Sayfalar

YAYIN LİSTESİ (Bütün yazılarıma buradan erişebilirsiniz.)

2 Nisan 2021 Cuma

Windows 10 Lisansınızın Süresi Yakında Dolacak Uyarısının Çözümü

windows-lisansinizin-suresi

Herkese merhaba. Dün bilgisayarımda bu mesajı alınca önce umursamadım. Ancak zırt pırt karşıma çıkmaya başlayınca rahatsız oldum. Ben de bu problemin çözümünü sizinle paylaşarak, benzer durumlarla karşılaştığınızda faydalı olmasını istedim. Problemin çözümü çok kısa. Herhangi bir programa ihtiyaç olmadan yapılabilecek bir şey. Tahmini okuma süresi 1 dakika olan işlemlere hazırsanız başlayalım.

Lisans süresi uyarısında da görüleceği üzere Ayarlar’a gidin butonuna basarak lisans bilgilerinizi girip işletim sistemini etkinleştirmek sorunu çözecektir aslında. Ama orjinal yazılım kullanmıyorsanız  ve bu uyarının da gelmesini istemiyorsanız aşağıdaki işlemleri yapabilirsiniz. Yapılan işlem temelde aktivasyon sayacını sıfırlamak olacaktır.

Adım 1. Başlat butonu üzerinde sağ tuş yaparak ya da klavyeden Windows logo tuşu ve X tuşuna birlikte basarak açılan menüden Komut İstemi (Yönetici) seçeneğini tıklayarak komut istemini yönetici olarak çalıştırınız.

windows_lisans_süresi (1)

Adım 2. Açılan komut istemi penceresinde komut satırına slmgr -rearm ifadesini yazarak klavyeden Enter tuşuna basınız.

windows_lisans_süresi (2)

 

windows_lisans_süresi (3)

Adım 3. Komutu yazıp Enter tuşuna bastıktan sonra komutun başarıyla uygulandığına dair mesaj penceresini Tamam diyerek kapatıp bilgisayarınızı yeniden başlatınız.

windows_lisans_süresi (4)

Bu 3 adımlık işlemler sonunda aktivasyon sayacı sıfırlanacak ve lisans süresinin yakında dolacak olmasına dair mesaj ile karşılaşmayacaksınız.

Bugünlük de bu kadar. Kendinize iyi bakın, hoşçakalın.

6 yorum:

  1. İşe yaradı sürekli çıkıp duruyordu her açılışta. Teşekkürler hocam.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. İşinize yaramasına sevindim. Geribildiriminiz için ben teşekkür ederim.

      Sil
  2. Emeğinize sağlık, yaklaşık 20 yıllık internet kullanıcısı olarak dikkatimi çekti, bloğunuzdaki içerik gerçekten de farklı, Sunucu-host ihtiyacınız olursa meslektaş olarak yardımcı olmak isterim, Böyle bir içerik her desteği hak ediyor..iyi çalışmalar

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Çok teşekkür ederim. Yorumunuz beni onurlandırdı. Çok sağolun. Özellikle öğrenci ve öğretmenlere katkısı olması amacı ile ve herhangi bir ticari kaygı da gütmediğim için şimdilik bu platform yeterli gibi. Bazı sınırlılıkları var tabi ki ama idare ediyorum. Yeniden teşekkürler Ali bey.

      Sil
  3. İşe yaradı teşekkürler

    YanıtlaSil

Bu Blogda Ara