Sayfalar

YAYIN LİSTESİ (Bütün yazılarıma buradan erişebilirsiniz.)

27 Nisan 2020 Pazartesi

FORMATIVE: ONLINE ÖLÇME DEĞERLENDİRME ARACI

Herkese merhabalar. Uzaktan eğitimler bir ayı aşkın süredir devam etmekte. Peki ölçme ve değerlendirme nasıl gerçekleşecek. Bunun için öğrencilere ödevler, projeler ve benzeri görevler verilerek öğrencilerin performansları değerlendirilebilir. Ancak bu yöntemler uzaktan eğitimde öğrenci ve öğretmenler için ölçme değerlendirme sürecini uzatabilir. Bunların yanında daha hızlı ölçme değerlendirme araçları tasarlayarak öğrencilerinizi test edebilirsiniz. Daha önceki yazılarımda Google Formlar ile nasıl testler hazırlayabileceğinizden bahsetmiştim. Bugün tanıtacağım aracın şöyle bir artısı var. Elinizde  pdf veya doc formatında hazır soru kağıdınız var ve bunu hızlı bir şekilde online sınava dönüştürmek istiyorsunuz.

24 Nisan 2020 Cuma

SİTENİZE VEYA BLOĞUNUZA PDF DOSYASI EKLEME

Herkese merhaba. Bugünkü yazımda, blog yazarlarının sıklıkla karşılaştıkları ve çözüm yolları aradıkları bir sorunun çözümünü paylaşacağım. Aslında bir çoğumuz yazılarımızı Word ve benzeri gelişmiş yazım editörlerinde yazmayı tercih ediyoruz. Bu nedenle elimizde bulunan bir çok kaynak da bu yazım editörleriyle oluşturulmuş belgelerden oluşuyor. Ayrıca en sık kullanılan dosya formatlarından biri de PDF'dir. İş böyle olunca insanlarla bilgi paylaşımı amacıyla açılan blog sayfalarında, elinizdeki bu dökümanlardan faydalanmak istemeniz de en doğal durum. Ancak sorun şu ki kopyala yapıştır işlemleri ile blog sayfalarına bu bilgileri aktarmak özellikle çok sayfalı dökümanlarda yorucu bir iş olabiliyor. Yazının devamında sayfanızı ziyaret eden kişilerin başkaca sayfalara yönlendirilmesine gerek kalmadan PDF uzantılı dosyalarınızı nasıl görüntüleyebileceğinizi bulabilirsiniz.

22 Nisan 2020 Çarşamba

GOOGLE OYUNLARI

Herkese merhaba. Bilgisayar oyunları ile aram çok iyi değildir aslında. Burası da bir oyun bloğu değil zaten. Ama çalış çalış nereye kadar. Ara sıra kendinizi rahatlatacak işlerle uğraşmak asli vazifelerinizi yerine getirmek için gerekli olan enerjiyi elde etmenizi sağlayacaktır. Ayrıca evde kaldığımız bu günlerde oyun oynamak için daha fazla fırsat bulunabilir belki. Ancak ölçülü olmakta fayda var. Aksi taktirde aşağıdaki görseldeki adama dönüşülebilir.

14 Nisan 2020 Salı

GÜVENLİ VE BAŞARILI BİR VİDEO KONFERANS İÇİN TAVSİYELER

Herkese merhaba. Bilişim hukuku ile ilgili bir çalışma yaparken aklıma gelen ve güncel bir konu olması nedeniyle de faydalı olacağını düşündüğüm yeni bir yayın ile karşınızdayım. Gelişen teknolojiyle beraber, günlük hayatın birçok alanında yer edinen video konferans uygulamaları, Korona virüs tedbirleri kapsamında uzaktan öğrenim ve bireyler arası iletişimi sağlamak adına yoğun bir şekilde kullanılıyor. Ancak bir video konferans esnasında yapılması gerekenler ve kişisel verilerin korunması adına dikkat edilmesi gereken önemli noktalar bulunuyor. Öğrenci ve veliler için video konferans görüşmeleri süresince dikkat etmeleri gereken önemli noktalara dair tavsiyeler aşağıda sıralanmıştır.

6 Nisan 2020 Pazartesi

OBS STUDIO İLE YOUTUBE'DA CANLI DERS YAYINI YAPMA

Merhaba arkadaşlar. Salgın nediyle Uzaktan Eğitim Sistemleri'ne olan rağbetin arttığı son günlerde eğitimciler alternatif yöntemeler üzerinde de düşünüyorlar. Çünkü eğitimcilere sunulan kurumsal çözümler internete aşırı yüklenmeler nedeniyle bazı aksaklıkların oluşmasına ve verimin de istenilen seviyede olmamasına neden olmakta. Bir eğitimci olarak bu sorunların oluşabileceğine yönelik bazı öngürülerimi son yazılarımda belirtmiş ve alternatif çözüm önerileri sunmaya başlamıştım. Bugün sizlere OBS Studio programının kullanımını anlatacağım. OBS Studio programını sadece canlı yayın yapma aracı olarak düşünmeyin. Ayrıca OBS Studio'yu Ekran Yakalama aracı olarak da kullanabilir, çektiğiniz videoları farklı platformlara da yükleyebilirsiniz. Burada amacımız canlı yayın ile derslerimizi anlatıp soru cevaplar oluşturarak sınıf ortamlarına benzer bir hava yakalamak. Ayrıca bu yazım sayesinde belki aramızdan yeni Youtuber'lar çıkar. Neden olmasın? Hazırsanız hadi başlayalım.

Bu Blogda Ara