Sayfalar

YAYIN LİSTESİ (Bütün yazılarıma buradan erişebilirsiniz.)

27 Eylül 2020 Pazar

PLC (Temel Seviye Siemens S7-1200) Kursu Videoları

Herkese Merhaba. Bugünkü yazımda Meslekî ve Teknik Eğitim Genel Müdürlüğüne bağlı okul ve kurumlarda görev yapan ve bağlı okullarda Endüstriyel Otomasyon ile Elektrik-Elektronik Teknolojisi alanı öğretmenlerinin “PLC (Temel Seviye Siemens S7-1200) Programlama” hakkındaki bilgi ve becerilerini geliştirmek amacıyla düzenlenmiş olan hizmet içi kursta verilen ders videolarını uzaktan eğitim sürecinde de işinize yarayacağını düşündüğüm için paylaşmak istedim. Temel düzeyde bir eğitim olan kursa ait toplam 36 adet video bulunmaktadır. Çok özenli bir şekilde hazırlanmış olan kurs içeriği için özellikle hocamıza sonsuz teşekkürler. Videolar arasında hızlı bir şekilde geçişler yapmanız için ben de içindekiler tablosu hazırlayarak sizlerin kullanımına sunuyorum. Umarım işinize yarar.

24 Eylül 2020 Perşembe

NIMBUS SCREENSHOT & SCREEN VIDEO RECORDER

 

Herkese merhabalar. Bugün yine çok kullanışlı ve kullanımı kolay, bir o kadar da mükemmel bir araç olan Chrome eklentisi Nimbus Screenshot & Screen Recorder uygulamasının kullanımını anlatacağım yazı ile karşınızdayım. Tahmin ediyorum ki birçoğunuz bu uygulamayı ilk defa duymuştur. Adına bakıp da bu uygulamanın sadece Printscreen tuşunun yaptığı işi yaptığını düşünmeyin. Bu uygulama özellikle eğitim içerikleri oluşturmak isteyen öğretmenlerin oldukça işine yarayacak bir uygulama. Keşke bu araçla daha önce karşılaşsaydım diyeceksiniz. Mesela Web sayfalarında gezinirken arkadaşlarınızla paylaşmak istediğiniz, bir sayfaya sığmayacak kadar çok büyük ekran görüntüsünü bir tuşla kaydedip üzerine notlar almak, düzenlemeler yapmak ve tek resim dosyası olarak paylaşmak, ister misiniz? Cevabınız evetse daha da fazla özellikleriyle uygulamamızın anlatımına geçelim o zaman.

19 Eylül 2020 Cumartesi

SCREEN RECORDER: BİR CHROME EKLENTİSİ

Uzun bir aradan sonra herkese yeniden merhabalar ve iyi hafta sonları. Görünen o ki uzaktan eğitim etkin bir şekilde 2020-2021 eğitim öğretim yılında da hayatımızda yerini alacak. İster öğrenci olun ister eğitici bugün size anlatacağım araç çok işinize yarayacak. Eğer bir öğrenci iseniz bugün sizlerle paylaşacağım bu programı internette izlediğiniz dersi kaydetmek için kullanabilirsiniz. Eğer bir eğitici iseniz bu aracı hızlı bir şekilde video dersler oluşturmak için kullanabilirsiniz. İşte bu program; kurulumu ve kullanımı çok kolay bir Chrome eklentisi olan Screen Recorder/Ekran Kaydedicisi.
Camtasia, Icecream Scren Recorder, ScreenCast-O-Matic, iSpring Free Cam gibi birçok profesyonel ekran kaydedici program bulunuyor. Ancak anlatacağım bu eklentinin de kolay olmasının yanında birçok avantajı var. En önemlisi ücretsiz olmasına ilaveten sınırsız kayıt imkanı sunması. Bu eklentiyi kullanarak kendi eğitim içeriklerinizi oluşturabileceğiniz gibi katıldığınız eğitim ve toplantıları veya izlediğiniz bir videoyu da hızlı bir şekilde kaydedebilirsiniz. Hem de çok kolay bir şekilde.  Hazırsanız başlayalım.

Bu Blogda Ara