YAYIN LİSTESİ (Bütün yazılarıma buradan erişebilirsiniz.)

20 Kasım 2020 Cuma

R-Studio ile Raw Formatına Dönüşmüş Diskten Veri Kurtarma (%100 Garanti)

Herkese merhaba. Bugün anlayamadığınız bir şekilde harici hardiskiniz ya da flash diskiniz içerisindeki verilere erişememe şeklinde yaşadığınız problem durumlarından bir olasılığın %100 garantili çözümünü anlatacağım. Bu yazı ile verilerinizi kaybettiğinizi düşünürken çok daha önce isteyerek ya da yanlışlıkla sildiğiniz verilere de ulaşmanın yollarını bulacaksınız. Bu yöntem birçok kişinin yüzünü güldürdü. Artık sizin de bu yazıda öğrendiklerinizle bir çok kişiye faydanız dokunacaktır diye düşünüyorum.
Birçok nedenden dolayı verilerinize erişemediğinizde bunların birçok nedeni ve çözüm yolları vardır. Bugün burada harddiskiniz veya flash diskiniz RAW formatına dönüştüğünde verilerinizi güvenli bir şekilde kurtardıktan sonra, harddisk ya da flash diskinizi de erişebilir hale nasıl getireceğinizin çözüm yollarını bulacaksınız. Eğer hazırsanız başlayalım.
Diskinizin Raw Formatına Dönüştüğünü Nasıl Anlarsınız?
Aşama 1. Bu bilgisayar içerisinde flash diskinize çift tıkladığınızda cihaza erişemediğinize dair bir mesaj alıyor olmalısınız.
Aşama 2. Harici disk ya da flash diskinize erişemediğinizde Disk Yönetimi aracını aşağıda belirttiğim üç yöntemden birini ya da bildiğiniz başka yöntemi kullanınız.
Yöntem 1. Başlangıç düğmesine sağ tuş ile tıklayın ve açılan menüden Bilgisayar Yönetimi komutunu çalıştırınız. Açılan pencereden Depolama Alanı altında Disk Yönetimine ulaşabilirsiniz.

Yöntem 2. Başlangıç düğmesine sağ tuş ile tıklayın ve açılan menüden Disk Yönetimi komutunu çalıştırın. 
Yöntem 3. Windows + R tuş kombinasyonu ile Çalıştır penceresini açın ve Aç kısmına diskmgmt.msc yazarak Tamam butonuna basınız.
Aşama 3. Disk Yönetim penceresinde G: sürücü harfi ile gösterilen Çıkarılabilir Disk'in RAW formatında olduğunu bu kısımdan görebilirsiniz.

R-Studio ile Raw Formatına Dönüşmüş Diskten Veri Kurtarma
R-Studio ücretli ve de oldukça pahalı bir yazılım. https://www.r-studio.com/tr/ adresini ziyaret ederek isterseniz sipariş verebilirsiniz. Ticari kullanımlar için kesinlikle lisanslı yazılımlar kullanmanızı öneririm. Yazılarımda tanıttığım yazılımları yalnızca eğitim amaçlı kullandığımı belirterek, sizlerin de eğitim amaçlı olarak bu programları nasıl temin ederiz acaba sorularının cevabını Batan Geminin Malları Bunlar! Gel Vatandaş Gel! ve Çok Kullanışlı Masaüstü Yazılımlar isimli yazılarında bulabileceğinizi belirtmek isterim.
Adım 1. Raw formatına dönüşmüş flash diskinizi bilgisayarınıza takın ve R-Studio programını çalıştırın. Device View görünümünde Flash diskiniz üzerine gelin.
Adım 2. Device View görünümünde flash diskinize çift tıkladığınızda verilerinize ulaşma imkanınız bulunmakla birlikte benim de karşılaştığım gibi ulaşamadığınız durumlarda olabilir.
Adım 3. Flash diskinizde Scan işlemi yaparak detaylı bir tarama ile daha sağlıklı sonuçlara ulaşabilirsiniz. Ben acelem olduğu için Simple modu seçtim ama yeterli oluyor genelde. Zorlu durumlar için Detailed seçeneğini de kullanabilirsiniz. Tarama modunu seçtikten sonra Scan butonuna basabilirsiniz.
Adım 4. Tarama işlemi tarama moduna ve diskinizin boyutuna göre biraz vakit alacaktır. Söz konusu verilerin kurtarılması olunca beklemeye razıyız doğal olarak.
Tarama işlemi bittikten sonra aşağıdaki gibi bir ekran görüntüsü ile karşılaşacaksınız.

Adım 5. Tarama işlemi bittikten sonra flash diskiniz için tanılanmış olan verilerinize erişebilmek için flash diskinizin altında bulunan Recognized seçilip araç çubuklarından Open Drive Files komutunu çalıştırabilir ya da sağ tuş menüsü ile çıkan menüden yine Open Drive Files komutunu seçebilirsiniz.

Adım 6. Open Drive Files  komutunu çalıştırdıktan sonra erişemediğiniz verilerinizi karşınızda göreceksiniz. Hatta diskinizden daha önce bilerek veya bilmeyerek silmiş olduğunuz önceki verilerinizi dahi büyük olasılıkla görüyor olacaksınız. Bu özellik bile başlı başına müthiş iş yapar.
Adım 7. Bu aşmada klasörlerinizin içerisini kontrol ederek sadece kurtarmak istediğiniz verilerinizi seçmenizi öneririm. Bütün verileri kurtarmaya çalışmak bilgisayarınızda da daha fazla yer kaplayacaktır. Ayrıca diskinizde bulunan, virüsleri de kurtarmak pek akıllıca olmaz sanırım. O musallat virüsü okulumda bir çok makinada ve arkadaşların flash disklerinde cirit atıyor. Bu nedenle bilgisayarıma benim iznim olmadan flash takılamaz, takılırsa arıza çıkarıyorum.:)) Aşağıdaki görseli inceleyiniz lütfen.
Adım 8. Bu aşamada kurtarılmak istenen klasörler ve dosyalar belirlendikten sonra araç çubuklarında bulunan Recover Marked komutu seçilerek Recover penceresi açılır ve Ok butonuna tıklanarak kurtarma işlemine başlanır. Eğer diskte ne var ne yok her şeyi kurtarmak isterseniz Recover Marked yerine araç çubuklarında bulunan Recover komutunu çalıştırmalısınız..
Adım 9. Ok butonuna basmadan önce kurtarılan dosyaların nereye kopyalanması gerektiğini belirtiyorsunuz. Bunun için Output Folder'ın en sağındaki üç noktaya basmalısınız. Yerel bir kurtarma alanı belirtmenizi tavsiye ederim.
Adım 9. Kurtarma klasörü seçimi yapıldıktan sonra Ok butonuna basarak kurtarma işlemini sonlandırabilirsiniz.
Adım 10. Kurtarma işlemi sırasında aşağıdakine benzer uyarılar alabilirsiniz. Bu uyarıları benzer dosyalar içinde almamak için "Apply the answer to all recovered files" seçeneğini aktifleştirerek Continue butonuna basmanız yeterli olacaktır. Kurtarma işlemi bu kadar.


Raw Formatına Dönüşmüş Diski Kullanılabilir Hale Getirme
Buraya kadar anlatılanları yaparak verilerinizi kurtardınız. Sıra geldi flash diski eskisi gibi kullanılabilir, erişilebilir hale getirmeye. Bu işlemi bir çok yolla yapmak mümkün. Aşağıdaki yöntemi herhangi bir ek araca gerek olmadan yapıldığı için tercih ettim.
Adım 1.Yukarıda Aşama 2'de anlattığım 3 yöntemden birini kullanarak Disk Yönetimi penceresini açınız. Raw formatına dönüşmüş diskin üzerinde sağ tuş ile açılan menüden Biçimlendir komutunu çalıştırınız.
Adım 2. Açılan Biçimlendir penceresinde diskinizi hangi dosya sisteminde biçimlendireceğinizi ( NTFS, FAT vb.) ayarladıktan sonra isterseniz diskinize yeni bir isim verebilir ve ardından Tamam butonuna basarak biçimlendirme işleminin başlamasını sağlayabilirsiniz.
Adım 3. Tamam butonuna basıldıktan sonra Biçimlendirme işleminin bu diskteki verilerin silinmesine neden olacağını ifade eden uyarı mesajını Tamam butonuna basarak geçiniz. (Zaten biz verileri yerel diskimizde bir alana kaydetmiştik.) 
Artık bu işlemlerden sonra diskiniz kullanılabilir ve erişilebilir hale gelmiş olacaktır. Bugünlük de bu kadar. Kendinize iyi bakın. Hoşçakalın.

2 yorum:

  1. 32 gb hafiza kartim raw oldu 5 gb gozukuyor biçimlendirilmedi hatasi aliyorum her seferinde. denedigim yontemler diskpart ,usb tool format , dis yonetimi ve daha bir cok format programi hic biri ise yaramadi hepsi hata veriyor. çöp mu sizce

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Birçok yöntem denemişsiniz ama çöp denemez bence. Yazmayı düşündüğüm bir yazım var diskleri kullanılabilir hale getirmeyle ilgili. Uzun zamandır yazmaya çalışıyorum ancak bitiremiyorum bir türlü. Sayfamı takip edin. Umarım biran önce yazıyı bitirebilirim.

      Sil

Bu Blogda Ara

Öne Çıkan

Instagram'dan Ücretsiz/Programsız Video İndirme

Herkese merhaba. Uzunca bir aradan sonra yeniden sizlerle birlikte olmak çok güzel. Sizler için güzel içerikler biriktiriyorum. Yoğun işleri...

Popüler

Etiketler

acad.cuix (1) Ad tanımlama (1) Adres Mektup Birleştirme (2) Airbnb (1) Alıntı ve taslak (1) Ali Nesin (1) analyze this (1) Anket hazırlama (1) Antivirüs yazılımlar (1) AnyDesk Kullanımı (1) Arduino Uno (1) Arduino Uygulamaları (Temel Seviye) Kursu Videoları (1) Aritmetik Ortalama Sembolü Nasıl Yazılır? (1) Articulate Quizmaker (1) Atari Brekaout (1) Attribute Changer (1) Autocad 2018'de Menüler kayboldu (1) AUTOCAD MENÜ KAYBOLDU ÇÖZÜMÜ (1) AVS Document Converter (1) AyDesk (1) Başarılı bir video konferans için tavsiyeler (1) Bilgisayarı ayarlanan süre sonunda açmak (1) Bilgisayarı ayarlanan süre sonunda kapatmak (1) Bilgisayarı zaman ayarlı yeniden başlatmak (1) Bilgisayarla ilgili komik sözler (1) bios pili (1) Bios şifresi kırma (2) bios-pw.org (1) Birim dönüştürücü (1) BlueStacks (1) Bu blogu ben niye açtım (1) Bütün Sayfayı Kaydetme (1) Büyük boyutlu Dosyaların Transferi (1) Büyük verilerin analizi (1) Cameyo (1) Cep Telefonunu Web Kamerası Olarak Kullanmak (1) Certifiy'em ile Katılım Belgesi Oluşturma (1) Certifiy'em ile Sertifika Oluşturma (1) Certify'em (1) Certify'em Kullanımı (1) ChemDraw Pro (1) ChemType (1) chess book study free (1) chess clock (1) chess gif (1) chess ocr (1) chess pgn master (1) chess.com (1) chess24 (1) chessify (1) Chrome Eklenti Yükleme (4) Chrome Kısayolları (1) Classroom Kullanımı (1) clnpwd (1) clnpwd.exe (1) cmos (1) CMOS De-Animator (1) Crossdown (1) CrossFire (1) Crossword Compiler (1) Crossword Construction Kit (1) Crossword Forge kullanımı (1) Crossword Maestro (1) Crossword Weaver (1) çocuklar için yapay zeka (1) Çok kullanışlı masaüstü yazılımlar (1) Denklem ekleme (2) Dijital Akıcılık (1) Dijital Dünya Vatandaşlığı (1) Dijital Göçmenler (1) Dijital Okuryazarlık (1) Dijital Vatandaş (1) Dijital Yerliler (1) Dino Runner (1) Dino Runner hileleri (1) diskpart (1) downloadly.ir (1) DroidCam Client kurulumu (1) DroidCam Kullanımı (1) Easyclass (1) EBA (3) EBA'DA HARİCİ CANLI DERS EKLEME (4) Edmodo (1) Ekran Alıntısı Aracı (1) Ekran Kaydedicisi (1) Ekranı aşağıya kaydırarak bilgisayarı kapatma (1) Elektrik ile ilgili komik sözler (1) elektrikçi son sözleri (1) Enigma Virtual Box (1) Excel (2) excel dosyasının SPSS'e aktarılması (1) Excel ipuçları (1) Excel'de veri toplama sayfası oluşturma (1) Eyvah Bios Şifremi Unuttum (2) Flash bellek erişimi açma (1) Flash bellek erişimi engelleme (2) Flash diske işletim sistemi kurmak (1) Flash diske Windows 10 kurmak (1) Flash Fill (1) follow chess (1) Formative ile Online sınav oluşturma (1) Formative Kullanımı (1) free online recorder (1) Free WiFi (1) God Mode (1) GoFormative (1) Google Classroom (2) Google Formlar (2) Google Gravity (1) Google İstatistikleri (1) Google Maps (1) Google Meet Kullanımı (1) Google Oyunlar (1) Google Space (1) Google Translate (1) Görev Zamanlayıcısını kullanmak (1) Güvenli internet kullanımı (1) Her işte bir hayır var mıdır? (1) Hesap makinesi (1) Hızlı Doldurma (1) Hızlı Görev Çubuğu (1) HP USB Disk Storage Format Tool (1) http://biosbug.com (1) Internet Download Manager (IDM) (1) ichess (1) İdil ÖZTÜRK (1) iSeePassword Recovery (1) Jam oluşturma (1) Jam Paylaşma (1) Jamboard (1) kaçak elektrik kullananların mazeretleri (1) Karakter Eşlem (2) Kayıt Defteri Düzenleyicisini Kullanmak (1) Kaynaklar Görünmüyor Sorunu (1) Keep (1) kimlik avı dolandırıcılığına karşı dikkat (1) kimya formülleri nasıl yazılır (1) Kiremithane Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi (1) kişisel verilerin korunması (1) Klest-crossword (1) KVKK’nun 5. 6. ve 9. Maddeleri (1) lichess (1) lisanslı yazılım kullanımı (1) Marmara Üniversitesi (1) Matrix Kayan Kodlar Yapma (1) mBlock (1) MEmu (1) MERLOT (1) Mobil Uygulamalar (2) molekül yapısı çizmek (1) Moodle (1) moovit (2) Mürekkep Denklem (2) Mürekkepten Matematiğe Dönüştür (1) Müstakbel matematikçiye öğütler (1) NIMBUS SCREENSHOT (1) Nitro Pdf İle Dosya Boyutunu Küçültme (1) Not Defteri ile Günlük Oluşturma (1) Not Defteri Üstbilgi Altbilgi Düzenleme (1) NTFS (1) OBS Kontroller (1) OBS Studio (1) OBS Studio Siyah Ekran Sorunu Çözümü (1) Odtü Oyun Portalı (1) Office ipuçları (2) Opera GX (1) Opera GX Free VPN Ayarı (1) Opera GX Kenar Çubuğu Ayarı (1) Opera GX Reklam Engelleme Ayarı (1) Pacman (1) Pc CMOS Cleaner (1) Pdf Dosya Boyutu Küçültme (1) pdfdrive (1) PHET (1) PhotoScape (1) Photoshop ile Transparan (Şeffaf) Logolar Oluşturma (1) PLC (1) Portable Program Yapma (1) portableapps.com (1) PowerPoint İpuçları (1) Puzzle Workshop (1) qbittorent (1) quiz-maker.com (1) R-Studio (1) rahim-soft (1) Raw Formatına Dönüşmüş Diski Biçimlendirme (1) Raw Formatına Dönüşmüş Diskten Verileri Kurtarma (1) RD Client (1) Reg Converter (1) Remote Desktop Softwares (1) Resim arka plan kaldırma (1) S7 1200 Kurs (1) Sanal Masaüstü (1) Sanal Sınıf (2) Sanal Sınıf Uygulamaları (1) Saydam Logolar (1) scid on the go (1) Screen Recorder (1) SCREEN VIDEO RECORDER (1) Seyahatlerinizde kullanacağınız en iyi 8 mobil uygulama (1) ShowSecondsInSystemClock (1) SIEMENS S7 1200 PLC (1) SIEMENS S7 1200 TÜRKÇE KULLANIM KILAVUZU (1) Siemens S7 1200 (1) Simge Ekleme (1) Simülasyon (1) Sistem saatinde saniye de görünsün (1) SİTENİZE VEYA BLOG SAYFANIZA YOUTUBE VİDEOSU YERLEŞTİRME (1) Sitenize veya Bloğunuza PDF Dosyası Ekleme (1) Sleep Timer Ultimate (1) smallpdf (3) Snack (1) Solitaire (1) Spinner (1) SPSS (1) SWF File Player (1) Sympathy Crossword Construction (1) Şifre Kırma (1) şifre yönetimi (1) Tam denetim (1) test hazırlama (1) TIA Portal (1) Tic Tac Toe (1) Tinkercad (1) To do (1) Trip Advisor (1) USB belleğe windows kurmak (1) USB yazmaya karşı koruma hatası (1) Uzak Masaüstü Yazılımları (1) Uzaktan Eğitim (2) Uzaktan Eğitim Aracı (2) Ücretsiz Dosya Transferi (1) veri doğrulama (1) Veri Kurtarma (1) Verilerin işlenmesi (1) Video Konferans Platformlarında Kişisel Veri Güvenliğine Dikkat (1) virüslere karşı korunma (3) We Transfer Kullanımı (1) Webinar (1) WHATSAPP'TAN KENDİNE MESAJ ATMA (1) Windows 10 için ipuçları (1) Windows kısayolları (2) Windows logo tuşu (1) Windows Oturum Açma Şifresi (1) Windows Şifremi Unuttum (1) Windows To Go (1) WinToUSB (1) Word ipuçları (2) Wordde chemdraw (1) Wordde ekran alıntısı yapma (1) Wordpress ve blogger'daki bloğunuza Pdf uzantılı dosyayı gömme (1) XE Currency (1) yazmaya karşı koruma ekleme (2) yazmaya karşı korumalı (1) yazmaya karşı korumayı kaldırma (1) Yerleştirilmiş Videoyu Otomatik Olarak Oynatma (1) Yerleştirme Özelliğini Devre Dışı Bırakma (1) Youtube ile Canlı Yayın Yapma (1) Youtube Kanalı nasıl Oluşturulur? (1) Youtube Kısayolları (1) Yönetim Bilişim Sistemleri (1) ZD Soft Screen Recorder (1) Zerg Rush (1) ZOOM PROGRAMINDA İLERİ TARİHLİ DERS TANIMLAMA (2) ZOOM PROGRAMININ KURULUMU (1) ZOOM YİNELEMELİ TOPLANTI (1)