Sayfalar

YAYIN LİSTESİ (Bütün yazılarıma buradan erişebilirsiniz.)

12 Mart 2021 Cuma

WinRAR Arşiv Bozuk Hatası Çözümü

Herkese merhaba. Sıkıştırılmış dosyalarla özellikle internetten indirilen belgeler ve uygulamalar yoluyla ya da birilerine mail ve vb yöntemlerle belgeler gönderileceği zaman dosyaları sıkıştırarak göndermek tercih edildiğinde sıklıkla karşılaşılabiliyor. Gönderilen ya da internetten indirilen bazı sıkıştırılmış dosyalar açılmaya çalışıldığında Arşiv bozuk hatası ile özellikle yüksek boyutlu dosyaları indirdikten sonra karşılaşmak sinir bozucu bir durum olabilir. Bugün böyle bir durum ile karşılaştığınızda öfkelenerek dosyayı silmeden önce açabilmenin yollarına bakacağız. Hazırsanız başlayalım.
Öncelikle böyle bir durum ile karşılaşıldığında internetten indirdiğiniz sıkıştırılmış dosyanın gerçekten eksik ve bozuk olma ihtimalini göz önünde bulundurunuz.  Dolayısıyla benim anlatacaklarımı yapmanıza rağmen dosyaların tamamını kurtaramayabilirsiniz.

YAPILACAKLAR

A. SÜRÜM KONTROLÜ
Çoğu arşiv biçimi tanınmıyor ve arşiv bozuk hatası kullanılan sıkıştırma programının eski bir sürüm olmasından kaynaklanmaktadır. Bu nedenle bilgisayarınızda bulunan WinRAR programının en son sürümünü kurarak sıkıştırılmış dosyayı yeniden açmayı deneyin. Büyük ihtimalle bu adımda sorununuz çözülmüş olacaktır. 
Kullandığınız WinRAR sürümünü Yardım menüsünden WinRAR hakkında'ya tıklayarak ulaşabilirsiniz.


https://www.gezginler.net/indir/winrar.html adresinden WinRAR programını indirebilirsiniz.


B. FARKLI SIKIŞTIRMA PROGRAMLARINI KULLANMAK
Ücretsiz olması ve işini iyi yapması nedeniyle 7-zip programını kullanarak arşiv hatası aldığınız dosyayı açmayı deneyebilirsiniz. https://www.7-zip.org/ adresine giderek bilgisayarınıza uygun en son sürümü indirebilirsiniz.

C. Bozuk Arşivden Kurtarılabilecekleri Kurtarma 1
Yukarıdaki 2 aşama da sorununuzu çözmediyse muhtemelen dosya gerçekten bozulmuş olabilir. Veriler önemliyse ve kurtarılabilecekleri en azından almak istiyorsanız herhangi bir program kullanmadan sıkıştırma programının bozuk olan arşiv dosyasını Onarma şeçeneğini deneyebilirsiniz.

Adım 1. WinRAR programını açarak bozuk olan arşiv dosyasının olduğu dizine giderek dosyayı seçiniz ve Onar butonuna basınız.

Adım 2. Açılan pencerede onarılacak arşiv dosyasının nereye kaydedileceğini belirledikten sonra Tamam butonuna basınız.

Adım 3. Onarma işlemi sırasında kurtarma kaydı taraması yapılır ve varsa bu dosya kullanılarak kurtarma işlemi başarılı olabilir. rebuilt ön adı arşiv dosya adına eklenerek yeni arşiv belgesi oluşturulur. Bundan sonra dosyayı yeniden çıkarmayı deneyebilirsiniz.

D. Bozuk Arşivden Kurtarılabilecekleri Kurtarma 2
Adım 1. Bozuk olan arşiv dosyası üzerine sağ tuş ile tıklayarak açılan menüden Dosyaları Çıkart komutunu seçiniz. 

Adım 2. Açılan Çıkartma yolu ve seçenekleri penceresinde Bozuk dosyaları koru seçilerek Tamam butonuna basınız. Böylelikle kurtarılabilecek durumda olan dosyalar dışarı çıkarılmış olur.

E. SIKIŞTIRILMIŞ DOSYA KURTARMA PROGRAMLARINI KULLANMAK
Son seçenek olarak Advanced RAR Repair ve RAR Repair Tool gibi kurtarma programlarını deneyerek verilerinizi kurtarmayı deneyebilirsiniz. Bu programları kullanmama hiç gerek kalmadığı için denemedim ama sizler yukarıda anlatılanları denemenize rağmen sorununuzu çözemediyseniz deneyin derim.


KURTARMA KAYDI OLUŞTURMAK

Dosyalarınızı sıkıştırmadan önce yapacağınız ufak bir hareketle bozuk arşiv sorunları ile karşılaşma durumlarında yukarıda bahsedilen yöntemleri yaparken işinize yarayacak bir işlemden bahsederek yazımı sonlandırayım.

Adım 1. Arşivlenecek dosya üzerinde sağ tuşa tıklanır ve açılan menüden  Arşive ekle seçilir. 


Adım 2. Açılan Arşiv adı ve parametreleri penceresinde Arşivleme seçenekleri kısmında Kurtarma kaydı ekle seçili hale getirilir ve Tamam butonuna basılır.



Bugünlük de bu kadar. Kendinize iyi bakın hoşçakalın.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Bu Blogda Ara