Sayfalar

YAYIN LİSTESİ (Bütün yazılarıma buradan erişebilirsiniz.)

29 Aralık 2019 Pazar

KULLANIŞLI SATRANÇ UYGULAMALARI

Uzun bir aradan sonra yeniden herkese iyi pazarlar. Sınavlarım nedeniyle ihmal ettiğim blog sayfamda aralık ayına ait bir yayın olmadan yeni bir yıla girmek istemedim. Bu nedenle bugün sizlere mobil cihazlarınızda kullanabileceğiniz en iyi satranç uygulamalarını anlatmaya çalışacağım. Bu arada Türk satrancı için sevindirici bir gelişmeyi paylaşmak istiyorum. 2019 Dünya Hızlı Satranç Şampiyonası dün oynanan maçlar ile sona erdi. Kadınlar kategorisinde mücadele eden sporcumuz IM Ekaterina Atalık rakiplerine (1. ve 2. sporcu) karşı daha iyi sonuçlar elde etse de eşitlik bozma sisteminin azizliğine uğrayarak 9 puan ile bronz madalyanın sahibi oldu. Ekatarina Atalık'ı tebrik ediyor bugün oynanacak olan Dünya Yıldırım Satranç şampiyonasında başarılarının devamını diliyorum. Hadi konumuza geçelim artık.

10 Kasım 2019 Pazar

BLOG'UMU NASIL YAYGINLAŞTIRIRIM?


Herkese iyi pazarlar. BU BLOG'U BEN NİYE AÇTIM yazımda bahsetmiştim aslında. Sayfa izlenme sayıları arzu ettiğimden daha az olunca bu sayıyı artırmak için "yeni yazdığım yazının linkini paylaştıktan sonra "Bu mesajı 10 kişiye gönderirsen dilediğin ne var ise o olacak bu denendi sen de 10 kişiye at 3 vakte kadar tüm isteklerine kavuşacaksın. Yok eğer bu mesajı önemsemez de kimseye göndermezsen başına binbir bela gelir de ocağın söner perişan olursun." diye ekleyeceğim." diye yazmıştım. Ama dediğimi yapmadım. Onun yerine yıllardır girmediğim Facebook sayfama yeniden girdim.

7 Kasım 2019 Perşembe

EYVAH BIOS ŞİFREMİ UNUTTUM 2

Herkese merhabalar. "Eyvah Bios Şifremi Unuttum" serisine devam ediyoruz. Umarım bu yazıyla BIOS şifre sıfırlama/resetleme/kırma serisini bitirebiliriz.
Şifre kırma denilince aklıma, filmlerdeki şifre kırma sahneleriyle ilgili bir arkadaşıma yaptığım yorumum geliyor:
"Şu filmlerdeki fon müziği sayesinde heyecanın doruğa çıktığı, şifrenin bulunamadığı taktirde dünyanın sonunun geleceği veya bir felaketin olacağı durum son saniyede bilgisayar canavarının klavye tuşlarına hunharca basmasıyla çözülür ve her şey yoluna girer ya yok böyle bir şey aslında.

4 Kasım 2019 Pazartesi

EYVAH BIOS ŞİFREMİ UNUTTUM 1


Bu hafta kızımın sınav haftası olması nedeniyle bilgisayarıma el konuldu. Bu yüzden bu yazıyı çok geç saatlerde ancak yazabiliyorum. Hafta sonu sizleri yazılarımdan mahrum bıraktığım için çok müteessirim. Umarım beni affedersiniz.🙏
Eyvah Windows Şifremi Unuttum yazım sizlerden oldukça ilgi görünce ben de Ata Demirer misali Eyvah Serisi yapayım dedim . Eyvah Eyvah'ın yakaladığı izleyici sayılarını görür mü bilmem ama bugün sizlere dizüstü bilgisayarınızın  BIOS şifresini unuttuğunuzda nasıl sıfırlayacağınızı anlatacağım. Bunun farklı durumlar için birçok yolu var ancak ben bunu size nasıl aktaracağım tam olarak bilmiyorum. Aklımda bir akış var ancak yazmaya başladıkça bu daha da şekillenecektir. Hadi başlayalım o zaman.

29 Ekim 2019 Salı

SEYAHATLERİNİZDE KULLANACAĞINIZ EN İYİ 8 MOBİL UYGULAMA



Yurt içinde ve yurt dışında seyahat etmeyi seviyorsanız işinize yarayacak birkaç mobil uygulamadan bahsetmek istiyorum bugün. Çeşitli nedenlerle yapılan seyahatlerimizde ihtiyacımız olan birçok uygulamayı internet erişiminin çok kolaylaştığı günümüzde etkin olarak kullanabiliyoruz. Ne kadar şanslıyız. 

26 Ekim 2019 Cumartesi

BU BLOG'U BEN NİYE AÇTIM


Günlerdir soruyorummm bu soruyu kendiiimeeee Allah'ım bu blogu ben niye açtımm. Herkese iyi hafta sonları. Evet niye açtım. Merhaba yazımda da biraz bahsetmiştim. Bilgi ve tecrübelerimi paylaşmak temel amacım aslında. Bunun yanında yeni öğrendiğim ve hoşuma giden konularda paylaşımlar yapmak ve böylelikle yazma becerimi geliştirerek ne ile alakalı olacağını bilmediğim kitap yazma hayalime bir adım daha yaklaşmak. Bu blog sayfasının dün itibari ile kırkı da çıktı. Haydi hayırlısı.

19 Ekim 2019 Cumartesi

BİLGİSAYARI ZAMAN AYARLI KAPATMA VE AÇMA

Herkese iyi hafta sonları. Geç saatlere kadar bilgisayar başında çalıştığımızda, PC'yi televizyona bağlayıp reklamsız film izlediğimizde veya internetten yüklü bir program indirdiğimizde çoğu kez yorgunluktan uyuyup bilgisayar da sabahlara kadar gereksiz bir şekilde illa ki açık kalmıştır. Bugün sizlere güzel ve ücretsiz bir program tanıtacağım ancak öncelikle bilgisayarımızı programsız bir şekilde nasıl açıp kapatacağımızdan da bahsedeceğim. Hadi başlayalım.

15 Ekim 2019 Salı

FLASH BELLEĞİNİZE VİRÜS BULAŞMASIN (AMİN)

Biliyorum çok iddialı bir başlık oldu ama Amin'le bağladık başlığı. Bir önceki yazımda flash diskleri yazmaya karşı korumalı hale getirmeyi ve korumanın nasıl kaldıracağını anlatmıştım. Ancak kullandığım yöntem Windows işletim sistemi öncesi kullanılan, hatırlanmak dahi istenmeyen, siyah ekranı ile DOS işletim sistemi komutlarıyla olunca bazı arkadaşlarım "bu yöntem bize göre değil diğer yazını bekliyoruz" dediler. Onun için bir gün arayla bu yazıyı kaleme aldım. Bir önceki yazımda bahsettiğim yöntem kadar olmasa da hazırlamasının ve kullanımının kolay olması ayrıca işlevsel olmasından dolayı benim de tercih ettiğim bir yöntemi anlatacağım bu yazıda. Hadi başlayalım.

13 Ekim 2019 Pazar

FLASH BELLEKLERİ YAZMAYA KARŞI KORUMA VE KORUMAYI KALDIRMA

İyi pazarlar arkadaşlar. Bir önceki yazımda bilgisayarlarımıza iznimiz olmadan takılan flash disk ve benzeri depolama aygıtlarının erişimini engellemeyi yani USB Port kapayıp açmayı anlatmıştım. Bugün ise flash belleklerimizi virüs ve benzeri kötü yazılımlara karşı nasıl koruyacağımızı anlatacağım. Hem de programsız ve ücretsiz bir şekilde. Konu ilginizi çektiyse hadi başlayalım.

12 Ekim 2019 Cumartesi

FLASH BELLEK ERİŞİMİ ENGELLEME

Herkese iyi hafta sonları. Flash disklerin veri taşımada işimizi kolaylaştırmasının yanında virüslerin taşınmasında ve yayılmasında da önemli rolleri var. Ve virüslerin işlerimizi oldukça da zorlaştırdıkları dönemler oldu. Bazı bilişimci arkadaşlarım bana "korkma bu kadar virüslerden onlarla yaşamayı öğren" dese de virüslerin hayatımda olmasını hiç istemiyorum. Siz de arkadaşlarım gibi düşünüyorsanız bu yazıyı okumayıp blogdaki diğer yazılarımı okuyabilirsiniz. Yok eğer sizler de benim gibi düşünüyorsanız hadi başlayalım.

11 Ekim 2019 Cuma

EYVAH WINDOWS ŞİFREMİ UNUTTUM!

Bugün; eğer yaramaz bir öğrencinizin/arkadaşınızın veya kendi çocuğunuzun bilgisayarınıza oturum açma şifresi eklemesi/değiştirmesi nedeniyle veya Windows oturum açma şifrenizi unutmanızdan dolayı bilgisayarınızı açamadığınızda Windows oturum açma şifrenizi nasıl öğreneceğinizi veya sıfırlayacağınızı anlatacağım. Hadi başlayalım.

7 Ekim 2019 Pazartesi

ÇOK KULLANIŞLI MOBİL UYGULAMALAR

Masaüstü bilgisayarlardan, dizüstü bilgisayarlara ardından artık hayatımızın her anında elimizden düşüremediğimiz cep telefonlarına teknolojik gelişmeler baş döndürücü bir boyutta ilerlemekte. Hal böyle olunca eskiden PC'lerde kullandığımız bir çok uygulamanın mobil versiyonları üretilmekte. Hatta birçok mobil uygulama PC'leri hiç görmedi. Bu yazımda cep telefonumda da kullandığım çok kullanışlı bazı mobil uygulamalardan bahsedeceğim. Eklediğim resimler uygulama mağazasından uygulamayı indirirken size faydalı olacaktır. Çünkü benzer bir çok uygulama var. Hadi başlayalım.

6 Ekim 2019 Pazar

BEĞENDİĞİM EĞİTİM İÇERİK SİTELERİ

İyi pazarlar herkese. Eğitimde simülasyon (Benzetim) programlarının kullanımının öğrenmeye etkileri üzerine bir çok araştırmalar yapılmış bir çok tezler yazılmıştır. Bir meslek lisesi öğretmeni olarak benim de derslerde kullandığım faydalı benzetim programları ( Proteus, SolidCam, EKTS, Festo Fluidsim vb.) var. Bugün sizlere Matematik, Fizik, Kimya, Biyoloji gibi derslerde kullanılabilecek sınıf düzeylerine göre de kategorilere ayrılmış 155 adet benzetimin yer aldığı bir siteyi tanıtmak istiyorum.

3 Ekim 2019 Perşembe

ÇOK KULLANIŞLI MASAÜSTÜ YAZILIMLAR

Bir önceki yazımda “Bir sonraki yazımda işime yarayan çok kullanışlı bazı programlardan bahsetmeyi düşünüyorum.” demiştim. İşte o yazı bu hadi başlayalım.
Günümüzde PC’lerin yerini mobil telefonlar aldı ama yine de PC’nin tadı başka. Onun için bu yazımda masaüstü bilgisayarımda kullandığım işime yarayan bazı programlardan bahsedeceğim.

29 Eylül 2019 Pazar

BATAN GEMİNİN MALLARI BUNLAR! GEL VATANDAŞ GEL!


Merhabalar. İlk yazımda; blog sayfamda teknolojik gelişmelerden bahsedeceğimi ifade etmeme karşın ikinci yazımda genel bir konudan bahsetmem bazı eleştiriler almama neden oldu. Ancak bu sayfada sadece teknik konularda değil ilgimi çeken ve sizinle paylaşmak istediğim herhangi bir konu üzerinde de yazılar yazabileceğimi ifade ederek başlamak istiyorum. (Böylece kendi kurduğum sınırları yıkmış oldum. Oh be.)

Bugün sizlere sıklıkla faydalandığım internet kaynaklarından bahsedeceğim. Öncelikle şunu belirtmek isterim ki “telif hakları” diye bir şey var ancak “eğitimde telif hakları istisnası” diye de bir şey var. Bir öğretmen olduğum için kullandığım programları ticari amaçla kullanmayıp sadece eğitimde kullanmaktayım. Ticari olarak fayda sağlayacak kişilerin kesinlikle lisanslı yazılım kullanmasını tavsiye ederim.

Bu kısa açıklamadan sonra program gereksinimlerini karşıladığım ilk web sitesi

23 Eylül 2019 Pazartesi

HER İŞTE BİR HAYIR VAR MIDIR?

Bugün sizlerle yeni duyduğum ve web aramasında da hemencecik bulduğum bir hikayeyi paylaşmak istiyorum.
Bir zamanlar Afrika'daki bir ülkede hüküm süren bir kral vardı. Kral, daha çocukluğundan itibaren arkadaş olduğu, birlikte büyüdüğü bir dostunu hiç yanından ayırmazdı. Nereye gitse onu da beraberinde götürürdü. Kralın bu arkadaşının ise değişik bir huyu vardı. İster kendi başına gelsin ister başkasının, ister iyi olsun ister kötü, her olay karşısında hep aynı şeyi söylerdi:
"Bunda da bir hayır var!"

15 Eylül 2019 Pazar

MERHABA

           

Merhaba ben Erhan Öztürk. Bu blog sayfasında sizlerle elektrik elektronik teknolojileri, bilişim teknolojileri alanlarında yeni öğrendiğim konuları ve bu konulardaki bilgilerimi/deneyimlerimi paylaşmayı düşünüyorum.

Öncelikle biraz kendimden bahsedeyim. Adana'da doğdum. Lisans öğrenimimi Marmara Üniversitesi Teknik Eğitim Fakültesi Elektrik Öğretmenliği bölümünde 1997'de tamamladım.

Bu Blogda Ara