Sayfalar

YAYIN LİSTESİ (Bütün yazılarıma buradan erişebilirsiniz.)

16 Ocak 2021 Cumartesi

TABLETİ GRAFİK TABLET OLARAK KULLANMAK

Herkese merhaba. Teknolojik cihazların fiyatlarının arttığı şu günlerde özellikle uzaktan eğitim sürecinde soru çözümlü ders anlatımı yapan öğretmenler için grafik tabletler en önemli ihtiyaç haline geldi. Aşırı talep sonrası tabi ki fiyatlar da olması gerekenden daha yukarılara çıktı. Geçen hafta içerisinde zincir marketlerden birinde grafik tablet satışı gerçekleşti. Ancak ne mümkün almak. Teyzem ekmekle birlikte grafik tablet de alınca bize kalmadı tabi ki. Ben de bugün sizlere tabletlerinizi nasıl grafik tablet olarak kullanabileceğinizi anlatacağım. Özellikle General Mobile Etab 5 tabletlerde de kullanabileceğiniz bu uygulamanın öğretmen arkadaşlarımın işine yarayacağını düşünüyorum. Hazırsanız başlayabiliriz.

13 Ocak 2021 Çarşamba

MUSALLAT VİRÜSÜNÜ SİLME: Bir Hacker'ın Pişmanlığı

Herkese merhaba. Çok eski ve birçok zararlar vermiş  olmasına rağmen hala karşımıza çıkan bu virüs özellikle yönetimsel araçlara (Görev yöneticisi, kayıt defteri yöneticisi vb.) erişimin  engellenmesiyle insanı çileden çıkarabiliyor. Bu virüsün bulaştığı daha çok, bir klasörün içerisinde yine aynı isimli bir klasör oluşumuyla fark ediliyor. Görev yaptığım okulda son zamanlarda akıllı tahtalarda ve bilgisayarlarda bu virüsün artması ve bir arkadaşımın önerisi ile bu konuda bir yazı yazmaya karar verdim. Adının hakkını veren bu virüs flash belleklere hemen bulaşarak hızlı bir şekilde yayılabiliyor. Bir çok antivirüs yazılımları ile temizlenebilen bu virüsün silinmesi için virüsü  yazan kişinin pişmanlığı sonucu ürettiği Musallat.exe Virüsü Temizleme isimli küçük bir programı kullanarak virüsü bilgisayarınızdan ya da virüsün bulaştığı flash belleğinizden silebilirsiniz.

10 Ocak 2021 Pazar

CADe SIMU ile Aydınlatma Devreleri Tasarım ve Simülasyonu


Herkese merhaba. CADe SIMU programının kullanımına yönelik hazırladığım içeriğin ve Youtube kanalımda da paylaştığım videonun birçok öğretmen arkadaşım tarafından beğenilmesi, bu uygulama ile yapılabilecek ve mesleki teknik eğitim kurumlarında kullanılarak öğrencilerimiz için faydalı olabilecek  ürünler ortaya çıkarma fikrinin oluşmasına neden oldu.  Bu yazımda youtube kanalıma da yükleyeceğim videolar ekleyerek CADe SIMU programı ile aydınlatma devrelerinin tasarlanması ve simülasyonunun yapılmasını ele aldım.

4 Ocak 2021 Pazartesi

Bilgisayar ve Mobil Cihazlar için Ekran Çizim Araçları

 

Herkese merhaba arkadaşlar. Uzaktan eğitim sürecinde kullanılan Zoom, Microsoft Teams, Google Meet vb, platformlar bünyelerinde çizim araçlarını barındırsalar da bazı sınırlılıklarının olduğu da bir gerçek. Bugün sizlere çok işinize yarayacağını düşündüğüm, benim de kullandığım ekran çizim araçlarından bahsedeceğim. Tanıtacağım bu araçlar öğretmenlerin/eğitimcilerin sunum ve ders anlatımlarında çok işine yarayacağı gibi farklı kullanıcıların da ekran üzerinde işaretlemeler yapıp bunları istedikleri ortamlara kaydedip kullanmalarına da yarayacak. Tanıtımını yapacağım çizim araçları ders anlatımlarınızı ya da sunumlarınızı mobil cihazınız veya bilgisayarınız ile yaparken, bütün uygulamaların üzerinde kalarak çizim aracını kullanabilme imkanı vermesiyle çok etkili bir yardımcınız olacaktır. Hazırsanız başlayalım.

Bu Blogda Ara