YAYIN LİSTESİ (Bütün yazılarıma buradan erişebilirsiniz.)

8 Ekim 2020 Perşembe

CEP TELEFONUNU WEB KAMERASI OLARAK KULLANMAK

Herkese merhabalar. "Zaten bilgisayarımın web kamerası var, niye cep telefonunu web kamerası olarak kullanayım ki?" diyebilirsiniz. Ancak belki dizüstü bilgisayarınızın dahili yada masaüstü bilgisayarınızın harici kamerası bozulmuş olabilir veyahut da benim gibi birden fazla web kamerasına ihtiyacınızın olduğu içerikler oluşturuyor olabilirsiniz. İşte bu ve bunlara benzer durumlarda hemen bir web cam satın almaya kalkışmayın. Zaten fiyatları gördüğünüzde bu yazı işinize yarayacaktır. Mobil cihazınızı PC'niz için bir web kamerasına dönüştürerek Skype, Zoom, Teams gibi sohbet programları veya OBS gibi canlı yayın programları ile kullanabilmek bence çok güzel bir şey. Eğer ilginizi çektiyse hadi başlayalım.

DroidCam
Bu program ile mobil cihazınızı web kamera olarak kullanabilir ve  ses ve görüntü dahil sohbet edebilirsiniz.  Cep telefonu ile bilgisayar arasında ister kablo ile ister WiFi ile bağlantı kurabilirsiniz. Ayrıca kamera arka planda çalışırken cep telefonunuzu kullanmaya devam edebilirsiniz. DroidCam'i ek yazılım (Android) yüklemeye gerek kalmadan bir İnternet tarayıcısı aracılığıyla IP Kamera olarak kullanabilirsiniz. Bunların tamamını ücretsiz sürümde yapabilirsiniz.  Ayrıca Pro sürümünü 29.99 TL karşılığında cep telefonunuza indirerek gelişmiş ayarlarla kullanabilirsiniz. Ama bence ücretsiz sürüm dahi işe yarar.
Uygulamanın Mobil Cihaza Yüklenmesi
İlk olarak bu uygulamayı kullanabilmek için, mobil cihazınızın uygulama mağazasına giderek (Android için Play Store, Apple için AppStore'dan bu linklere tıklayarak) DroidCam uygulamasını mobil cihazınıza yüklemelisiniz. Programa yükleme ve çalıştırma esnasında gerekli izinleri vermelisiniz. Uygulama doğal olarak kameranıza, mikrofonunuza ve dosyalarınıza erişmek isteyecektir. Artık bu tarz izin isteklerine alıştık. 10 milyondan fazla kullanıcısının olduğu bir uygulamaya güvenmekten başka çareniz yok. Ya da böyle şeyleri cihazınıza kurmayacaksınız.  

İstemcinin Bilgisayara Kurulması
İkinci olarak web kamerası sürücülerini bilgisayarınıza yükleyen ve bilgisayarı mobil cihazınıza bağlayan bir client (istemci) bileşenini https://www.dev47apps.com/ adresine giderek bilgisayarınızın işletim sistemine uygun olan linke tıklayarak bilgisayarınıza kurmalısınız. Aşağıdaki görselleri inceleyiniz.

Download Windows Client seçeneğine tıklayınca açılan ekranda Droid Cam Client v6.3.3 seçeneğini tıklayarak program kurulum dosyasının bilgisayarınıza indirilmesini başlatınız.


Aşağıdaki görsel kurulum dosyasının indirilme sürecine aittir. 


Çok kısa bir sürede kurulum dosyası bilgisayarınıza indirilecektir.



Kurulum dosyası üzerinde sağ tuş ile tıklayarak açılan menüde Yönetici olarak çalıştır komutunu çalıştırınız.


Aşağıdaki görsellerde de görüleceği üzere genelde Next butonuna tıklayarak standart ayarlarla kurulumu sonlandırabilirsiniz. 


Lisans sözleşmesini I Agree butonuna tıklayarak kabul ediniz.


Program kurulum klasörünün belirlendiği bu aşamayı Next butonuna basarak geçiniz. 


Android ve Apple için gerekli bileşenleri seçtikten sonra Install butonuna tıklayarak kurulumu başlatınız.



Kurulum işlemi bittiğinde Finish butonuna tıklayarak kurulumu bitirmiş oluyoruz.


Mobil Cihazı Web Kamerası olarak Ayarlama
Adım 1. Mobil cihazınıza kurduğunuz DroidCam uygulamasını mobil cihazınızda bularak çalıştırınız. 
Adım 2. Mobil cihazınızda programı çalıştırdığınızda WiFi IP bilgisi ile Port numarasını bilgisayarınıza gireceksiniz. Onun için bu numaraları unutmayalım. Mobil cihazda ön veya arka kamera hangisini kullanacaksanız seçebiliyorsunuz. Ayarlar kısmından daha fazla seçeneklere ulaşabilirsiniz.

Adım 3. Şimdi de bilgisayarınıza yüklediğiniz DroidCam Client programını çalıştırınız.


Adım 4. Mobil cihazınızdaki bilgilere göre Device IP ve DroidCam Port bilgilerini giriniz. Bilgisayarla Wifi ile mi USB ile mi bağlanmak istediğinizi belirledikten sonra Video seçeneği ile görüntüyü, Audio seçeneği ile de sesin de iletilip iletilmeyeceğini işaretleyip Start butonuna basınız. Artık mobil cihazınızın  kamera görüntüsü bilgisayarınızda görülecektir. Hepsi bu kadar.


Adım 5. Bağlantıyı sonlandırmak istediğinizde Stop butonuna basabilirsiniz.


Bugünlük de bu kadar. Umarım bu yazım işinize yarar. Bu bilgiler benim işime yaradığı için burada sizinle paylaştım. Sizler de kendi gruplarınızda arkadaşlarınızla ve öğrencilerinizle bu bilgileri paylaşabilirsiniz. Kendinize iyi bakın, hoşçakalın.

18 yorum:

  1. Elinize sağlık bilgisayarımın kamerası çok kötü gösteriyordu bunu bir deneyeyim...

    YanıtlaSil
  2. Erhan bey gerçekten müthiş bi paylaşım Kameralı telefonlar ilk çıktığı günden beri neden webcam olarak kullanamıyoruz diye düşünüyordum Birileri sonunda yapmış Özellikle uzaktan eğitim döneminde insanların fellik fellik webcam aradığı bu sırada çok işe yarayacak bir paylaşım Ayrıca diğer paylaşımlarınızda çok faydalı Özellikle Arduino benim için çok faydalı oldu Tebrik ve teşekkür ediyorum.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Teşekkür ederim güzel yorumunuz için Halil Bey.

      Sil
    2. Erhan Bey yalnız usb kablo bağlantısı üzerinden kamerayı çalıştıramadım No device detected diyor Neden olduğu konusunda yardımcı olabilirmisiniz? Tşkrler

      Sil
    3. Merhaba Halil Bey. No device detected hatasının bir çok nedeni olabilir.
      Öncelikle Telefonunuzdan USB Hata ayıklama modunun etkin olup olmadığını kontrol edin. Hata ayıklama modunu ancak telefonunuzda geliştirici modda görebilirsiniz. Bunun için Telefon ayarlar sistem hakkında yazılım bilgisi derleme numarasına 7 kez ardarda basın ve geliştirici modu açın.
      Ayrıca telefon ile PC arasındaki bağlantı kablosunu değiştirmeyi de deneyebilirsiniz.
      Hala olmuyorsa yeni bir yayın ya da güncelleme ile sorunun çözümünü anlatacağım.

      Sil
    4. Evet halloldu Erhan bey ve yine harika bir bilgi edindim sayenizde Geliştirici menüsüne yapım numarasına 7 kere basarak girmek. Anlamayanların girmesi riskli olabilir ama biçok seçenek var menüde Çok teşekkürler

      Sil
    5. Problemin çözülmesine sevindim.

      Sil
  3. Hocam peki telefonun mikrofonunu da kullanarak eba,zoom,universitelerin uzaktan ders ortamlarinda kullanabilirmiyiz ?

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Evet telefonun mikrofonunu veya telefona takacağınız mikrofondan da ses iletebilirsiniz. Bunun için video ve audio seçip Start a basmanız gerekir.

      Sil
  4. Faydalı bilgiler için teşekkür ederiz.

    YanıtlaSil
  5. Teşekkür ederim Erhan.

    YanıtlaSil
  6. Hem tam donanımlı doktor hem de en zor anda ihtiyaç duyulan nöbetçi bir eczane .Yani tam bir aspirin gibisin kardeşim. Bilgine ve emeğine saglik:)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Övgü dolu yorumunuz için çok teşekkür ederim.

      Sil

Bu Blogda Ara

Öne Çıkan

Instagram'dan Ücretsiz/Programsız Video İndirme

Herkese merhaba. Uzunca bir aradan sonra yeniden sizlerle birlikte olmak çok güzel. Sizler için güzel içerikler biriktiriyorum. Yoğun işleri...

Popüler

Etiketler

acad.cuix (1) Ad tanımlama (1) Adres Mektup Birleştirme (2) Airbnb (1) Alıntı ve taslak (1) Ali Nesin (1) analyze this (1) Anket hazırlama (1) Antivirüs yazılımlar (1) AnyDesk Kullanımı (1) Arduino Uno (1) Arduino Uygulamaları (Temel Seviye) Kursu Videoları (1) Aritmetik Ortalama Sembolü Nasıl Yazılır? (1) Articulate Quizmaker (1) Atari Brekaout (1) Attribute Changer (1) Autocad 2018'de Menüler kayboldu (1) AUTOCAD MENÜ KAYBOLDU ÇÖZÜMÜ (1) AVS Document Converter (1) AyDesk (1) Başarılı bir video konferans için tavsiyeler (1) Bilgisayarı ayarlanan süre sonunda açmak (1) Bilgisayarı ayarlanan süre sonunda kapatmak (1) Bilgisayarı zaman ayarlı yeniden başlatmak (1) Bilgisayarla ilgili komik sözler (1) bios pili (1) Bios şifresi kırma (2) bios-pw.org (1) Birim dönüştürücü (1) BlueStacks (1) Bu blogu ben niye açtım (1) Bütün Sayfayı Kaydetme (1) Büyük boyutlu Dosyaların Transferi (1) Büyük verilerin analizi (1) Cameyo (1) Cep Telefonunu Web Kamerası Olarak Kullanmak (1) Certifiy'em ile Katılım Belgesi Oluşturma (1) Certifiy'em ile Sertifika Oluşturma (1) Certify'em (1) Certify'em Kullanımı (1) ChemDraw Pro (1) ChemType (1) chess book study free (1) chess clock (1) chess gif (1) chess ocr (1) chess pgn master (1) chess.com (1) chess24 (1) chessify (1) Chrome Eklenti Yükleme (4) Chrome Kısayolları (1) Classroom Kullanımı (1) clnpwd (1) clnpwd.exe (1) cmos (1) CMOS De-Animator (1) Crossdown (1) CrossFire (1) Crossword Compiler (1) Crossword Construction Kit (1) Crossword Forge kullanımı (1) Crossword Maestro (1) Crossword Weaver (1) çocuklar için yapay zeka (1) Çok kullanışlı masaüstü yazılımlar (1) Denklem ekleme (2) Dijital Akıcılık (1) Dijital Dünya Vatandaşlığı (1) Dijital Göçmenler (1) Dijital Okuryazarlık (1) Dijital Vatandaş (1) Dijital Yerliler (1) Dino Runner (1) Dino Runner hileleri (1) diskpart (1) downloadly.ir (1) DroidCam Client kurulumu (1) DroidCam Kullanımı (1) Easyclass (1) EBA (3) EBA'DA HARİCİ CANLI DERS EKLEME (4) Edmodo (1) Ekran Alıntısı Aracı (1) Ekran Kaydedicisi (1) Ekranı aşağıya kaydırarak bilgisayarı kapatma (1) Elektrik ile ilgili komik sözler (1) elektrikçi son sözleri (1) Enigma Virtual Box (1) Excel (2) excel dosyasının SPSS'e aktarılması (1) Excel ipuçları (1) Excel'de veri toplama sayfası oluşturma (1) Eyvah Bios Şifremi Unuttum (2) Flash bellek erişimi açma (1) Flash bellek erişimi engelleme (2) Flash diske işletim sistemi kurmak (1) Flash diske Windows 10 kurmak (1) Flash Fill (1) follow chess (1) Formative ile Online sınav oluşturma (1) Formative Kullanımı (1) free online recorder (1) Free WiFi (1) God Mode (1) GoFormative (1) Google Classroom (2) Google Formlar (2) Google Gravity (1) Google İstatistikleri (1) Google Maps (1) Google Meet Kullanımı (1) Google Oyunlar (1) Google Space (1) Google Translate (1) Görev Zamanlayıcısını kullanmak (1) Güvenli internet kullanımı (1) Her işte bir hayır var mıdır? (1) Hesap makinesi (1) Hızlı Doldurma (1) Hızlı Görev Çubuğu (1) HP USB Disk Storage Format Tool (1) http://biosbug.com (1) Internet Download Manager (IDM) (1) ichess (1) İdil ÖZTÜRK (1) iSeePassword Recovery (1) Jam oluşturma (1) Jam Paylaşma (1) Jamboard (1) kaçak elektrik kullananların mazeretleri (1) Karakter Eşlem (2) Kayıt Defteri Düzenleyicisini Kullanmak (1) Kaynaklar Görünmüyor Sorunu (1) Keep (1) kimlik avı dolandırıcılığına karşı dikkat (1) kimya formülleri nasıl yazılır (1) Kiremithane Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi (1) kişisel verilerin korunması (1) Klest-crossword (1) KVKK’nun 5. 6. ve 9. Maddeleri (1) lichess (1) lisanslı yazılım kullanımı (1) Marmara Üniversitesi (1) Matrix Kayan Kodlar Yapma (1) mBlock (1) MEmu (1) MERLOT (1) Mobil Uygulamalar (2) molekül yapısı çizmek (1) Moodle (1) moovit (2) Mürekkep Denklem (2) Mürekkepten Matematiğe Dönüştür (1) Müstakbel matematikçiye öğütler (1) NIMBUS SCREENSHOT (1) Nitro Pdf İle Dosya Boyutunu Küçültme (1) Not Defteri ile Günlük Oluşturma (1) Not Defteri Üstbilgi Altbilgi Düzenleme (1) NTFS (1) OBS Kontroller (1) OBS Studio (1) OBS Studio Siyah Ekran Sorunu Çözümü (1) Odtü Oyun Portalı (1) Office ipuçları (2) Opera GX (1) Opera GX Free VPN Ayarı (1) Opera GX Kenar Çubuğu Ayarı (1) Opera GX Reklam Engelleme Ayarı (1) Pacman (1) Pc CMOS Cleaner (1) Pdf Dosya Boyutu Küçültme (1) pdfdrive (1) PHET (1) PhotoScape (1) Photoshop ile Transparan (Şeffaf) Logolar Oluşturma (1) PLC (1) Portable Program Yapma (1) portableapps.com (1) PowerPoint İpuçları (1) Puzzle Workshop (1) qbittorent (1) quiz-maker.com (1) R-Studio (1) rahim-soft (1) Raw Formatına Dönüşmüş Diski Biçimlendirme (1) Raw Formatına Dönüşmüş Diskten Verileri Kurtarma (1) RD Client (1) Reg Converter (1) Remote Desktop Softwares (1) Resim arka plan kaldırma (1) S7 1200 Kurs (1) Sanal Masaüstü (1) Sanal Sınıf (2) Sanal Sınıf Uygulamaları (1) Saydam Logolar (1) scid on the go (1) Screen Recorder (1) SCREEN VIDEO RECORDER (1) Seyahatlerinizde kullanacağınız en iyi 8 mobil uygulama (1) ShowSecondsInSystemClock (1) SIEMENS S7 1200 PLC (1) SIEMENS S7 1200 TÜRKÇE KULLANIM KILAVUZU (1) Siemens S7 1200 (1) Simge Ekleme (1) Simülasyon (1) Sistem saatinde saniye de görünsün (1) SİTENİZE VEYA BLOG SAYFANIZA YOUTUBE VİDEOSU YERLEŞTİRME (1) Sitenize veya Bloğunuza PDF Dosyası Ekleme (1) Sleep Timer Ultimate (1) smallpdf (3) Snack (1) Solitaire (1) Spinner (1) SPSS (1) SWF File Player (1) Sympathy Crossword Construction (1) Şifre Kırma (1) şifre yönetimi (1) Tam denetim (1) test hazırlama (1) TIA Portal (1) Tic Tac Toe (1) Tinkercad (1) To do (1) Trip Advisor (1) USB belleğe windows kurmak (1) USB yazmaya karşı koruma hatası (1) Uzak Masaüstü Yazılımları (1) Uzaktan Eğitim (2) Uzaktan Eğitim Aracı (2) Ücretsiz Dosya Transferi (1) veri doğrulama (1) Veri Kurtarma (1) Verilerin işlenmesi (1) Video Konferans Platformlarında Kişisel Veri Güvenliğine Dikkat (1) virüslere karşı korunma (3) We Transfer Kullanımı (1) Webinar (1) WHATSAPP'TAN KENDİNE MESAJ ATMA (1) Windows 10 için ipuçları (1) Windows kısayolları (2) Windows logo tuşu (1) Windows Oturum Açma Şifresi (1) Windows Şifremi Unuttum (1) Windows To Go (1) WinToUSB (1) Word ipuçları (2) Wordde chemdraw (1) Wordde ekran alıntısı yapma (1) Wordpress ve blogger'daki bloğunuza Pdf uzantılı dosyayı gömme (1) XE Currency (1) yazmaya karşı koruma ekleme (2) yazmaya karşı korumalı (1) yazmaya karşı korumayı kaldırma (1) Yerleştirilmiş Videoyu Otomatik Olarak Oynatma (1) Yerleştirme Özelliğini Devre Dışı Bırakma (1) Youtube ile Canlı Yayın Yapma (1) Youtube Kanalı nasıl Oluşturulur? (1) Youtube Kısayolları (1) Yönetim Bilişim Sistemleri (1) ZD Soft Screen Recorder (1) Zerg Rush (1) ZOOM PROGRAMINDA İLERİ TARİHLİ DERS TANIMLAMA (2) ZOOM PROGRAMININ KURULUMU (1) ZOOM YİNELEMELİ TOPLANTI (1)