Sayfalar

YAYIN LİSTESİ (Bütün yazılarıma buradan erişebilirsiniz.)

14 Haziran 2021 Pazartesi

SESLE YAZI YAZMAK

Herkese merhaba. Bugün 100. yazım olması nedeniyle sizlerle bomba gibi bir konu işleyeyim istedim. Yazı yazmak çok güzel bir şey ama milletçe konuşmayı daha çok sevdiğimiz de kesin. Ses tanıma sistemlerini yıllardır kullanıyoruz. Son zamanlarda ise bu teknoloji gerçekten neredeyse kusursuz seviyelere geldi diyebiliriz. Kullanılan mikrofon kalitesi konuşmanın düzgün bir şekilde yapılması ile noktalama kuralları hariç kusursuz 3 sistemden bahsedeceğim bu yazı ilginizi çektiyse başlayalım. Sesle yazı yazmak deyince sadece mikrofona söylediklerinizi yazıya çevirmeyi anlamayın. Mesela bir araştırmacısınız ve elinizde yazıya çevirmeniz gereken birçok görüşme kaydı var. Bu ses kayıtlarının da yazıya çevrilmesinde bu yöntemleri kullanabilirsiniz. Ayrıca birçok dil desteği verdikleri için bu yöntemleri yabancı dil öğreniminde telaffuzunuzu geliştirmek için de kullanabilirsiniz. Yazıya geçmeden önce herhangi bir gelir elde etmediğim bu sayfanın hak ettiği ilgiyi görebilmesi ve motivasyonumun artması için bolca paylaşılmasını istiyorum. Teşekkürler şimdiden.

YÖNTEM 1. GOOGLE DÖKÜMANLARI KULLANMAK

Adım 1. Öncelikle https://drive.google.com adresine tıklayarak drive klasörünüze gidiniz.

Ekran Görüntüsü (875)

Adım 2.  Sol tarafta bulunan Yeni butonuna basınız.

 

Ekran Görüntüsü (876)

Adım 3. Açılan menüden Google Dökümanlar ve Boş döküman yolunu izleyerek boş bir belge açınız.

Ekran Görüntüsü (877)

Adım 4. Açılan Adsız döküman’da Araçlar menüsüne geliniz.

Ekran Görüntüsü (878)

 

Adım 5. Araçlar menüsünde açılan listede Sesle yazma komutunu tıklayınız.

Ekran Görüntüsü (879)

Adım 6. Ekrana gelen mikrofon sembolüne tıklamadan önce dili ayarlamanız gerekebilir. Standart olarak bende Türkçe geldi.

Ekran Görüntüsü (880)

 

Ekran Görüntüsü (886)

 

Adım 7. Konuşmaya başlamadan önce mikrofon sembolüne tıklayınız. Bu aşamada bir kez uygulamanın mikrofonunuza erişimine izin vermeniz gerekebilir. Mikrofon sembolü kırmızı renk aldığında kayda başlayabilirsiniz.

 

Ekran Görüntüsü (884)

 

YÖNTEM 2. SPEECHTEXTER SİTESİNİ KULLANMAK

Adım 1. Öncelikle https://www.speechtexter.com/ sitesine gidiniz.

Ekran Görüntüsü (888)

 

Adım 2. Kayıt yapmadan önce dil ayarını yapınız.

Ekran Görüntüsü (889)

 

Adım 3. Kayda başlamak için Start butonuna basınız.

Ekran Görüntüsü (891)

Adım 4. İlk defa kullanıldığında site mikrofon erişimi için izninizi isteyecektir. İzin ver butonuna tıklayarak kayda başlayabilirsiniz.

Ekran Görüntüsü (892)

Adım 5. Stop butona basarak kaydı durdurabilir sonrasında yazıyı txt veya doc formatında bilgisayarınıza indirebilirsiniz.

Ekran Görüntüsü (893)

 

YÖNTEM 3. SPEECHNOTES SİTESİNİ KULLANMAK

Adım 1. Öncelikle https://speechnotes.co/ sitesine gidiniz.

Ekran Görüntüsü (895)

Adım 2. Kayıt yapmadan önce dil ayarını yapınız. Kayda başlamak için mikrofon sembolüne tıklayınız. İlk defa kullanıldığında site mikrofon erişimi için izninizi isteyecektir. İzin ver butonuna tıklayarak kayda başlayabilirsiniz.

Ekran Görüntüsü (896)

Adım 3. Kaydı durdurmak için mikrofon sembolüne tıklayınız.

Ekran Görüntüsü (897)

Adım 4. Sol taraftaki menüleri kullanarak ya da kopyala yapıştır yöntemleri ile yazıyı bilgisayarınıza aktarabilirsiniz.

Ekran Görüntüsü (898)

 

Bugünlük de bu kadar. Umarım işinize yarar bilgiler bulmuşsunuzdur. Kendinize iyi bakın hoşçakalın. Yazıyı da paylaşmayı unutmayalım lütfen.Winking smile

3 yorum:

  1. özellikle google yazıya dönüştürme aracını denedim. gayet başarılı %99 doğru yazıyor. kendi sesim dışında televizyondaki sesleri denedim gayet başarılı. teşekkürler

    YanıtlaSil

Bu Blogda Ara