Sayfalar

YAYIN LİSTESİ (Bütün yazılarıma buradan erişebilirsiniz.)

4 Ocak 2021 Pazartesi

Bilgisayar ve Mobil Cihazlar için Ekran Çizim Araçları

 

Herkese merhaba arkadaşlar. Uzaktan eğitim sürecinde kullanılan Zoom, Microsoft Teams, Google Meet vb, platformlar bünyelerinde çizim araçlarını barındırsalar da bazı sınırlılıklarının olduğu da bir gerçek. Bugün sizlere çok işinize yarayacağını düşündüğüm, benim de kullandığım ekran çizim araçlarından bahsedeceğim. Tanıtacağım bu araçlar öğretmenlerin/eğitimcilerin sunum ve ders anlatımlarında çok işine yarayacağı gibi farklı kullanıcıların da ekran üzerinde işaretlemeler yapıp bunları istedikleri ortamlara kaydedip kullanmalarına da yarayacak. Tanıtımını yapacağım çizim araçları ders anlatımlarınızı ya da sunumlarınızı mobil cihazınız veya bilgisayarınız ile yaparken, bütün uygulamaların üzerinde kalarak çizim aracını kullanabilme imkanı vermesiyle çok etkili bir yardımcınız olacaktır. Hazırsanız başlayalım.
 A. Bilgisayarlar İçin Ekran Çizim Araçları
1. EPİC PEN
Kurulum:
Akıllı Tahtalarda kullandığımız Epic Pen programını üretici firmanın https://epic-pen.com/#download adresinen Free verisyonunu indirerek kullanmaya başlayabilir yada https://www.oyunindir.vip/program-indir/epic-pen-pro-indir-full.html# adresinden tam sürümünü indirebilirsiniz.


Epic Pen Pro versiyonunu yukarıda belirttiğim linkten indirdikten sonra programı kurunuz ve crack klasörü içerisinde bulunan EpicPenUIStandard.dll dosyasını kopyalayarak C:\Program Files (x86)\Epic Pen yolunu izleyerek programın kurulduğu bu klasör içerisine yapıştırın. Daha sonra programı tam sürüm olarak çalıştırabilirsiniz.



Epic Pen mouse işaretçisi ile bilgisayar ekranınıza çizimler yapabilir ve oluşan görüntüyü resim dosyası olarak kaydedebilirsiniz. PC üzerinde eğitim amacıyla veya herhangi bir konuda bilgi verme amacıyla çizimler yaparak ekran görüntüsünü kaydedip arkadaşlarınıza iletebilirsiniz. Ekran çiziminde kalem kalınlığı değiştirme, renk ayarı yapabilme ve silgi kullanma özelliği de bulunuyor. Aşağıdaki görselde Epic Pen ile kullanabileceğiniz araçları inceleyebilirsiniz.


2. FATİH KALEM
Fatih Projesi kapsamında geliştirilen, etkileşimli tahtaların daha verimli kullanılmasını sağlayacak olan Fatih Kalem uygulamasını bilgisayarınızda da kullanmak için kurulum ve taşınabilir sürümlerine https://www.eba.gov.tr/yardimci-programlar linkine tıklayarak ulaşabilirsiniz. Ayrıca programın kullanımı ile ilgili tanıtım videosu ve gerekli açıklamalara da ulaşabilirsiniz. 

B. Mobil Cihazlar İçin Ekran Çizim Aracı
Draw on Screen
Android yüklü mobil cihazınızın uygulama mağazası olan PlayStore'a giderek bu kullanışlı aracı cihazınıza yükleyebilirsiniz. Eğer derslerinizi yada toplantılarınızı mobil cihazınızla yapıyorsanız ekran üzerine işaretlemeleri bu aracı kullanarak çok kolay bir şekilde yapabilirsiniz. 


Uygulamanın kullanımı kolay olduğu için anlatımı sadece görsellerle yapmayı düşünüyorum. Görselleri incelerseniz programla ilgili detayları görebilirsiniz. Yükleyip denemenizi tavsiye ederim hoşunuza gidecektir.

Uygulamayı açtıktan sonra çizim araçlarını Start butonuna bastıktan sonra kullanmaya başlayabilirsiniz.


Uygulamayı Stop butonuna basarak durdurabilirsiniz.

Ekranın solunda açılan araçlar artık bütün uygulamaların üzerinde olacaktır. Yani kullanımınıza daima hazır.


Aşağıdaki görselde araçların ne işe yaradığını görebilirsiniz.

Uygulamanın ekranda çok yer kapladığını düşünüyorsanız sol üsteki kalem sembolüne tıklayarak aracı minimize edebilirsiniz.

Aracın en altındaki Exit butonuna basarak uygulamayı kapatabilirsiniz.


Bugünlük de bu kadar. Kendinize iyi bakın, hoşçakalın. Sayfamı İzle butonuna tıklayarak takip ederseniz motivasyonumun artmasına katkı sağlamış olursunuz. Ayrıca daha çok video yüklemeleri yapmayı düşündüğüm Youtube kanalıma da abone olmanız beni çok mutlu edecektir. Şimdiden teşekkürler.


4 yorum:

Bu Blogda Ara