Sayfalar

YAYIN LİSTESİ (Bütün yazılarıma buradan erişebilirsiniz.)

26 Şubat 2020 Çarşamba

KİMYASAL BİLEŞİK FORMÜLLERİ VE MOLEKÜL ÇİZME

Herkese merhaba. Çok kıymetli bir kimya öğretmenimizin isteği üzerine yeni bir yazı ile karşınızdayım. Öğretmenimiz mesajında kimyasal bileşik formüllerin ve molekül yapılarının Word gibi bir yazım editöründe nasıl yapılabileceğini sorduğunda açıkçası hiç ilgi alanıma girmediği için bir cevap veremedim ve araştırıp size bilgi vereyim diyerek araştırmaya başladım. Ufak bir araştırma ile farklı çözüm yollarına ulaştım ve bunları blog sayfamda yazarak hocamızın isteğini yerine getirmiş olacağımı umuyorum. Bu yazı kimya ile ilgilenen eğitimcilerin ve öğrencilerin ayrıca kimya dersinden ödev alan çocuklarınızın işine yarayacaktır. Hazırsanız başlayabiliriz.

25 Şubat 2020 Salı

EĞLENCELİ SINAVLAR VE ANKETLER

Herkese merhaba. Bir önceki yazımda kendi bulmacalarınızı nasıl hazırlayabileceğinizi anlatmıştım. Hazırladığım bulmacaları bir öğretmen olduğum için derslerimde kullandığımdan da bahsetmiştim. Bugün sizlere derslerimde kullandığım emektar bir programdan daha bahsedeceğim. Bu programın adı Articulate Quizmaker 2.1. Bu program ile flash animasyonlu (yani swf uzantılı) sınavlar ve anket formları hazırlayabiliyorsunuz. Ben daha çok sınav hazırlıyorum ve size bu yazımda eğlenceli küçük sınavların nasıl hazırlanacağını anlatacağım. Hazırsanız başlayabiliriz.

17 Şubat 2020 Pazartesi

BULMACANI KENDİN YAP


Küçüklüğümden beri bulmaca çözmeyi çok severim. Son yıllarda dijital dünyadaki bitmeyen yolculuğumuz bizleri bulmaca çözmekten maalesef uzaklaştırdı. Halbuki bulmaca çözmek bireylere bir çok fayda sağlamaktadır. Bulmaca çözmek; beyne dopamin salgılayarak kişide zevk ve mutluluk duygusu yaratan nörotransmitter üretir, Alzheimer riskini azaltır, stresi azaltır, sözlü becerileri geliştirir, sosyalleşmenizi sağlar. Daha ne olsun. Bugün sizlere kendi bulmacalarınızı hazırlayabilmeniz için kullanımı kolay, çok kullandığım bir uygulamayı anlatacağım. Hadi başlayalım.

14 Şubat 2020 Cuma

MICROSOFT OFFICE'DE MÜREKKEP DENKLEM KULLANIMI


Herkese merhaba. Önceden alt indisli veya üst indisli ifadeleri nasıl yazarız sorularına muhatap olurken şimdilerde çoğumuz belgelerimize Denklem işlevi ile her türlü matematiksel ifadeyi yazabiliyoruz. Metrekare ifadesinin m2 şeklinde yazıldığına şahit olmuşsunuzdur. Bugün size Microsoft Word belgelerine matematiksel ifadelerin pek bilinmeyen ve kullanılmayan farklı bir yoldan "Mürekkep Denklemi" ile  nasıl ekleneceğini anlatacağım. Hadi başlayalım.

11 Şubat 2020 Salı

HAKETTİĞİ DEĞERİ GÖREMEYEN WİNDOWS UYGULAMALARI

Herkese merhaba. Bugün sizlere elimizin hemen altında ve gözümüzün önünde olmasına rağmen kullanmadığımız veya kullansak bile birçok özelliğinin farkında olmadığımız iki, bilemediniz üç en fazla dört Windows uygulamasından bahsedeceğim. Hayatta da çoğu zaman öyle değil midir? Yanı başımızdakilerin kıymetini bilmeyiz. Ancak onları kaybedince değerlerini anlarız. Onun için mavi ekranı görmeden, Windows'unuz çökmeden bugün anlatacağım uygulamaları bir iki kere kullanın bari. Hazırsanız başlayabiliriz.

6 Şubat 2020 Perşembe

WINDOWS 10 İÇİN İPUÇLARI ve KISAYOLLAR

Herkese merhaba. Office (Word Excel) ile ilgili ipuçları içeren yazımın beğenilmesi üzerine bugün başlıktan da anlaşılacağı üzere sizlere, Windows 10'u etkili kullanmak adına çok bilinmeyen ipuçlarını anlatmaya çalışacağım. İpuçları ile ilgili yaptığım yayınlar, bilgisayarla yaptığınız işlerinizi kolaylaştıracak ve sizlere değeri parayla ölçülemeyen zaman kazandıracaktır.😄Umarım kazandığınız zamanları da etkili kullanabilirsiniz. Hadi başlayalım o zaman.

Bu Blogda Ara