Sayfalar

YAYIN LİSTESİ (Bütün yazılarıma buradan erişebilirsiniz.)

24 Ekim 2021 Pazar

Ücretsiz ve Telifsiz Milyonlarca Fotoğraf

Herkese merhaba. Genel olarak çoğu kişi hazırlayacağı sunumlarda, afiş tasarımında, kitap, dergi, makale, web sayfası tasarımlarında kullanacağı görselleri internette arayıp hoşuna giden fotoğrafı kullanır. Ancak bu sizi bugün değilse bile sonrasında cezai yaptırımların da olabileceği zor durumlara sokabilir. Kullanmak istediğiniz fotoğrafı satın almak ya da sahibinin izni ile kullanmak ise maddi ve manevi olarak külfetli olabilir. Bugün sizlere telif ücreti ödemeyeceğiniz CCO (Creative Commons Zero / Kamu Malı) lisansına sahip kaliteli resimler indirip kullanabileceğiniz bir sitenin kullanımını anlatıp, farklı web sitelerinin de linklerini bırakacağım. Umarım bu yazım birçok öğretmen ve öğrenci arkadaşımın işine yarar. Yazılarımı paylaşıp sayfamı sevdiklerinize tanıtırsanız daha güzel işler çıkmasına katkı sağlamış olursunuz. Hadi başlayalım artık.

Pixabay Sitesinin Kullanımı

1 milyonu aşkın yüksek kaliteli resim/video içeriğine telifsiz tamamen ücretsiz olarak erişebileceğiniz bu siteye ücretsiz olarak Katıl butonuna tıklayarak kayıt yaptırabilirsiniz.

Adım 1. Web tarayıcınız ile https://pixabay.com/tr/ adresine giriş yapınız.

pixabay (1)

Adım 2. Aramak istediğiniz ifadeyi Arama Kutusuna yazınız ve klavyeden Enter tuşuna basınız. Sağ taraftaki butona tıklayarak arama sonuçlarını Resim, Müzik, video gibi kategorilerde yapabilirsiniz.

pixabay (2)

Adım 3. Arama sonuçlarını kısa bir sürede karşınızda göreceksiniz. En üstte yer alan Sponsor bağlantılı resimler ücretli oluyor. İsterseniz onları da indirimli olarak verilen kodla satın da alabiliyorsunuz. Siz alt kısımda yer alan tamamen ücretsiz ve telifsiz simlerden birinin üzerine gelip tıklayınız.

pixabay (3)

Adım 4. Seçtiğiniz resim ekrana geldiğinde sağ tarafta bulunan Ücretsiz İndirme butonuna basınız.

pixabay (4)

Adım 5. Ücretsiz İndirme butonuna basıldıktan sonra açılan listeden indirmek istediğiniz resmin ölçülerini belirledikten sonra İndir butonuna basınız.

pixabay (5)

Adım 6. Eğer ücretsiz olarak kayıt yaptırmış olunsaydı Ben robot değilim uygulaması ile karşılaşılmayacaktı. Bunun için kaydolmanızı öneririm. (Ben işlemin kayıt olmadan nasıl yapıldığını anlatmaya devam ediyorum.) Ben robot değilim butonuna basınız.

pixabay (6)

Adım 7. Aşağıda verilen görselle ilgili soruyu cevaplayıp Sonraki butonuna basınız.pixabay (7)

 

pixabay (8)

Adım 8. Soru veya soruları doğru cevapladıktan sonra İndir butonuna tıklayarak resmi belirlediğiniz ölçülerde bilgisayarınıza kaydedebilirsiniz.

pixabay (9)

 

pixabay (10)

 

Ücretsiz Fotoğraflar İndirebileceğiniz Diğer Siteler:

Unsplash

Life of Pix

Realistic Shots

Free Nature Stock

Magdeleine

Gratisography

StockSnap

Public Domain Archive

Travel Coffee Book

MMT

Jay Mantri

Pexels

Bugünlük de bu kadar. Kendinize iyi bakın. Hoşçakalın.

8 yorum:

  1. Gerçekten emek verilmiş şeyler paylaşıyorsunuz . Ellerinize sağlık . Teşekkür ederim .

    YanıtlaSil
  2. Yanıtlar
    1. Ben teşekkür ederim hocam. Umarım işlerinize yarar.

      Sil
  3. Paylaşım ve bilgilendirme için teşekkürler Erhan bey. Pek çok konuda bilgi sahibi olmanız sebebiyle başka bir konuda bilgi almak istiyorum. Eski telefonumdaki ofis programlarında hiç bir sıkıntı yoktu. Ancak bir seneyi geçen yeni telefonumdaki ofis programları ücret istemeye başladı. Bunun bir çözümü var mı acaba? Alternatif ofis uygulamaları da reklamdan geçilmiyor. Ne yapabilirim? Teşekkürler.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ofis yazılımları içerisinde ücretsiz, reklamsız ve güçlü araçları olması nedeniyle Google araçlarını kullanabilirsiniz. Google Dökümanlar, Google tablolar gibi. Yorumunuz için teşekkürler.

      Sil
    2. Teşekkür ederim. Her zaman ki gibi yine imdadımıza yetiştiniz.

      Sil
    3. Rica ederim. Her zaman yanınızdayım.

      Sil

Bu Blogda Ara