Sayfalar

YAYIN LİSTESİ (Bütün yazılarıma buradan erişebilirsiniz.)

23 Ekim 2021 Cumartesi

10 Dakikalık E-Posta

Hekese merhaba. Online film indirme siteleri, alışveriş siteleri, sohbet odaları ve tartışma gruplarına üyelik işlemlerinde; doğrulama kodu gönderebilmek için geçerli bir e posta adresi istenebilmektedir. Ancak bu durum,  spam postalar,  gelen kutusunu gereksiz bir şekilde işgal eden  reklam,  tanıtım,  kampanya postaları,  güvenilirliği şüpheli adreslerden gelen gönderiler  ile hesabınızın ve kişisel bilgilerinizin ele  geçirilebilme riskini arttırdığı için zaman zaman baş ağrıtıcı da olabiliyor. Kişisel bilgi güvenliğini korumak amacıyla, her zaman kullandığınız normal  elektronik posta  adresi paylaşımının sakıncalı olabileceği  durumlarda geçici e posta hizmeti sağlayan siteleri kullanmak büyük avantalar sağlayabiliyor. Özellikle tanıtım, reklam, kampanya, üyelik talepleri ve benzeri amaçla gönderilen  posta ve spam’lardan  kaçınmamıza imkan veren gelişmiş elektronik posta hizmeti olan bir siteden bahsedeceğim. Online servis sağlayıcıları tarafından,  ücretsiz ya da belirli bir bedel karşılığında, otomatik olarak  ve kişiye özel oluşturulan  bu  tek kullanımlık elektronik posta adresleri,  belirli bir süre zarfında  kullanılabilmekte ve  süre bitiminde otomatik olarak kendiliğinden iptal olmaktadır. Bu hizmeti sunan bir çok internet sitesi bulunmakla birlikte burada güvenli ve tamamen ücretsiz olan bir siteden bahsedeceğim. Hazırsanız başlayalım.

Geçici elektronik posta adresi kullanımının avantalarını aşağıdaki gibi sıralayabiliriz.

  • Kişisel hesap ve bilgilerimizin ele geçirilebilme riskine karşı güvenli bir yöntemdir.
  • Hesap açmak için dakikalar harcamaya gerek yoktur. Birkaç saniye içinde alınabilir.
  • Şifre kullanım zorunluluğu gerektirmez.

10minutemail.net

Ücretsiz ve kullan-at özellikli bir e-posta servisi olan 10minutemail.net ile geçici e-posta adresiniz 10 dakika sonra geçerliliğini yitirecektir. 10 dakikalığına süresini yeniden de uzatabilirsiniz. Kullanımı kolay olan bu sistemi aşağıdaki adımları izleyerek daha iyi anlayabilirsiniz.

Adım 1. Bilgisayarınız ile bağlanırken https://10minutemail.net/ sitesine, mobil cihazınız ile ise https://10minutemail.net/m/ adresine giriş yapınız.

Adım 2. Aşağıda hem masaüstü hem de mobil site görüntülerini incelediğinizde 10 dakika için oluşturulan e posta adresiniz hazır. Panoya kopyala butonuna basarak geçici e posta adresini istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.

10minutemail.net masaüstü görünümü

10minutes_email (1)

 

10minutemail.net mobil görünümü

10minutes_email (4)

Adım 3. Sayfanın alt kısmında Gelen Kutusu bulunmaktadır. Gelen kutusunda e-posta adresinize gelecek e-postaları görebilirsiniz. E-posta adresinizi 10 dakika daha ver butonuna tıklayarak süresini uzatabilirsiniz.

10minutes_email (2)

Adım 4. Süresi dolduğunda sayfada “E-Posta Adresin İmha edildi.” mesajı alırsınız. Şunları Yapabilirsiniz başlığı altında silinmiş e-posta adresinizi kurtarabilirsiniz ya da başka bir geçici e-posta adresi alabilirsiniz. 

 

10minutes_email (3)

Bugünlük de bu kadar. Kendinize iyi bakın hoşçakalın.

2 yorum:

  1. Teşekkürler, sakıncaları yok mudur böyle bir uygulamanın...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Geçici e-posta servisi bir çok site var aslında. Ben sayfamda güvenliği test edilmiş birçok kullanıcının tercih ettiği ve benim de kullandığım uygulamaları tanıtıyorum. Önemli işleriniz için kullanmayıp geçici işleriniz için bu posta hizmetlerini kullanabilirsiniz.

      Sil

Bu Blogda Ara