Sayfalar

YAYIN LİSTESİ (Bütün yazılarıma buradan erişebilirsiniz.)

20 Mart 2022 Pazar

Favori Uygulamalarınıza/Dosyalarınıza Kısayol Tuşu Atama

Herkese merhaba. Birçok bilgisayar kullanıcısı bilgisayarlarının başına geçer geçmez genelde aynı dosya yada uygulamaları çalıştırarak güne başlamayı tercih eder. Siz de sürekli çalıştığınız uygulamalarınıza ya da dosyalarınıza klavye tuş kombinasyonlarını kullanarak hızlı bir şekilde erişmek istiyorsanız; çok kolay bir şekilde nasıl yapacağınızı bulacağınız, okuma süresi bir kaç dakikanızı almayacak bu yazıyı kaçırmayın.

Adım 1. Kısayol tuşu atamak istediğiniz dosya üzerine gelerek sağ tuş menüsünü açınız. Gönder komutu üzerine gelerek açılan menüden Masaüstüne kısayol oluştur komutunu seçiniz. 

kısayal tuşu atama (1)

 

kısayal tuşu atama (2)

Adım 2. Masaüstünde oluşan kısayol üzerinde sağ tuş yaparak açılan menüden Özellikler komutunu çalıştırınız.

kısayal tuşu atama (3)

Adım 3. Açılan kısayol özellikleri penceresinde Kısayol sekmesinde bulunan Kısayol tuşu kısmına dosyayı açmak istediğiniz kısayolu girini. Sadece herhangi bir tuşa bastığınızda kısayol Ctrl + Alt + seçtiğiniz tuş olarak yazılacaktır. Siz isterseniz farklı bir atama da gerçekleştirebilirsiniz. Ben R harfine bastım ve Ctrl + Alt + R kısayol tuşu atandı. 

kısayal tuşu atama (4)

 

kısayal tuşu atama (6)

Hepsibukadar nokta com. Artık favori dosyanı, nerede olduğunu aramadan klavyeden atadığınız tuş kombinasyonunu kullanarak açabilirsiniz.

Aşağıda Chrome için nasıl kısayol tuşu atadığıma ait görselleri bırakıyorum. Bazı uygulamalar için yönetici izni gerekebilir, aşağıdaki görselleri inceleyerek bunu nasıl yapacağınızı bulabilirsiniz.

kısayal tuşu atama (7)

 

kısayal tuşu atama (9)

 

kısayal tuşu atama (10)

Uzunca bir aradan sonra yazmış olduğum bu yazımın da sonuna geldik. Kendinize iyi bakın, hoşça kalın.

2 yorum:

Bu Blogda Ara