Sayfalar

YAYIN LİSTESİ (Bütün yazılarıma buradan erişebilirsiniz.)

17 Ekim 2021 Pazar

Windows Dosya Gezginini Etkili Kullanın: QTTabBar

Herkese merhaba. Windows işletim sisteminde dosya ve klasörler arasında Dosya Gezgini aracını kullanarak gezinti yapıyoruz. Ancak gezindiğiniz klasörlerin sayısı arttıkça, bu klasörler arasında daha kullanışlı geçişler yapabilecek bir aracın olması işlerinizi çok kolaylaştıracaktır. Bugün sizlere anlatacağım kullanışlı ve sezgisel bir uygulama olan QTTabBar ile daha hızlı gezinme ve daha hızlı klasör erişimi için Windows Gezgininde kolayca sekmeler oluşturabileceksiniz. Windows’un sınırlı özellikli ve bugüne kadar çok fazla bir değişiklik olmayan Dosya Gezginini daha etkili kullanmak istiyorsanız, bu yazıyı ve tamamen ücretsiz olan bu yazılımı kaçırmayın.

QTTabBar

Uygulamayı İndirme ve Kurma

Adım 1. http://qttabbar.wikidot.com/ adresine tıklayınız. Windows7, Windows8, Windows8.1 ve Windows10 (32bit/64bit) için en üstte bulunan QTTabBar ver 1043 linkini tıklayarak uygulamanın sıkıştırılmış dosyasını bilgisayarınıza indiriniz.

qttabbar (1)

Adım 2. Bilgisayarınıza indirdiğiniz QTTabBar_1043.zip dosyası üzerinde sağ tuş yaparak açılan menüden uygun seçeneği seçerek dosyayı dışarı çıkarınız.

qttabbar (2)

Adım 3. Sıkıştırılmış dosyadan çıkardığınız QTTabBar.exe dosyası üzerinde sağ tuş yaparak açılan menüden Yönetici olarak çalıştır komutunu seçerek kurulum işlemine başlayınız.

qttabbar (3)

 

Adım 4. Bu aşamada kurulum işlemi sırasında karşınıza gelecek olan Next butonlarına tıklayacaksınız. Aşağıda kurulum işlemine ilişkin ekran görüntülerini inceleyebilirsiniz.

qttabbar (4)

qttabbar (5)

 

qttabbar (6)

 

qttabbar (7)

Adım 5. Close butonuna tıklayarak kurulum işlemini sonlandırınız.

qttabbar (8)

QTTabBar Nasıl Kullanılır?

Adım 1. Windows Logo tuşu + E tuş kombinasyonunu kullanarak veya başka bir yöntemle Dosya Gezginini açınız.

Adım 2. Görünüm sekmesini açıp Seçenekler komutuna tıklayarak QTTabBar menü seçeneklerine ulaşabilirsiniz.

qttabbar (9)

Adım 3. Açılan menüden QTTabBar seçeneğini aktif ederek Dosya Gezginini sekmeli görünüm şekline kavuşturmuş olursunuz. Hayırlı olsun. Artı (+) sembolüne tıklayarak ve ardından klasör seçerek  yeni sekmeler oluşturabilirsiniz.

qttabbar (10)

 

Adım 4. Seçeneklerden QTTabBar seçeneklerini açarak QT Command Bar ve QT Command Bar 2 seçeneklerini aktifleştirerek kullanışlı araçları kullanımınıza hazır hale getirebilirsiniz. Tercih sizin bana sadece sekme özelliği yeter diyorsanız bu adımı geçerek kullanmaya başlayabilirsiniz.

qttabbar (11)

qttabbar (12)

QTTabBar’ı Türkçe Yapma

Adım 1. QT Command Bar üzerinde bulunan Ayarlar ( QTTabBar Seçenek Penceresi) simgesine tıklayınız. Ya da Alt + O kısayol tuş kombinasyonunu tıklayarak Seçenek penceresini açınız.

qttabbar (13)

 

Adım 2. Açılan Seçenekler penceresinde General sekmesinde bulunan Download language file butonuna tıklayınız. Dosyayı indirebilmek için internet bağlantınızın olması gerekir.

qttabbar (14)

Adım 3. Kısa bir süre içerisinde açılan listeden Turkish/ Türkçe seçeneğini seçip çift tıklayarak indirme işlemini başlatınız.

qttabbar (15)

 

qttabbar (16)

Adım 4. Açılan Farklı Kaydet penceresinde indirmek istediğimiz dil paketini Kaydet butonuna basarak belirtilen klasöre kaydediniz.

qttabbar (17)

Adım 5. Yükleme işlemi bittikten sonra Downloader penceresini kapatabilirsiniz.

qttabbar (18)

 

Adım 6. İndirilen Türkçe dil paketini aktifleştirmek için General sekmesinde Language File kısmında bulunan Select file (üç nokta) butonuna basınız.

qttabbar (19)

Adım 7. Karşınıza çıkan penceresinde indirdiğiniz LanuageFile_tr_ageme_6.xml dosyasını seçerek butonuna basınız.

qttabbar (20)

Adım 8. Bu adımda yapılan değişiklikleri Apply butonuna tıklayarak uygulayınız ya da OK düğmesine basarak kaydedip çıkış yapınız.

qttabbar (21)

QTTabBar Sekme Oluşturma

Adım 1. QTTabBar aktif iken + işaretine basınız ve açılan Klasöre Gözat penceresinden açmak istediğiniz klasörü seçiniz ve Tamam butonuna basınız.

qttabbar (22)

 

qttabbar (23)

Adım 2. Yeni bir sekmede açmak istediğiniz klasör üzerine gelerek sağ tuş yaparak açılan menüden Yeni Sekmede aç komutunu çalıştırarak da yeni bir sekme açmış olursunuz.

 

qttabbar (25)

 

qttabbar (26)

Bugünlük de bu kadar. Uygulamanın bütün özelliklerini anlatmam olanaksız. En temel özelliğini vurgulayarak programı tanıtmaya çalıştım. Umarım kullanırsınız çünkü çok işinize yarayacağına eminim. Kullandıkça da beni ve sayfamı hatırlar arada bir sayfaya giriş yaparak ve yorum bırakarak sayfamın canlı kalmasına katkı sağlarsınız. Kendinize iyi bakın hoşçakalın.

2 yorum:

Bu Blogda Ara