Sayfalar

YAYIN LİSTESİ (Bütün yazılarıma buradan erişebilirsiniz.)

24 Aralık 2022 Cumartesi

Word'de Son Sayfa Silinmiyor. Çözümü:


Herkese merhaba. Word'de bazen belgenin sonunda boş bir sayfaya atlayan silinmez bir son paragraf oluşur. Bu yazıda bu sorunun nasıl çözüleceğini bulacaksınız. Daha önce böyle bir durum ile karşılaşmışsanız çok hoşunuza gidecek bu yazıya geçebiliriz.

Word'de sayfa silme

Word'de metin, grafik veya boş paragraflar içeren bir sayfayı silmek için öncelikle silinecek içerik seçilir ve Delete tuşuna basılır. Ancak bu işlem yapılmasına karşın hala sonda silinmeyen bir sayfa kalabilir. Bu durumda yapılacakları sırasıyla deneyelim.

Çözüm 1: Sayfa Yapısı Ayarlarını Kullanma

Adım 1. Düzen sekmesine gelerek Sayfa Yapısı grubu sağındaki oka tıklayarak Sayfa Yapısı penceresini açınız.

Adım 2. Açılan Sayfa Yapısı penceresinde Kenar Boşlukları kısmında Üst ve Alt boşlukları azaltınız.

Bu çözüm sizi son sayfadan kurtarabilir ancak çok uzun bir belgede alt ve üst boşlukların azaltılması sayfa düzenini çok olumsuz bir şekilde etkileyebilir. Kaş yapayım derken göz çıkarmayınız. Bunun için diğer çözümlere de bir bakınız.

Çözüm 2: Paragraf İşaretini Küçültme

Son sayfayı silmek için, son paragrafın önceki sayfaya sığdırılması gerekir. Bunun en kesin yaygın yolu, paragraf sonunu çok küçük (1 nokta) yapmaktır. Bunun için;
Adım 1. Paragraf işaretlerini görüntülemek için Giriş sekmesinden Paragraf grubunda bulunan Tümünü göster butonuna tıklayınız. Ya da klavyeden   Ctrl+Shift+8 (Mac’te ⌘+8) tuşlarına basın.


Adım 2.  Son sayadaki Paragraf işaretini seçin.

Adım 3. Yazı tipi boyutu kutusunun içini seçin, 01 yazın ve Enter tuşuna basın.


Adım 4. Artık paragraf önceki sayfaya sığar ve istenmeyen boş sayfa silinir. Paragraf işaretlerini gizlemek için Giriş sekmesinden Paragraf grubunda bulunan Tümünü göster butonuna tıklayınız. Ya da klavyeden   Ctrl+Shift+8 (Mac’te ⌘+8) tuşlarına basın.

Çözüm 3: Sayfa Sonu İşaretlerini Silme

Sayfa sonları Word'e yeni bir sayfanın nereden başlayacağını söyler. El ile eklenen bir sayfa sonu, belgenize istenmeyen boş bir sayfa ekleyebilir.
Adım 1. El ile sayfa sonlarını görmek için paragraf işaretlerini göstermeye geçin. Bunun için Paragraf işaretlerini görüntülemek için Giriş sekmesinden Paragraf grubunda bulunan Tümünü göster butonuna tıklayınız. Ya da klavyeden Ctrl+Shift+8 (Mac’te ⌘+8) tuşlarına basın.



Adım 2. Artık sayfa sonunu seçip silebilirsiniz.

Yukarıda anlattığım yöntemlerden farklı yöntemler de geliştirebilirsiniz. Mesela belgeyi PDF olarak kaydedip son sayfayı dışarıda bırakarak sondaki boş sayfadan kurtulabilirsiniz.

Çözüm 4. Sayfa Sil

Ayrıca Word yeni sürümlerinde istediğiniz sayfayı silmek için Saya Sil komutu geliştirdi. Bu yöntem hepsinden tabi ki daha kolay ancak herkeste bu özellik çalışmayabileceği için bu yazıyı yazmaya karar verdim.
Adım 1. Silmek istediğiniz sayfanın herhangi bir yerine tıklayın veya dokunun, Ctrl+G tuşlarına basın.
Adım 2. Sayfa numarası girin kutusuna Sayfa numarası girin \page.
Adım 3. Klavyenizde Enter tuşuna basın ve Kapat'ı seçin.
Adım 4. Bir içerik sayfasının seçildiğini doğrulayın ve ardından klavyenizin Delete tuşuna basın.

4 yorum:

  1. Thank you. I got rid of this trouble.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Thank you for your comment. I'm glad this article solved your problem.

      Sil
  2. sondaki sayfa silinmeyince yazıcı fazladan kağıt çıkarıyordu. Bu yazı iyi oldu teşekkürler...

    YanıtlaSil

Bu Blogda Ara