Sayfalar

YAYIN LİSTESİ (Bütün yazılarıma buradan erişebilirsiniz.)

10 Kasım 2019 Pazar

BLOG'UMU NASIL YAYGINLAŞTIRIRIM?


Herkese iyi pazarlar. BU BLOG'U BEN NİYE AÇTIM yazımda bahsetmiştim aslında. Sayfa izlenme sayıları arzu ettiğimden daha az olunca bu sayıyı artırmak için "yeni yazdığım yazının linkini paylaştıktan sonra "Bu mesajı 10 kişiye gönderirsen dilediğin ne var ise o olacak bu denendi sen de 10 kişiye at 3 vakte kadar tüm isteklerine kavuşacaksın. Yok eğer bu mesajı önemsemez de kimseye göndermezsen başına binbir bela gelir de ocağın söner perişan olursun." diye ekleyeceğim." diye yazmıştım. Ama dediğimi yapmadım. Onun yerine yıllardır girmediğim Facebook sayfama yeniden girdim.
Dahil olduğum gruplarda ve zaman tünelinde yeni yazımı yayınladığıma dair resim ve yazılar paylaştım. Ama facebook güncelliğini yitirmiş sanırım pek bir katkısı olmadı. Bundan dolayı şu an için popüler olan instagrama girdim. İnstagramda da paylaşımlarda bulunup, hikayeler paylaştım. Ama bir türlü insanlara ulaşamıyorum. İnstagramda önüme gelen tüm resimleri paylaşımları beğenmeye başladım. Belki olur da onlar da benim paylaşımlarımı beğenir diye. Maalesef millet böcek resmi koyuyor on binlerce beğeni alıyor. Benim paylaşımlarımı en fazla 15 20 kişi beğeniyor. Anlamadım bu işi. Whatsapp yine en iyisi gibi duruyor. Dedim ki bir de ben durum paylaşayım. Paylaştım, bütün denediklerim içinde en iyisi buydu. Kebapçı Tamer'den dürüm paylaşsam kesin daha çok katılım olur ama ona da gücüm yetmez sanırım. Bir girmediğim sosyal ortam Twitter kaldı. Daha nerelere gireceğiz bakalım.
Hal böyle olunca ben de halkın nabzını tutmak için halka karışayım dedim. Sayfam ile ilgili tanıdığım kişilerin görüşlerini almak için onları ziyaret edip sohbet ettim. Hatta bazılarının yanına bir kaç kez gittim tekrarlı ölçümler yapabilmek için. İyi ki bu görüşmeleri yapmışım. Bir çok faydalı geri dönüşler almakla birlikte şaşırtıcı izlenimler de edindim. Mesala bir arkadaş mesajımı atar atmaz siliyormuş. Tabi ki ben bir kaç kanaldan mesaj atınca, bir kişiye iki veya üç defa aynı mesajın gittiği oluyormuş. Bu rahatsızlık  veren bir durum olunca ben de "bu attığım bilgilendirme  mesajlarından rahatsız olan bir arkadaşım dahi varsa belirtsin bir daha atmam" diye mesaj attım. Hayret verici bir durum ama kimse rahatsız olduğunu belirtmedi. Bir daha ki sefer "kimler bu mesajları atmamı istiyor" diye mesaj atacağım. Ses çıkmaz muhtemelen yine.
Görüşmelerim de beni en çok şaşırtan bir kişinin benim bu sayfadan para kazandığımı düşündüğü için sayfaya girmediğini anlamam oldu. Konuştuğum kişi böyle bir şey söylemedi aslında ama başka ne neden olabilirdi ki ısrar etmeme rağmen sayfamı ziyaret etmemesinin. Bu olay benim çok moralimi bozdu. Böyle bir şey nasıl olurdu. Oluyormuş. İyi ki açmışım bu blogu, insanları tanımam için bir fırsat oldu. Bu sayfadan herhangi bir kazanç elde etme gibi bir düşüncem kesinlikle yok. Zaten ziyaretçi sayıları da ortada. Amacım yalnızca faydalı bir iş yapma isteği. Çok pozitif yorumlar da alıyorum. Bazı olumsuzluklar benim bu işi bırakmama neden olmayacak inşallah.
Bazı arkadaşlar öğrencilere duyurdun mu dedi. Duyurmadım belki ilerde duyurabilirim. Bazı arkadaşlar "Cami imamıyla konuşsak vaazında veya cuma hutbesinde senin bloğundan bahsetse, "Mahallemiz meslek lisesi öğretmenlerinden Erhan hocanın blogspotta oluşturduğu sayfaya Allah rızası için  girin, abone olun ve paylaştığı yazılara tıklayın sonra da arkadaşlarınızla paylaşın." dese ayrıca onlara cennet vaat etse patlar senin sayfan" dediler. Aslında bir insanın kalbini kırmak Kabe'yi yıkmak gibiyse, bir insanı mutlu etmek de Kabe'yi imar etmek gibi sevap olur bence. Cennetin anahtarını da alır diye biliriz belki. İyi fikir gibi aslında ama imamın bloğumun selasını vermesi daha yakın sanki. Başka bir arkadaş "belediye hoparlöründen anons mu verdirsek ne!" dedi. Dikkat dikkat..... Ama bizim buralarda belediyenin anons sistemi yok ne yazık ki. Ne yapalım işi zamana bırakacağım artık. Aklımda çok güzel yazılar var. Şuan Türk web sitelerinde göremediğim bir çok müthiş konu var. Yakında bunları sizlerle paylaşacağım. Umarım işlerinize yarar. Önümüzdeki bir ay içinde daha az yazı gönderebilirim. Sakın internet tarayıcınızın ayarlarıyla oynamayın. Sınavlarımın başlayacak olması nedeniyle yayın sayısında azalma olabilir. Sayfamı ziyaret eden etmeyen tüm arkadaşlarımı seviyorum. Herkese çalışmalarında kolaylıklar diliyorum. Yorumlarınızı bekliyorum. Beni izlemeye devam edin.

14 yorum:

  1. Ellerine sağlık arkadaşım .

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ben teşekkür ederim adını bilmediğim güzel arkadaşım.

      Sil
    2. Takip ediyorum.Hiç bir çalışma boşa gitmez.Önemli olan kemiyet değil keyfiyet olmalı.Başka bir deyişle kalite önemli.Sayı zamanla artar.İhlaslı çalışmaya devam Erhan hocam.Bir de olsa 1000000 da olsa ihlaslı çalışmanı etkilemesin.Sabır bizlerin önemli bir mataryeli.Başarılar dilerim.

      Sil
    3. Teşekkürler iyi dilekleriniz için.

      Sil
  2. Google "organik" tıklamalarla yani hayatın akılı içerisinde olan ziyaretlere değer verir. Bazı olayları akışına bırakmak gerekiyor. Çok fazla kişiye ulaşmanı google zaten çabalarına karşılık olarak verecektir. Sadece azim ve sabırla yazmaya devam etmen gerekiyor. Yeni yazılarını bekliyoruz...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ben yazmayı inşallah bırakmam. Ancak derdim ne kadar fazla insana ulaşabilirsem faydalı olma ihtimalimi o kadar artırmak. Tek üzüntüm insanların okumayı sevmiyor olması.

      Sil
  3. Erhan hocam emeğine sağlık. Takibe devam..

    YanıtlaSil
  4. Okuyorum Erhan hocam at sen mesajı bana.
    Mehmet Duran ERGEZEN

    YanıtlaSil
  5. Faydalı bilgiler, emeğine sağlık.

    YanıtlaSil
  6. Emeklerin için teşekkür ediyorum.Allah razı olsun faydalı çalışmalar tebrikler

    YanıtlaSil

Bu Blogda Ara