını kullanmak (1) Güvenli internet kullanımı (1) Her işte bir hayır var mıdır? (1) Hesap makinesi (1) Hızlı Doldurma (1) Hızlı Görev Çubuğu (1) HP USB Disk Storage Format Tool (1) http://biosbug.com (1) Internet Download Manager (IDM) (1) ichess (1) İdil ÖZTÜRK (1) iSeePassword Recovery (1) Jam oluşturma (1) Jam Paylaşma (1) Jamboard (1) kaçak elektrik kullananların mazeretleri (1) Karakter Eşlem (2) Kayıt Defteri Düzenleyicisini Kullanmak (1) Kaynaklar Görünmüyor Sorunu (1) Keep (1) kimlik avı dolandırıcılığına karşı dikkat (1) kimya formülleri nasıl yazılır (1) Kiremithane Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi (1) kişisel verilerin korunması (1) Klest-crossword (1) KVKK’nun 5. 6. ve 9. Maddeleri (1) lichess (1) lisanslı yazılım kullanımı (1) Marmara Üniversitesi (1) Matrix Kayan Kodlar Yapma (1) mBlock (1) MEmu (1) MERLOT (1) Mobil Uygulamalar (2) molekül yapısı çizmek (1) Moodle (1) moovit (2) Mürekkep Denklem (2) Mürekkepten Matematiğe Dönüştür (1) Müstakbel matematikçiye öğütler (1) NIMBUS SCREENSHOT (1) Nitro Pdf İle Dosya Boyutunu Küçültme (1) Not Defteri ile Günlük Oluşturma (1) Not Defteri Üstbilgi Altbilgi Düzenleme (1) NTFS (1) OBS Kontroller (1) OBS Studio (1) OBS Studio Siyah Ekran Sorunu Çözümü (1) Odtü Oyun Portalı (1) Office ipuçları (2) Opera GX (1) Opera GX Free VPN Ayarı (1) Opera GX Kenar Çubuğu Ayarı (1) Opera GX Reklam Engelleme Ayarı (1) Pacman (1) Pc CMOS Cleaner (1) Pdf Dosya Boyutu Küçültme (1) pdfdrive (1) PHET (1) PhotoScape (1) Photoshop ile Transparan (Şeffaf) Logolar Oluşturma (1) PLC (1) Portable Program Yapma (1) portableapps.com (1) PowerPoint İpuçları (1) Puzzle Workshop (1) qbittorent (1) quiz-maker.com (1) R-Studio (1) rahim-soft (1) Raw Formatına Dönüşmüş Diski Biçimlendirme (1) Raw Formatına Dönüşmüş Diskten Verileri Kurtarma (1) RD Client (1) Reg Converter (1) Remote Desktop Softwares (1) Resim arka plan kaldırma (1) S7 1200 Kurs (1) Sanal Masaüstü (1) Sanal Sınıf (2) Sanal Sınıf Uygulamaları (1) Saydam Logolar (1) scid on the go (1) Screen Recorder (1) SCREEN VIDEO RECORDER (1) Seyahatlerinizde kullanacağınız en iyi 8 mobil uygulama (1) ShowSecondsInSystemClock (1) SIEMENS S7 1200 PLC (1) SIEMENS S7 1200 TÜRKÇE KULLANIM KILAVUZU (1) Siemens S7 1200 (1) Simge Ekleme (1) Simülasyon (1) Sistem saatinde saniye de görünsün (1) SİTENİZE VEYA BLOG SAYFANIZA YOUTUBE VİDEOSU YERLEŞTİRME (1) Sitenize veya Bloğunuza PDF Dosyası Ekleme (1) Sleep Timer Ultimate (1) smallpdf (3) Snack (1) Solitaire (1) Spinner (1) SPSS (1) SWF File Player (1) Sympathy Crossword Construction (1) Şifre Kırma (1) şifre yönetimi (1) Tam denetim (1) test hazırlama (1) TIA Portal (1) Tic Tac Toe (1) Tinkercad (1) To do (1) Trip Advisor (1) USB belleğe windows kurmak (1) USB yazmaya karşı koruma hatası (1) Uzak Masaüstü Yazılımları (1) Uzaktan Eğitim (2) Uzaktan Eğitim Aracı (2) Ücretsiz Dosya Transferi (1) veri doğrulama (1) Veri Kurtarma (1) Verilerin işlenmesi (1) Video Konferans Platformlarında Kişisel Veri Güvenliğine Dikkat (1) virüslere karşı korunma (3) We Transfer Kullanımı (1) Webinar (1) WHATSAPP'TAN KENDİNE MESAJ ATMA (1) Windows 10 için ipuçları (1) Windows kısayolları (2) Windows logo tuşu (1) Windows Oturum Açma Şifresi (1) Windows Şifremi Unuttum (1) Windows To Go (1) WinToUSB (1) Word ipuçları (2) Wordde chemdraw (1) Wordde ekran alıntısı yapma (1) Wordpress ve blogger'daki bloğunuza Pdf uzantılı dosyayı gömme (1) XE Currency (1) yazmaya karşı koruma ekleme (2) yazmaya karşı korumalı (1) yazmaya karşı korumayı kaldırma (1) Yerleştirilmiş Videoyu Otomatik Olarak Oynatma (1) Yerleştirme Özelliğini Devre Dışı Bırakma (1) Youtube ile Canlı Yayın Yapma (1) Youtube Kanalı nasıl Oluşturulur? (1) Youtube Kısayolları (1) Yönetim Bilişim Sistemleri (1) ZD Soft Screen Recorder (1) Zerg Rush (1) ZOOM PROGRAMINDA İLERİ TARİHLİ DERS TANIMLAMA (2) ZOOM PROGRAMININ KURULUMU (1) ZOOM YİNELEMELİ TOPLANTI (1)