Sayfalar

YAYIN LİSTESİ (Bütün yazılarıma buradan erişebilirsiniz.)

19 Mayıs 2021 Çarşamba

RESİMDEKİ YAZILARI METNE ÇEVİRME (PROGRAMSIZ ve ÜCRETSİZ)

Herkese merhaba. Bugün sizlere çok işe yarayacak bir yöntemden bahsedeceğim. İnternetten indirdiğiniz bir resim, telefonla çektiğimiz bir fotoğraf ya da bilgisayardan alınan bir ekran görüntüsünde yer alan metinsel ifadeleri düzenlenebilir bir text (metin) biçimine dönüştürmek durumunda kalmış olabilirsiniz. Bu işlem OCR (Optical Character Recognition - Optik Karakter Tanıma) olarak tanımlanmaktadır ve bu işlemleri yapan birçok profesyonel program vardır. Ben yıllarca Abbyy FineReader programını kullanıyorum ve tavsiye ederim. Son yıllarda ise birçok online web sayfası bu işlemi ücretsiz olarak yapmakta. Ama ben size ekstra bir programa veya bir çevrimiçi siteye ihtiyaç duymadan yüzde yüz ücretsiz olarak bu işlemi nasıl yaparız onu anlatacağım. Konu ilginizi çektiyse hadi başlayalım.

18 Mayıs 2021 Salı

Otomatik EBA Harici Canlı Ders Ekleme

Herkese merhaba. Bugün sizlere EBA’da harici canlı ders eklemek için çok pratik ve hızlı bir yol göstereceğim. Bu sayede ders programınızı bir kere çok kolay bir şekilde oluşturduktan sonra EBA’ya Yükle butonuna basıp arkanıza yaslanarak Harici Canlı derslerin atanmasını izleyebileceksiniz. Konunun öğretmenlerin işine yarayacağından eminim. Bu nedenle bu yazıya öğretmen tanıdıklarınızın ulaşabilmesi için çokça paylaşmanızı istiyorum. Hadi konumuza geçelim.

15 Mayıs 2021 Cumartesi

PDF DÜZENLEME (PROGRAMSIZ)

Uzunca bir aradan sonra herkese yeniden merhaba. Eğitimsel yoğunluklar ve işler güçler nedeniyle yazılarıma biraz ara verdim ancak bugün sizlerle bomba gibi (ilk defa duyacağınızı düşündüğüm) bir konuyu paylaşacağım. Umarım, özellikle öğretmen ve öğrencilerin çok işine yarayacak olan bu yazıyı beğenir ve çokça paylaşırsınız. 

Problem durum şu: Pdf belgeler üzerinde metin ve resim ekleme, silme, düzenleme işlemlerini hiçbir programa ihtiyaç duymadan nasıl düzenleriz?

Konu ilginizi çektiyse okuma süresi 1 dakikayı geçmeyecek ama etkisi uzunca sürecek yazımıza hadi başlayalım.

Bu Blogda Ara