Sayfalar

YAYIN LİSTESİ (Bütün yazılarıma buradan erişebilirsiniz.)

13 Kasım 2020 Cuma

Word'de Aritmetik Ortalama Sembolü Nasıl Yazılır?

Herkese merhaba. Bu yazımı; çokça kez cevaplamak durumunda kaldığım "Word'de Aritmetik Ortalama Sembolü Nasıl Yazılır Erhan?" sorusuna olan cevabımı bundan sonra blog sayfamı referans gösterebilmek için yazıyorum. Ayrıca bu yazı akademik çevrelerde de kıymetli bir veri olarak görülebilir. Word'de aritmetik ortalama sembolünü çok farklı yöntemlerle eklemek mümkün ama bu sembolü yapacağım diye şekilden şekle girmiş bir çok karakter gördü bu gözler. Ama artık bu işi burada bitirelim. Bu yazıda belki de ilk defa duyacağınız yöntemleri duymaya hazır mısınız? Sanki Evet dediğinizi duydum. Ne kadar da iyimserim ya da hayalperest. Olsun ben yine de evet dediğinizi varsayarak yazmaya devam ediyorum. Hadi başlayalım.
Önce hangi yöntemden başlasam acaba? En iyisi çok bilinenden az bilinene doğru bir sıra izleyeyim.
Yöntem 1. Word'de Yeni Denklem Ekleme
Adım 1. Word ile yeni açtığınız belgenizde imleci aritmetik ortalama sembolünü eklemek istediğiniz kısma gelerek Ekle menüsünden Denklem ardından da Yeni Denklem Ekle komutunu çalıştırınız.

Adım 2. Yeni Denklem Ekle komutu çalıştırıldıktan sonra belgenize Denklemi buraya yazın ifadesi bulunan bir alan yerleştirilecektir. Ayrıca Tasarla isimli bir menü de menü çubuğunda açılacaktır. Tasarla Menüsünden Yapılar kısmında yer alan Aksan tıklanarak açılan seçeneklerden Çubuk aracı seçilir.
Adım 3. Çubuk aracı seçildikten sonra Denklemi buraya yazın alanına yerleşen çubuk kutucuğu seçilir ve klavyeden X tuşuna basılır.
Adım 4. Aritmetik ortalama sembolünü oluşturduktan sonra belgelerinizde / makalelerinizde daha rahat kullanabilmek için alanın sağ altında bulunan aşağı ok tuşuna basılarak açılan menüden Satır içi Olarak Değiştir komutu çalıştırılır. Oluşturduğunuz aritmetik ortalama sembolünü artık kopyala yapıştır yöntemini kullanarak istediğiniz yerde kullanabilirsiniz.
Yöntem 2. Word'de Mürekkep Denklem Aracını Kullanma

Adım 1. Word ile yeni açtığınız belgenizde imleci aritmetik ortalama sembolünü eklemek istediğiniz kısma gelerek Ekle menüsünden Denklem, ardından da Mürekkep Denklem komutunu çalıştırınız.
Adım 2. Mürekkep Denklem komutu çalıştırıldığında açılan Matematiksel Giriş Denetimi penceresinde Matematiksel ifadeyi buraya yazın kısmına fareyi kullanarak oluşturmak istediğiniz aritmetik ortalama sembolünü el yazısı olarak girin. 
Adım 3. Yazdığınız ifadenin ön izlemesini de üst tarafta görebilirsiniz. İfadeyi düzgün yapamazsanız temizle ya da silgi aracını kullanabilirsiniz. Sembolü doğru olarak ön izlediğinizde Ekle butonuna basarak sembolü belgenize eklemiş olursunuz. Aritmetik ortalama sembolü belgenize eklendikten sonra Yöntem 1'de bulunan Adım 4'ü uygulayabilirsiniz.

Yöntem 3. Word'de Simge Ekleme
Adım 1. Word ile yeni açtığınız belgenizde imleci aritmetik ortalama sembolünü eklemek istediğiniz kısma gelerek Ekle menüsünden Simge kısmına gelerek Tüm Simgeler komutunu çalıştırın.
Adım 2. Açılan Simge penceresinde Simgeler sekmesinde iken Yazı tipini MS Reference Sans Serif olarak Alt Küme'yide Özel Kullanım alanı olarak seçtikten sonra kaydırma çubukları ile biraz aşağılara inerseniz F7C3 Karakter kodlu aritmetik ortalama sembolünü göreceksiniz. (Dilerseniz siz solundaki veya sağındaki sembolleri de seçebilirsiniz.) Simgeyi seçtikten sonra Ekle butonuna bastığınızda aritmetik ortalama belgenize eklenmiş olacaktır. Simgeyi bir dahaki sefere eklemek için simge penceresine geldiğinizde kolaylık olması açısından En son kullanılan simgeler alanını kullanabilirsiniz.
Yöntem 4. Karakter Eşlem'i Kullanma
Adım 1. Karakter Eşlem uygulamasını açmak için; Başlat çubuğunda bulunan Ara butonuna basarak arama metni olarak karakter eşlem yazın ve çıkan sonuçlardan Karakter Eşlem uygulaması seçilerek butonuna basınız.
Adım 2. Açılan Karakter Eşlem uygulamasında Yazı Tipi olarak 
MS Reference Sans Serif seçilir. Kaydırma çubukları ile aşağılara doğru inilir ve Aritmetik  Ortalama sembolü bulunur. Ardından Seç butonuna tıklanır.
Adım 3. Seç butonuna tıkladıktan sonra aktif olan Kopyala butonuna basılarak aritmetik ortalama sembolünü eklemek istediğiniz uygulamaya giderek yapıştır komutunu  yapıştırma seçeneklerinden Kaynak Biçimlendirmesini Koru seçeneği ile uygulayınız. 



Bugünlük de bu kadar. Dört yöntem ile aritmetik ortalama sembolünün belgenize nasıl ekleneceğini anlatmaya çalıştım. Sembolü bu yöntemlerden biri ile oluşturduktan sonra artık kopyala yapıştır seçeneklerini kullanarak istediğiniz her yerde kullanabilirsiniz. Kendinize iyi bakın. Hoşçakalın.

6 yorum:

Bu Blogda Ara