Sayfalar

YAYIN LİSTESİ (Bütün yazılarıma buradan erişebilirsiniz.)

19 Mayıs 2021 Çarşamba

RESİMDEKİ YAZILARI METNE ÇEVİRME (PROGRAMSIZ ve ÜCRETSİZ)

Herkese merhaba. Bugün sizlere çok işe yarayacak bir yöntemden bahsedeceğim. İnternetten indirdiğiniz bir resim, telefonla çektiğimiz bir fotoğraf ya da bilgisayardan alınan bir ekran görüntüsünde yer alan metinsel ifadeleri düzenlenebilir bir text (metin) biçimine dönüştürmek durumunda kalmış olabilirsiniz. Bu işlem OCR (Optical Character Recognition - Optik Karakter Tanıma) olarak tanımlanmaktadır ve bu işlemleri yapan birçok profesyonel program vardır. Ben yıllarca Abbyy FineReader programını kullanıyorum ve tavsiye ederim. Son yıllarda ise birçok online web sayfası bu işlemi ücretsiz olarak yapmakta. Ama ben size ekstra bir programa veya bir çevrimiçi siteye ihtiyaç duymadan yüzde yüz ücretsiz olarak bu işlemi nasıl yaparız onu anlatacağım. Konu ilginizi çektiyse hadi başlayalım.


GOOLE DRİVE’da RESMİ METNE ÇEVİRME

Adım 1.  İnternet tarayıcınız ile https://drive.google.com/ adresine giderek Google Drive klasörünüze gidiniz.

Adım 2. Düzenlemek istediğiniz resim dosyasını Google Drive klasörünüzde olması gerekiyor. Bunun için Yeni sembolüne tıklayınız ve açılan menüden Dosya yükleme komutunu çalıştırarak düzenlemek istediğiniz resim dosyanızı Google Drive klasörüne ekleyiniz.

google_drive_dosya_klasor_ekleme

Adım 3. Bu adımda düzenlemek istediğiniz resim dosyası üzerinde sağ tuş yapınız ve açılan menüden Birlikte aç’ı oradan da Google Dökümanlar’ı tıklayınız.

google_drive_resim_duzenleme (10)

 

 

google_drive_resim_duzenleme (11)

Adım 4. Dosya boyutunuza bağlı olarak üzerinde düzenleme yapabileceğiniz resim dosyanız Google Dökümanlar ile açıldıktan sonra metne dönüşen dosyanız üzerinde düzenlemeler yapabilirsiniz. Açılan Google Dökümanlar sayfasının üst kısmında orjinal resminiz eklenmiştir ve metne dönüştürülmüş kısımlar aşağıda yer alır. Böylelikle dönüştürmede yaşanabilecek olası yanlışlıkları da elle düzeltme imkanız olur. Dönüştürme işlemi bu kadar.

google_drive_resim_duzenleme (12)

Adım 5. Dönüştürülmüş dosya üzerinde yapacağınız düzenlemeler bittikten sonra Dosya menüsünü kullanarak bu belgenizi Paylaşabilir, kopyasını oluşturabilir yada farklı formatlara dönüştürerek kullanabilirsiniz.

google_drive_resim_duzenleme (13)

 

google_drive_resim_duzenleme (14)

Bugünlük de bu kadar. Kendinize iyi bakın hoşçakalın.

19 mayıs

8 yorum:

  1. google diğer yazılımları bitirecek desenize...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. İşe yarayan birçok araç sunuyor ancak profesyonel araçları tercih etmenin de haklı nedenleri hep olur sanırım.

      Sil
  2. Yine faydalı bir içerik olmuş hocam, devamını bekliyoruz.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Teşekkürler Özgürcüğüm. İnşallah daha süper yazılar geliyor. Takibi bırakma.

      Sil
  3. Hocam Allah razı olsun sizden çok güzel,faydalı bir bilgi paylaştınız.Güzel çalımalarının devamı dileğiyle Allaha emanet olun.

    YanıtlaSil
  4. Teşekkürler. Vanolun ��‍♂️

    YanıtlaSil

Bu Blogda Ara