Sayfalar

YAYIN LİSTESİ (Bütün yazılarıma buradan erişebilirsiniz.)

2 Temmuz 2023 Pazar

MICROSOFT WORD’E CHICAGO 17 STİLİ EKLEME

Herkese merhaba. Chicago Üniversitesi'nin en son 2017 yılındaki değişiklileriyle yayınladıkları kılavuz Microsoft firması Word programında kaynakça stil dosyası olarak hala gerekli güncellemeleri yapmadı. Dolayısıyla yüksek lisans, doktora tez çalışmaları ve bazı dergilere makale gönderimi sırasında CHICAGO 17’ye göre düzenleme istenilmesi durumunda bazı zorluklar yaşanabiliyor. Bu yazıda gösterilen yöntemi uygulayarak CHICAGO 17 stilini Word’e eklemiş olacaksınız. Ben Office 2019 için uyguladım diğer sürümleri kontrol etmedim. Sizler deneyebilirsiniz. Bu işlemin tespit edilmiş herhangi bir zararı yok ancak tabi ki olmayacağı anlamına gelmez. Onun için bu işlemlerden doğabilecek olumsuzluklardan sorumlu olmadığımı bildirmek isterim. Umarım bu yazım tez çalışmalarını sürdüren öğrenciler ile akademik çalışmalar yürüten akademisyenlerin işine yarar. Bu yazıma bu kişilerin ulaşması için paylaşırsanız sevinirim.

Adım 1. Verdiğim linkten CHICAGO17.xsl dosyasını indiriniz. Dosyayı drive klasörüne sıkıştırarak ekledim. Rar şifresi 1234’dür. Bu türde dosyaların sisteminize zarar verebileceğine dair bir mesaj alabilirsiniz. Bunu önemsemeyin.

Adım 2. CHICAGO17.xsl dosyasını sıkıştırılmış dosya içerisinden çıkarıp C: \ Users \ <kullanıcı adınız> \ AppData \ Roaming \ Microsoft \ Bibliography \ Style klasörüne kopyalayınız. AppData klasörü gizli bir klasör olduğu için Görünüm menüsünde Gizle/Göster bölümünde Gizli Öğeler seçeneğini aktif ediniz.






Aşağıdaki görselde CHICAGO17.xsl dosyasının Style klasörüne eklendiğini görebilirsiniz.



Adım 3. Microsoft Word’ü açınız ve Başvurular sekmesinde Alıntılar ve Kaynakça bölümünde Stil seçeneklerinde CHICAGO On Yedinci Baskı'yı görebilirsiniz.



Chicago17.xsl dosyasını ben hazırlamadım. Bir okuyucu yorumunu okuduktan sonra Chicago 17 stil dosyasını aramaya başladım ve hazırlanmış kodları GitHub da bu linkte buldum. İsteyen inceleyebilir.
Bir okuyucu isteği ile oluşan bu yazının da sonuna geldik. 
Kendinize iyi bakın. Hoşça kalın.

8 yorum:

  1. Teşekkürler Erhan Hocam. Daha önceki yazılarında olduğu gibi faydalı bir çalışma olmuş. Emeğine sağlık.

    YanıtlaSil
  2. Ellerinize sağlık hocam. APA 7 de var mı acaba?

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Yorumunuz için ben teşekkür ederim. APA 7 için daha önce yazmıştım. Aşağıdaki linkten ulaşabilirsiniz.
      https://kiremithaneelektrikelektronik.blogspot.com/2021/04/microsoft-worde-apa-7-stili-ekleme.html

      Sil
  3. Emeğinize sağlık. Vancouver stili için bir çalışma yayınlayacak mısınız acaba?

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Yorumunuz için teşekkür ederim. Siz yazdıktan sonra Vancouver stili üzerine biraz araştırma yaptım. Umarım bir yazı yazabilirim.

      Sil
  4. sağolun erhan
    hocam teşekkürler

    YanıtlaSil

Bu Blogda Ara