Sayfalar

YAYIN LİSTESİ (Bütün yazılarıma buradan erişebilirsiniz.)

22 Mart 2022 Salı

UÇAK MODUNDA İNTERNET KULLANABİLMEK

Herkese merhaba. Telefonlar uçak moduna alındığında; Şebeke bağlantıları, Wifi internet bağlantısı, Mobil veri, Radyo, Bluetooth, NFC (Yakın alan iletişimi) kapatılır ve telefonunuz arama işlemi dahil bir çok işlemi yapamaz. Birçok havayolu şirketi güvenlik problemlerini en aza indirmek için yolcularından telefonlarını uçak moduna almalarını ya da kapatmalarını isteyebiliyor. Bazı havayolu firmalarının ise yolcuların kullanımı için internet bağlantısı sunduğu bilinmekte. Teknolojinin hızla ilerlediği bir çağda Avrupa Havacılık Emniyeti Ajansı (EASA), uçaklardaki internet ve telefon yasağının kaldırıldığını bildirdi. Bu konuyla ilgili bu haber sayfasını ziyaret ederek detaylı bilgilere ulaşabilirsiniz. Benim tavsiyem kurallara uymak açısından havayolu şirketinin uyarılarını dikkate almanız gerektiği yönündedir.

Bazı zorunlu hallerde telefonunuz uçak modundayken, internet kullanmak durumunda kalınabilir. Eğer benzer bir durumda uçak modunda internet kullanmak, arama yapabilmek  istiyorsanız hadi başlayalım.


Adım 1. Öncelikle cep telefonunuzu Uçak moduna alınız ve mobil veri, wi-fi bağlantısını kesiniz.

uçak_modu (8)

 

uçak_modu (7)

Adım 2. Telefonunuzun arama ekranını açarak *#*#4636#*#* karakterlerini klavyeden tuşlayınız. Çoğu telefon modelinde arama tuşuna basılmadan ayarlara giriş yapılır. Eğer sizin telefonunuzda herhangi bir ayar ekranı gelmedi ise arama tuşuna basın. Hala bir ayar ekranı gelmedi ise telefonunuzu geliştirici moda almayı deneyin ve tekrar deneyin. O da olmazsa bu işlemi telefonunuz desteklemiyor olabilir.

uçak_modu (2)

Adım 3. Telefonunuzun markasına göre değişiklik gösterebilecek olan ayar ekranında en üsteki seçeneği seçiniz. Bende Aygıt bilgileri isminde.

uçak_modu (3)

Adım 4. Açılan detaylı ekranda Mobil radyo gücünü aktif hale getirin. Herhangi başka bir ayar ile oynamayınız.

uçak_modu (4)

 

uçak_modu (5)

Adım 5. Mobil Radyo gücü’nü aktifleştirdikten sonra telefonunuz uçak modunda görünmesine rağmen internete bağlanabilir, arama işlemleri yapabilirsiniz. Aşağıdaki görselde bunu görebilirsiniz.

uçak_modu (6)

Bugünlük de bu kadar. Kendinize iyi bakın hoşça kalın.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Bu Blogda Ara