Sayfalar

YAYIN LİSTESİ (Bütün yazılarıma buradan erişebilirsiniz.)

30 Kasım 2021 Salı

Chrome Eklentilerini Android Cihazlarda Çalıştırma

Herkese merhaba. Sizler de benim gibi bilgisayarlarınızda kullandığınız programları cep telefonlarınızda da kullanmak istiyorsanız farklı yöntemler denemiş olabilirsiniz. Bir önceki yazımda iki Chrome eklentisinden/uzantısından (Google Çeviri ve Tureng Dictionary) bahsetmiştim. Birçok kişinin bilgisayarlarını bir kenara bırakıp daha çok cep telefonlarını, dolayısıyla Android ve İOS uyumlu mobil uygulamaları tercih etmesinden dolayı bugünkü yazımda Chrome eklentilerinin Android cihazlarda nasıl kullanılabileceğini anlatacağım. Hazırsanız başlayalım.

22 Kasım 2021 Pazartesi

Kullanmanız Gereken İki Chrome Eklentisi

Herkese merhaba. Chrome internet kullanıcıları arasında en çok tercih edilen web tarayıcılarından birisi. Ancak Chrome’u eklentiler olmadan kullanmak; ne bileyim, “kahvenin yanında çikolata ve suyun olmaması” ya da “dondurmasız fıstıklı kadayıf” gibi bir şey yani. Eğer verimliliğinizi artırmak, işlerinizi kolaylaştırmak istiyorsanız muhakkak eklentileri kullanmalısınız. Bugün sizlere iki Chrome eklentisinden bahsedeceğim. Bu iki eklenti; öğrencilerin, öğretmenlerin ve özellikle de yabancı kaynaklardan araştırmalar yapan araştırmacı kişilerin işine yarayacak türden. Bu yüzden bu yazının linkini, İngilizce hazırlık okuyan  öğrencilere, İngilizcesini geliştirmek isteyen kişilere, yabancı sitelerde araştırma yapan akademisyenlere ve de öğretmen tanıdıklarınıza gönderirseniz çok iyi bir iş yapmış olursunuz. Eklentilerin nasıl indirileceğinin ve kullanılacağının adım adım anlatıldığı yazımıza hazırsanız geçebiliriz.

19 Kasım 2021 Cuma

SINIRLAMASIZ WINDOWS 11 FORMAT USB’Sİ OLUŞTURMA

Herkese merhaba. Windows 11 işletim sisteminin kullanılmaya başlamasıyla birlikte; sistemi bilgisayarlarına kurmak isteyip de minimum sistem gereksinimlerini karşılayamadığı için yeni bir bilgisayar alma önerisi sunan, doların kaç TL olduğundan haberi olmayan Microsoft’a inat, bugün sizlere Sınırlamaları ortadan kaldıracak bir yöntem ile Windows 11 format Usb’sinin nasıl hazırlandığını adım adım anlatacağım. Hazırsanız hadi başlayalım.

2 Kasım 2021 Salı

WORD’DE SATIR NUMARASI EKLEME

Herkese merhaba. Word bir belgedeki satırları otomatik olarak sayabilir ve her metin satırının yanında ilgili numarayı gösterebilir. Bu özellik, nitel verilerin analizinde, programlama dillerinde kod yazarken veya yasal sözleşme gibi bir belgede belirli satırlara başvuruda bulunmanız gerektiğinde çok işe yarar.

Varsayılan olarak, Word belgenizdeki her satırı numaralandırır (tablolar, dipnotlar, sonnotlar, metin kutuları, üstbilgiler ve altbilgiler dışında). Ayrıca satır numaralarını belgenin tümünde veya bir bölümünde görüntüleyebilirsiniz. Ayrıca, her onuncu satır (10, 20, 30 vb.) gibi aralıklarla da satır numaralarını  görüntüleyebilirsiniz.

Bu Blogda Ara