Sayfalar

YAYIN LİSTESİ (Bütün yazılarıma buradan erişebilirsiniz.)

16 Ocak 2021 Cumartesi

TABLETİ GRAFİK TABLET OLARAK KULLANMAK

Herkese merhaba. Teknolojik cihazların fiyatlarının arttığı şu günlerde özellikle uzaktan eğitim sürecinde soru çözümlü ders anlatımı yapan öğretmenler için grafik tabletler en önemli ihtiyaç haline geldi. Aşırı talep sonrası tabi ki fiyatlar da olması gerekenden daha yukarılara çıktı. Geçen hafta içerisinde zincir marketlerden birinde grafik tablet satışı gerçekleşti. Ancak ne mümkün almak. Teyzem ekmekle birlikte grafik tablet de alınca bize kalmadı tabi ki. Ben de bugün sizlere tabletlerinizi nasıl grafik tablet olarak kullanabileceğinizi anlatacağım. Özellikle General Mobile Etab 5 tabletlerde de kullanabileceğiniz bu uygulamanın öğretmen arkadaşlarımın işine yarayacağını düşünüyorum. Hazırsanız başlayabiliriz.

Bilgisayarınızda fare işaretçisini mouse yerine kalem ile bir alan içerisinde hareket ettirerek çizim ve tasarım işlemlerini kolaylaştıran grafik tabletler özellikle grafikerler ve tasarımcıların kullandıkları profesyonel araçlardır. 

Virtual Tablet uygulaması ile tabletinizi grafik tablet olarak kullanabilmek için bilgisayarınıza Server uygulamasını, tabletinize ise Client uygulamasını yüklemeniz gerekiyor. Bunun için üretici firmanın sitesini ziyaret ediniz


Mobil cihazınızın mağazasına giderek Virtual Tablet Lite (S-Pen) uygulamasını tabletinize yükleyiniz. Benim için yeterli oldu ama siz isterseniz çok düşük fiyata tam sürümünü de kullanabiirsiniz.  



Virtual Tablet uygulamasını Stylus kalemi olan aşağıdaki cihazlarla uyumlu ve verimli bir şekilde kullanabilirsiniz.
  • Galaxy Note serisi (Galaxy Note 1, 2, 3, 4, 5, 7, Note 8.0, Note 10.1, Note 12.2, vb.)
  • Samsung Galaxy Tab A & S Kalem
  • General Mobile E-TAB 5
  • Bazı ASUS tabletler
  • Windows Tablet (MS Surface, Slate 7, ATIV, ASUS Eee Slate, vb.)
Ayrıca bu uygulamayı diğer bütün tablet ve mobil cihazlarda kapasitif kalemler ya da parmağınızla da kullanabilirsiniz ancak basınç duyarlılığı maalesef olmayacağı için verim düşük olacaktır.
Virtual Tableti Kullanmak
Adım 1. Bilgisayarınızda yüklediğiniz VirtualTablet Server'ı çalıştırın. Açılan uygulama penceresinde Server IP bilgisini bir kenara not edin.

Adım 2. Tabletinize yüklediğiniz VirtualTablet uygulamasını çalıştırınız.


VirtualTablet ile Server bağlantısını WiFi, Bluetooth ya da USB bağlantısı kullanarak gerçekleştirebilirsiniz. Bağlantı kalitesi açısından en iyi yöntem USB olsa da, bağlantı noktalarındaki olası kopuşlar sıkıntı oluşturabilir. USB bağlantıyı denedim gerçekten fark edilir düzeyde iyi. Ancak belirttiğim gibi benim kablodan olsa gerek, bağlantılarda kopmalar olunca sevmedim. Bu yüzden aynı ağda olmak üzere bilgisayar ile en iyi ve hareket serbestisi vermesi açısından dolayı WiFi bağlantıyı tercih etmenizi öneririm. Tercih sizin. 
Adım 3. WiFi seçeneği seçildiğinde aşağıda görüldüğü gibi Wifi Connection penceresi tabletinizde ekrana gelir. Bu pencerede IP Address kısmına bilgisayarınızdan aldığınız Server IP'yi giriniz ve Connect butonuna basınız. 


Adım 4. Aşağıdaki görsellerde görülebileceği üzere artık tabletiniz bir grafik tablete dönüştü.






Virtual Tablet Server çalıştırıldığında sitem tepsisinde program ikonuna ulaşabilirsiniz.


OLASI PROBLEMLER ve ÇÖZÜMLER:
1. Tablet ile bilgisayar arasında, bilgisayarın güvenlik duvarı ayarları ile ilgili olarak bağlantı başarısız olabilir. Bunun için Denetim Masasından ya da antivirüs yazılımınızın ayarlarından erişim kısıtlamasını kaldırmalısınız.




2. USB Bağlantısı ile Tablet-PC bağlantısı kuracaksanız. Tabletinizde Geliştirici seçeneklerinden USB Debugger (USB Hata Ayıklama) aktif olmalıdır.

Bugünlük de bu kadar. Umarım anlatımım ile sorunsuz bir şekilde bağlantı gerçekleştirebilirsiniz. Lütfen Blog sayfamı takip etmeyi ve Youtube Kanalıma abone olmayı unutmayınız. Kendinize iyi bakın hoşçakalın.

8 yorum:

  1. Emeğinize sağlık. Teşekkür ederim

    YanıtlaSil
  2. Elinize sağlık Erhan Hocam.

    YanıtlaSil
  3. grafik tablet almak zorunda değiliz. teşekkürler

    YanıtlaSil
  4. Direkt konu ile alakalı değil ama, milli eğitim tableti ile YouTube uygulaması artık çalışmaz oldu. Bunun bir çözümü var mıdır acaba?

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. 70. Yazım olan Fatih Projesi tabletlerine yeni rom yükleme yazımı okuyunuz.

      Sil

Bu Blogda Ara