Sayfalar

YAYIN LİSTESİ (Bütün yazılarıma buradan erişebilirsiniz.)

6 Nisan 2021 Salı

MICROSOFT WORD’E APA 7 STİLİ EKLEME

apa7

Herkese merhaba. Amerikan Psikoloji Derneği (APA), 2009'da yayınlanan ve 6. sürüm olarak adlandırılan kılavuzun 7. sürümünü 2019 yılında yayınladı ancak Microsoft Word programında gerekli güncellemeler henüz yapılmadı. Dolayısıyla yüksek lisans, doktora tez çalışmaları ve bazı dergilere makale gönderimi sırasında APA 7’ye göre düzenleme istenilmesi durumunda bazı zorluklar yaşanabiliyor. Bu yazıda gösterilen yöntemi uygulayarak APA 7 stilini Word’e eklemiş olacaksınız. Ben Office 365 için uyguladım, 2016 ve 2019’ sürümleri içinde olduğunu biliyorum ama diğer sürümleri kontrol etmedim. Sizler deneyebilirsiniz. Bu işlemin tespit edilmiş herhangi bir zararı yok ancak tabi ki olmayacağı anlamına gelmez. Onun için bu işlemlerden doğabilecek olumsuzluklardan sorumlu olmadığımı bildirmek isterim. Umarım bu yazım tez çalışmalarını sürdüren öğrenciler ile akademik çalışmalar yürüten akademisyenlerin işine yarar. Bu yazıma bu kişilerin ulaşması için paylaşırsanız sevinirim.

4 Nisan 2021 Pazar

Bilgisayar Kendiliğinden Uyku Moduna Giriyor Çözümü

sleep_mode

Herkese merhaba. Bilgisayarımın ben istemeden uyku moduna geçmemesi için bütün ayarları yapmama rağmen uyku moduna geçmesi beni oldukça rahatsız edince internette birazcık aramayla bu sorunla karşılaşan kişinin sadece ben olmadığımı farkettim. Okuduğum sayfalarda aklıma yatan çözümleri uygulamama rağmen problem çözülmeyince üzerinde  de biraz kafa yorunca nasıl olduysa aklıma gelen bir yöntemi uygulayarak çözümü buldum. İnternette böyle bir çözüm yoluna rastlamadığımı söylemek isterim. Bu çözüm yolu umarım benzer durumla karşılaşan arkadaşlara faydalı olur.

Sorun: Bilgisayar; güç seçeneklerinde, her türlü uyku durumu ayarı Hiçbir zaman olarak ayarlanmış olmasına rağmen, uyku moduna geçiyor.

2 Nisan 2021 Cuma

Windows 10 Lisansınızın Süresi Yakında Dolacak Uyarısının Çözümü

windows-lisansinizin-suresi

Herkese merhaba. Dün bilgisayarımda bu mesajı alınca önce umursamadım. Ancak zırt pırt karşıma çıkmaya başlayınca rahatsız oldum. Ben de bu problemin çözümünü sizinle paylaşarak, benzer durumlarla karşılaştığınızda faydalı olmasını istedim. Problemin çözümü çok kısa. Herhangi bir programa ihtiyaç olmadan yapılabilecek bir şey. Tahmini okuma süresi 1 dakika olan işlemlere hazırsanız başlayalım.

Bu Blogda Ara