Sayfalar

YAYIN LİSTESİ (Bütün yazılarıma buradan erişebilirsiniz.)

29 Eylül 2019 Pazar

BATAN GEMİNİN MALLARI BUNLAR! GEL VATANDAŞ GEL!


Merhabalar. İlk yazımda; blog sayfamda teknolojik gelişmelerden bahsedeceğimi ifade etmeme karşın ikinci yazımda genel bir konudan bahsetmem bazı eleştiriler almama neden oldu. Ancak bu sayfada sadece teknik konularda değil ilgimi çeken ve sizinle paylaşmak istediğim herhangi bir konu üzerinde de yazılar yazabileceğimi ifade ederek başlamak istiyorum. (Böylece kendi kurduğum sınırları yıkmış oldum. Oh be.)

Bugün sizlere sıklıkla faydalandığım internet kaynaklarından bahsedeceğim. Öncelikle şunu belirtmek isterim ki “telif hakları” diye bir şey var ancak “eğitimde telif hakları istisnası” diye de bir şey var. Bir öğretmen olduğum için kullandığım programları ticari amaçla kullanmayıp sadece eğitimde kullanmaktayım. Ticari olarak fayda sağlayacak kişilerin kesinlikle lisanslı yazılım kullanmasını tavsiye ederim.

Bu kısa açıklamadan sonra program gereksinimlerini karşıladığım ilk web sitesi

23 Eylül 2019 Pazartesi

HER İŞTE BİR HAYIR VAR MIDIR?

Bugün sizlerle yeni duyduğum ve web aramasında da hemencecik bulduğum bir hikayeyi paylaşmak istiyorum.
Bir zamanlar Afrika'daki bir ülkede hüküm süren bir kral vardı. Kral, daha çocukluğundan itibaren arkadaş olduğu, birlikte büyüdüğü bir dostunu hiç yanından ayırmazdı. Nereye gitse onu da beraberinde götürürdü. Kralın bu arkadaşının ise değişik bir huyu vardı. İster kendi başına gelsin ister başkasının, ister iyi olsun ister kötü, her olay karşısında hep aynı şeyi söylerdi:
"Bunda da bir hayır var!"

15 Eylül 2019 Pazar

MERHABA

           

Merhaba ben Erhan Öztürk. Bu blog sayfasında sizlerle elektrik elektronik teknolojileri, bilişim teknolojileri alanlarında yeni öğrendiğim konuları ve bu konulardaki bilgilerimi/deneyimlerimi paylaşmayı düşünüyorum.

Öncelikle biraz kendimden bahsedeyim. Adana'da doğdum. Lisans öğrenimimi Marmara Üniversitesi Teknik Eğitim Fakültesi Elektrik Öğretmenliği bölümünde 1997'de tamamladım.

Bu Blogda Ara