Sayfalar

YAYIN LİSTESİ (Bütün yazılarıma buradan erişebilirsiniz.)

7 Nisan 2022 Perşembe

Excel’de Otomatik İşgünü Listesi Oluşturma

Herkese merhaba. Bugün sizlere Excel’de hazırlanan bir listede yalnızca haftanın iş günlerinin olduğu otomatik bir listenin nasıl oluşturulduğunu bir kaç yöntem ile anlatmaya çalışacağım. Ben aylık bir devamsızlık çizelgesi sayfası üzerinden anlatımımı gerçekleştireceğim. Sizler kendi işinizde ve projelerinizde bu özelliği kullanabilirsiniz.


SORUN:

B2 hücresine yazılı olan tarih hücrenin sağ alt köşesinden çekildiğinde seri olarak tarih bilgisi sürüklenen yere kadar otomatik olarak doldurulur.

Ekran Görüntüsü (61)

 

Ekran Görüntüsü (62)

 

Ekran Görüntüsü (63)

Aradaki cumartesi pazarlar sütun silme işlemleri ile temizlenebilir ancak istenilen sadece işgünlerinin sıralanması. Bunun sorunun çözümü için aşağıda iki yöntemden bahsedeceğim.

YÖNTEM 1.

Adım 1. Tarih bilgisi yazılı hücre sağ alt köşesinde bulunan artı işaretinden sürüklenerek otomatik olarak tarih serisi oluşturulur. Serinin son hücresinde beliren doldurma seçenekleri menüsüne tıklanır ve İş Günlerini Doldur komutu çalıştırılır.

Ekran Görüntüsü (64)

Aşağıdaki görselde tabloda bulunan tarihlerin sadece iş günlerinden oluştuğu görülür.

Ekran Görüntüsü (65)

YÖNTEM 2.

Adım 1. Tarih yazılı hücre seçildikten sonra Giriş sekmesi Düzenleme kategorisinde bulunan Doldur araç çubuğu tıklanır. Açılan menüden Seri komutu çalıştırılır. 

Ekran Görüntüsü (75)

Adım 2. Açılan Seri penceresinde Tarih birimi İş günü olarak seçilir. Adım değeri 1 olarak ayarlanır. Son değer olarak da serinin hangi tarihe kadar devam etmesini istiyorsanız o tarihi girersiniz.

Ekran Görüntüsü (76)

 

Ekran Görüntüsü (77)

Hepsi bu kadar. Aşağıda işgünü  olarak ayarlanmış bir tarih serisini görebilirsiniz.

Ekran Görüntüsü (78)

 

Ekran Görüntüsü (79)

Bugünlük de bu kadar. Kendinize iyi bakın hoşça kalın.

2 yorum:

Bu Blogda Ara