Sayfalar

YAYIN LİSTESİ (Bütün yazılarıma buradan erişebilirsiniz.)

28 Mayıs 2020 Perşembe

HIZLI UZAK MASAÜSTÜ UYGULAMASI

Herkese merhabalar. Şu korona günlerinde arkadaşlarım hala teknoloji ile ilgili sorunlarını paylaşmaya daha doğrusu çözmem konusunda yardım taleplerini iletmeye aralıksız bir şekilde devam ediyor. En son bugün iki arkadaşım arka arkaya beni aradılar ve yaşadıkları problemleri anlatmaya başladılar. Bundan çok şikayetçi olduğumu söylemek istemiyorum ama bazen kendimi Güzin Abla'nın teknolojik versiyonu gibi hissediyorum.😀 Ama bu sorunlarla uğraşmanın, hem onların mutlu olmasına hem de kendi gelişimime katkılar sağladığını söyleyebilirim. Bazı problemlerin çözümünün aylarımı aldığı olmuştur. Ancak bu sorunları nasıl çözdüğüme dair herhangi bir notta tutmadığım için daha sonra aynı problemle karşılaşan bir arkadaşıma yardım ederken ilki kadar olmasa da "Bu sorunu nasıl çözmüştüm acaba." diye düşünerek vakit kayıpları da yaşadığım çok oldu. Bu blog sayfasını oluşturmaktaki amaçlarımdan biri de zaten bu problemlerin çözümüne dair bir not defteri oluşturmaktı. Şimdilerde ise blog sayfamda da yayınlayabilmek için, ilginç sorunlar yaşayıp bunu çözmemi isteyenlerin olmasını arzu eder duruma geldim. Şimdi bunları yazınca "Al sana sorun. Hadi çöz." diyenlerin sayısı, altından kalkamayacağım kadar artarsa, onlara cevabım "Bu sorun blog sayfamda yazacak kadar ilginç değil." olacaktır. Bunu da söyleyerek güvenlik önlemlerini almak istedim. 😎
Gelelim bugünkü yazının yazılmasına neden olan olaya. Yukarıda iki arkadaşımın aradığından bahsetmiştim ya işte anlattıkları sorunları telefonda onlara çözdürmemin imkanı yoktu. Bu yüzden birisi beni yayla evine, diğeri de evine davet etti. Evde kalmamız gereken bu günlerde bu teklifleri kabul etmedim. Biz gelelim o zaman dediler. Durun bu konuyla ilgili bir yazı yazayım önce ondan sonra sorununuzu ne siz bana ne de ben size gelmeden uzaktan çözeriz dedim ve bu yazıyı yazmaya başladım. Hazırsanız hızlı uzak masaüstü bağlantısının nasıl kurulduğunu anlatmaya başlayalım.

4 Mayıs 2020 Pazartesi

DİJİTAL DÜNYA VATANDAŞLIĞI

Herkese merhaba. Hızla gelişen iletişim teknolojileriyle karşımıza çıkan dijital dünya vatandaşlığı veya kısaca dijital vatandaşlık kavramı; iletişim teknolojilerini kullanırken eleştirebilen, çevrimiçi (online) davranışlarının etik sonuçlarını bilen, gerektiğinde ahlaki kararlar alabilen, iletişim teknolojilerini kötüye kullanmayan, dijital dünyada iletişim kurarken ve işbirliği yaparken doğru davranışı teşvik eden kişi olarak tanımlanmaktadır.

Bu Blogda Ara