Sayfalar

YAYIN LİSTESİ (Bütün yazılarıma buradan erişebilirsiniz.)

28 Mart 2021 Pazar

PDF’den Excel’e Tablo Şekli Bozulmadan Veri Aktarma

Herkese merhaba. Pdf belgelerden veri almaya çoğu zaman ihtiyaç duyuyoruz. Basit olarak kes kopyala yapıştır ile veri aktarımı yapabilmek mümkün. Ancak bu veriler Tablo şeklinde olunca bu verileri Excel’e orjinal şekli ile aktarabilmek biraz yorucu olabiliyor. Ama bu yazı ile bu iş de artık çocuk oyuncağı olacak sizin için. Bu yazıda 3 yöntem ile PDF’den Excel’e Tabloları satır sütün biçimleri korunacak şekilde nasıl aktarılacağını bulacaksınız. Bu sayede öğretmen arkadaşlarım E-okul’dan Pdf formatında aldıkları not çizelgesi vb. raporları Excel’e kolayca aktararak yada dönüştürerek verileri kendi hazırlayacakları dökümanlarda kullanabilecekler. Bu dönüşüm işlemi onlara çok zaman kazandıracak. Umarım yazılarımı beğeniyor ve sosyal ağınızda paylaşıyorsunuzdur. Yazılarımı okuyan, onlar hakkında geribildirimlerde bulunan herkese çok teşekkür ediyorum. Artık yazımıza geçebiliriz.

21 Mart 2021 Pazar

SON KULLANILAN DOSYA VE KLASÖRLERİ GÖRMEK

son_kullanılan_ögeler

Herkese merhaba. Gün içerisinde bilgisayarınızda birçok dosya ile çalışırsınız. Windows işletim sistemi çalıştığınız tüm dosyaları izler ve düzenler. Bu durum daha önce çalıştığınız ama nerede olduğunu bilmediğiniz dosyalarınıza erişimi hızlandırması açısından güzel bir özellik olarak düşünülebilir. Ancak bu Windows özelliği, birden fazla kişinin aynı bilgisayarları kullandığı durumda bazıları için kendisinin takip edildiği izlenimi uyandırarak rahatsız edici olabilir.  Belgelerden medya dosyalarına, bir kişinin hangi dosyaları açtığını kontrol edebilmek ya da kullanıcıların son eriştiği dosyalara hızlı bir şekilde geri dönmelerine yardımcı olmak için tasarlanmış olan bu özelliği daha yakından tanımak ve işinize yarayacak bazı pratik bilgileri bulacağınız yazımıza başlayalım.

12 Mart 2021 Cuma

WinRAR Arşiv Bozuk Hatası Çözümü

Herkese merhaba. Sıkıştırılmış dosyalarla özellikle internetten indirilen belgeler ve uygulamalar yoluyla ya da birilerine mail ve vb yöntemlerle belgeler gönderileceği zaman dosyaları sıkıştırarak göndermek tercih edildiğinde sıklıkla karşılaşılabiliyor. Gönderilen ya da internetten indirilen bazı sıkıştırılmış dosyalar açılmaya çalışıldığında Arşiv bozuk hatası ile özellikle yüksek boyutlu dosyaları indirdikten sonra karşılaşmak sinir bozucu bir durum olabilir. Bugün böyle bir durum ile karşılaştığınızda öfkelenerek dosyayı silmeden önce açabilmenin yollarına bakacağız. Hazırsanız başlayalım.

2 Mart 2021 Salı

ÖĞRENCİLERİ ANLAMAK


Herkese merhaba. İnsan davranışlarını anlama konusunda pazarlamacılardan öğreneceğimiz çok şey olduğunu hep düşünmüşümdür. Temel ihtiyacı olmayan şeyler de dahi büyük bir arzu ile insanlar ve ürün arasında bağ oluşturabilmek çok kolay bir iş değildir. Öğretmenlik mesleğini çok seviyorum ve öğrencilerimde öğrenmeye karşı bir bağ oluşturabilmek en büyük amacım. Bu anlamda okuduğum öğrendiğim şeyleri eğitim alanında nasıl kullanabilirim acaba diye hep düşünmüşümdür. Kendi üzerimde denediğim birkaç deneysel çalışmam bile oldu. Belki onlardan da bahsederim bir gün. Ama bugün paylaşacağım yazıyı okuduğumda kendime, acaba ben öğrencilerimi ne kadar tanıyorum diye sordum. İşte bana bu soruyu sorduran o yazı. İyi okumalar.

Bu Blogda Ara