Sayfalar

YAYIN LİSTESİ (Bütün yazılarıma buradan erişebilirsiniz.)

24 Haziran 2020 Çarşamba

WE TRANSFER İLE 2GB'A KADAR ÜCRETSİZ DOSYA TRANSFERİ

Herkese merhaba. Bugün sizlere büyük boyutlu dosyalarınızı transfer etmenin pratik yollarından biri olan We Tranfer'i tanıtacağım. Yüksek kapasiteli dosyaların e-posta adresleriyle gönderiminde kapasite sınırlamalarından dolayı Google Drive, One Drive, Yandisk gibi dosya depolama sistemleri ile bu dosyaları paylaşıma açarak transfer çözümü yoluna gidilebilir.  Ancak  basit ve kullanışlı bir ara yüze sahip  We transfer ile 2 GB'a kadar olan dosyalarınızı herhangi bir program indirmeden ve kaydolmadan belirttiğiniz e-posta adresine ücretsiz bir şekilde transfer etmenizi sağlayan çok kullanışlı bir site. Bu tarz hizmetler sunan bir çok site var ancak ben size 2009 yılında kurulan We transfer'i öneririm. Hazırsanız başlayabiliriz.
Adım 1. İnternet tarayıcınıza https://wetransfer.com/ adresini yazın ve we transfer sayfasına giriş yapın.

Adım 2. Alıcı e-posta adresi kısmına dosyayı transfer etmek istediğiniz alıcının e-posta adresini, E-Postanız kısmına kendi e-posta adresinizi, Mesaj kısmına ise açıklayıcı bir bilgi girebilirsiniz.  
Adım 3. We transfer ile tek seferde klasör yüklemesi de yapabilirsiniz. Bunun için Ya da bir klasör seçin kısmına tıklayınız. Ancak ben bu uygulamada deneme olarak tek bir dosya göndereceğim. Bunun için Artı sembolüne tıklayın ve açılan Aç penceresinde transfer etmek istediğiniz dosya veya dosyaları seçin ve ardından butonuna basın. Ben tek dosya seçtim ancak birden fazla dosya da seçebilirsiniz. 
Adım 4. Başka bir dosya daha eklemek istiyorsanız yine artı sembolüne tıklayarak yeni dosyalar seçebilirsiniz. Dosya seçimini yaptıktan sonra Aktar butonuna basınız.
Adım 5. Aktar butonuna tıkladıktan sonra E-posta doğrulama adımı ile karşılaşırsınız. E-postanıza gönderilen doğrulama kodunu Doğrulama kodunu girin kısmına yazarak Doğrula butonuna basınız.
Aşağıdaki görselde e transfer'den e-posta adresime gelen doğrulama kodunu görebilirsiniz.
E-posta adresime gelen doğrulama kodunu aşağıdaki görselde göreceğiniz üzere girerek Doğrula butonuna bastım.
Adım 6. Doğrula butonuna bastıktan sonra aktarım işlemi başlar.
Aktarım işlemi dosyanızın boyutuna ve internet hızınıza göre farklı sürelerde tamamlanır.
Adım 7. İşlem tamamlandıktan sonra e-posta adresinize dosyaların başarı ile gönderildiğine dair bir mesaj gelecektir.
Adım 8. Aynı zamanda işlem tamamlandığında dosyaları transfer ettiğiniz kişinin de e-postasına We transfer'den aşağıdaki gibi bir e-posta gönderilir. Bu e-posta adresinde dosyayı kimin gönderdiği, boyutu ve yazılan kısa mesaj görünür. Get your Files butonuna tıklayarak dosyaları indirmeye başlanabilir. Ücretsiz sürümünde yedi gün içerisinde dosyaların gönderdiğiniz kişi tarafından indirilmesi gerekir. Aksi taktirde 7. gün sonunda dosyalar silinir ve yükleme yapılamaz. Bunu da unutmamak gerekir.
Adım 9. Get your files butonuna tıklandığında yönlendirilen We Transfer sitesinde İndir butonuna tıklanarak indirme işlemi başlatılır. 

Adım 10. Dosyaları gönderdiğiniz kişi dosyayı transfer ettiğinde size de aşağıda görüldüğü gibi dosya transferinizin indirildiğine dair bir mesaj gelecektir.


Çok kolay ve çok güzel bir işlem değil mi? Bugünlük de bu kadar. Lütfen sevdiklerinizle veya faydalanacağını düşündüğünüz kişilerle bu bilgileri paylaşınız. Kendinize iyi bakın. Hoşçakalın.

6 yorum:

  1. çok güzel bir uygulama, en çok kullandığım buydu, bir ara "sendgb" yi de kullanmıştım. "filegoes"'de buna çok benziyor... teşekkürler

    YanıtlaSil
  2. Merhaba hocam. Bu konunun dışında bir konuda fikrinizi almak istiyorum. Soracağım konuda internette bir sürü görüş var, ama ben sizin fikrinizi almak istiyorum. Linux işletim sistemlerinin daha az hata verdiği ve Windows dan daha hızlı olduğu söyleniyor. Bu yüzden Ubuntu kurmak istiyorum. Sizce Linux işletim sistemleri Windows dan daha iyi midir?

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Merhaba. Linux gerçekten çok hoş bir işletim sistemi. Ancak windows mu linux mu sorusunu cevaplayabilmek için bilgisayarı ne amaçla kullanacağınıza karar vermek lazım. Avantajları olduğu kadarıyla dezavantajlarını da göz önünde bulundurmak gerek. Topyekün bir şekilde insanlar Linux'a geçiş yapsa tercih sebebim olabilir. Fakat şu anda piyasaya hakim olmasının verdiği avantajla Windows tercih ediliyor.

      Sil
    2. Eğer sıradan bir kullanıcı iseniz oyun ve basit ofis işleri için windows; yok eğer ben güvenlik, kurtarma, ağ iletişimi gibi konularda uzmanlaşmak istiyorum diyorsanız unix, linux, ubuntu, pardus gibi işletim istemleri daha uygun olacaktır naçizane fikrim... (bana sorulmadı ama cevap vermek istedim) :)

      Sil
  3. Cevaplar için teşekkür ederim.

    YanıtlaSil

Bu Blogda Ara