Sayfalar

YAYIN LİSTESİ (Bütün yazılarıma buradan erişebilirsiniz.)

4 Kasım 2019 Pazartesi

EYVAH BIOS ŞİFREMİ UNUTTUM 1


Bu hafta kızımın sınav haftası olması nedeniyle bilgisayarıma el konuldu. Bu yüzden bu yazıyı çok geç saatlerde ancak yazabiliyorum. Hafta sonu sizleri yazılarımdan mahrum bıraktığım için çok müteessirim. Umarım beni affedersiniz.🙏
Eyvah Windows Şifremi Unuttum yazım sizlerden oldukça ilgi görünce ben de Ata Demirer misali Eyvah Serisi yapayım dedim . Eyvah Eyvah'ın yakaladığı izleyici sayılarını görür mü bilmem ama bugün sizlere dizüstü bilgisayarınızın  BIOS şifresini unuttuğunuzda nasıl sıfırlayacağınızı anlatacağım. Bunun farklı durumlar için birçok yolu var ancak ben bunu size nasıl aktaracağım tam olarak bilmiyorum. Aklımda bir akış var ancak yazmaya başladıkça bu daha da şekillenecektir. Hadi başlayalım o zaman.

Masaüstü bir bilgisayarda bu durum ile karşılaşıldığında, bilgisayarınızın enerjisini kapatın, güç kablosunu çıkarın ve bilgisayarınızın kasasını açın. Statik elektriği boşaltmak için bilgisayarın kasasına metal bir nesneyle dokunun. BIOS'u sıfırlayan jumperın konumunu bulmak için anakartınızın kılavuzuna bakın. Kılavuzunuz yoksa, ana kartınızda CLEAR, CLEAR CMOS, JCMOS1, CLR, CLRPWD, PASSWD, PASSWORD, PSWD, PWD, CLR BIOS, CLEAR BIOS, CLR CMOS, RESET BIOS veya RESET CMOS etiketlerden birini arayın. Ya da bunlarla uğraşmayıp anakartta bulunan BIOS pilini yaklaşık 5 dakika çıkarın (anakarta bağlı olarak daha uzun sürebilir) ve geri yerleştirin. Bilgisayarı açtığınızda BIOS'taki mevcut veriler silinecek ve  varsayılan ayarlar geri yüklenecektir.


Çalındığında verilerin korunmasına yardımcı olmak için bir dizüstü bilgisayarın BIOS şifresi, geleneksel bir masaüstünden daha güvenlidir. Dizüstü bilgisayarın orijinal sahibiyseniz, dizüstü bilgisayar üreticisine başvurabilirsiniz. Dell , Lenovo ve Toshiba gibi şirketler şifreyi sıfırlama konusunda size yardımcı olabilirler. Yok ben kendi işimi kendim hallederim diyorsanız devam edelim o zaman.

Üretici firma ile irtibata geçmeden önce https://bios-pw.org/ adresini kullanabilirsiniz. 
Dizüstü bilgisayarlarda BIOS şifrelerini kurtarmanın hızlı ve kolay bir yolu olan bu site, çeşitli BIOS / UEFI firmware'ler için master şifreler üretir. Bunun için öncelikle;
1-  Bilgisayar önyüklenirken, CMOS kurulumuna girmek için F1, F2 veya Del tuşuna basın.
2- CMOS kurulumunda bir şifre sorulduğunda 3 kez herhangi bir şifre girelim. 
3- Çoğu marka için üçüncü kez geçersiz bir şifre girildikten sonra ekranda görülen kodu başka bir bilgisayarda https://bios-pw.org/ adresine girerek sayfada görülen Enter Your Code kısmının altındaki metin kutusuna girelim ve "Get password" butonuna tıklayalım.
4- Üretilen kodu BİOS şifresini unuttuğumuz bilgisayarda deneyebiliriz.

Yukarıdaki sitede bu işlemi yapabileceğimiz birçok marka mevcut ancak tüm markalar yok. http://www.biosbug.com/ sitesi dizüstü bilgisayarının markası ASUS, ACER ve SONY olan kullanıcıların tercih etmesi gereken diğer bir site.
ASUS DİZÜSTÜ BİLGİSAYARLAR İÇİN
Eğer dizüstü bilgisayarınızın markası Asus ise;
1- Bilgisayar önyüklenirken, CMOS kurulumuna girmek için  F2 tuşuna basın (veya zaten BİOS şifre ekranı geliyorsa hiç bir şey yapmayın)
2- Şifre ekranında ALT + R tuşlarına basın YYYY-AA-GG ile "Kurtarma şifresini girin" penceresi görünecektir.
3- Ekranda görülen tarihi başka bir bilgisayarda  http://biosbug.com/asus.php adresine girerek "Send Request" butonuna basınız. Yan tarafta görülen şifreyi BİOS şifresi unutulan bilgisayara yazıp şifre ekranını geçmiş oluyoruz.
ACER DİZÜSTÜ BİLGİSAYARLAR İÇİN
Eğer dizüstü bilgisayarınızın markası ACER ise;
1- BIOS / UEFI’ye girmek için F2’yi basılı tutarken önyükleme yapın.
2- Şifre girişi penceresi göründüğünde 3 kez Enter tuşuna basın.
3- 12345678 gibi bir anahtar ile "Enter unlock password" "Kilit açma şifresini girin" penceresi görünecektir.
4- Ekranda görülen anahtarı başka bir bilgisayarda http://biosbug.com/acer/ adresine girerek formdaki anahtar alanına girin ve Send Request butonuna basın. 
5- Yan tarafta görülen şifreyi BİOS şifresi unutulan bilgisayara yazıp şifre ekranını geçmiş oluyoruz.
SONY DİZÜSTÜ BİLGİSAYARLAR İÇİN
Eğer dizüstü bilgisayarınızın markası SONY ise;
1- BIOS / UEFI’ye girmek için F2’yi basılı tutarken önyükleyin veya sadece Assist düğmesine ve ardından F2’ye basın
2- Bios Şifresini Girin penceresi göründüğünde 3 kez yanlış şifre girin.
3- F2SK-PXL6-8RVP-F8VK benzeri bir anahtar ile "Enter Onetime Password" penceresi görünecektir.
4- Ekranda görülen anahtarı başka bir bilgisayarda http://biosbug.com/sony/ adresine girerek formdaki anahtar alanına girin ve Send Request butonuna basın. 
5- Yan tarafta görülen şifreyi BİOS şifresi unutulan bilgisayara yazıp şifre ekranını geçmiş oluyoruz.

Farklı nedenlerle yukarıda anlatılanlar işinize yaramadıysa CMOS kurulumunda şifre ekranında bilgisayarınızın özelliklerine göre aşağıdaki şifreleri deneyebilirsiniz.
AMI BIOS Şifreleri:
A.M.I. -  AAAMMMIII - AMI?SW - AMI_SW - AMI - BIOS - CONDO - HEWITT RAND - LKWPETER - MI - Oder - PASSWORD
AWARD BIOS Şifreleri:
01322222 - 589589 - 589721 - 595595 - 598598 - ALFAROME - ALLy - aLLy - aLLY - ALLY - aPAf - _award - award - AWARD_SW - AWARD?SW - AWARD SW - AWARD PW - AWKWARD - awkward -  BIOSTAR - CONCAT - CONDO - Condo - d8on - djonet - HLT - J64 - J256 - J262 - j332 - j322 - KDD - Lkwpeter - LKWPETER - PINT - pint - SER - SKY_FOX - SYXZ - syxz - shift + 
- syxz - TTPTHA - ZAAADA - ZBAAACA - ZJAAADC
PHOENIX BIOS Şifreleri:
BIOS - CMOS - phoenix - PHOENIX
Çeşitli Ortak Şifreler:
ALFAROME - BIOSTAR - biostar - biosstar - CMOS - cmos - LKWPETER - lkwpeter - setup - SETUP - Syxz - Wodj
Diğer Üreticilere Ait Bios Şifreleri:
Biostar – Biostar / Compaq – Compaq / Dell – Dell / Enox – xo11nE / Epox – central / 
Freetech – Posterie / IWill – iwill / Jetway – spooml / Packard Bell – bell9 / QDI – QDI / 
Siemens – SKY_FOX / TMC – BIGO / Toshiba – Toshiba / VOBIS & IBM – merlin

Aslında anlatacak daha çok şey var ama yazı çok uzuyor onun için bugünlük bu kadar yeter bence. Bugün anlattıklarım bilgisayarımızın açılmadığı BİOS şifre ekranı ile karşı karşıya kaldığımız veya BİOS'a girmek isteyip de şifre ekranı ile karşılaştığımız durumlar için çözüm önerileri sundu. Bir sonraki yazımda BIOS şifresini kırma ile ilgili farklı senaryolarda görüşmek üzere şimdilik hoşçakalın. Bu arada söylemeyi unuttum beni izlemeyi ihmal etmeyin.

13 yorum:

  1. Faydalı bir yazı olmuş teşekkürler

    YanıtlaSil
  2. Faydalı bir yazı olmuş teşekkürler

    YanıtlaSil
  3. Casper Csd cihazlar için 40 haneli bir kod veriyor yazacak yer bulamıyorum windows'a girebiliyorum lakin biosa ulaşamıyorum yardımınızı bekliyorum (51139CDE-F48DD33F-21C8DBEB-4EF92BC2-80050FDE)

    YanıtlaSil
  4. Sen çok yaşa emi

    YanıtlaSil

Bu Blogda Ara