Sayfalar

YAYIN LİSTESİ (Bütün yazılarıma buradan erişebilirsiniz.)

22 Mart 2022 Salı

UÇAK MODUNDA İNTERNET KULLANABİLMEK

Herkese merhaba. Telefonlar uçak moduna alındığında; Şebeke bağlantıları, Wifi internet bağlantısı, Mobil veri, Radyo, Bluetooth, NFC (Yakın alan iletişimi) kapatılır ve telefonunuz arama işlemi dahil bir çok işlemi yapamaz. Birçok havayolu şirketi güvenlik problemlerini en aza indirmek için yolcularından telefonlarını uçak moduna almalarını ya da kapatmalarını isteyebiliyor. Bazı havayolu firmalarının ise yolcuların kullanımı için internet bağlantısı sunduğu bilinmekte. Teknolojinin hızla ilerlediği bir çağda Avrupa Havacılık Emniyeti Ajansı (EASA), uçaklardaki internet ve telefon yasağının kaldırıldığını bildirdi. Bu konuyla ilgili bu haber sayfasını ziyaret ederek detaylı bilgilere ulaşabilirsiniz. Benim tavsiyem kurallara uymak açısından havayolu şirketinin uyarılarını dikkate almanız gerektiği yönündedir.

Bazı zorunlu hallerde telefonunuz uçak modundayken, internet kullanmak durumunda kalınabilir. Eğer benzer bir durumda uçak modunda internet kullanmak, arama yapabilmek  istiyorsanız hadi başlayalım.

20 Mart 2022 Pazar

Favori Uygulamalarınıza/Dosyalarınıza Kısayol Tuşu Atama

Herkese merhaba. Birçok bilgisayar kullanıcısı bilgisayarlarının başına geçer geçmez genelde aynı dosya yada uygulamaları çalıştırarak güne başlamayı tercih eder. Siz de sürekli çalıştığınız uygulamalarınıza ya da dosyalarınıza klavye tuş kombinasyonlarını kullanarak hızlı bir şekilde erişmek istiyorsanız; çok kolay bir şekilde nasıl yapacağınızı bulacağınız, okuma süresi bir kaç dakikanızı almayacak bu yazıyı kaçırmayın.

Bu Blogda Ara