Sayfalar

YAYIN LİSTESİ (Bütün yazılarıma buradan erişebilirsiniz.)

19 Ocak 2022 Çarşamba

Resmi ASCII Art’a Dönüştürme

Herkese merhaba. Bilgisayarınızda bulunan resimleri yalnızca ASCII karakterleri kullanarak ASCII resimlere dönüştüren bir uygulamanın kullanımından bahsedeceğim bugün. Orjinal ve eğlenceli ürünler çıkarabileceğiniz bu uygulamanın kullanımına hazırsanız başlayabiliriz.


ASCII Generator Uygulamasını İndirme

Bu linke tıklayarak sıkıştırılmış ve şifresi 1234 olan dosyayı bilgisayarınıza indirebilirsiniz. Program kurulum gerektirmemektedir. İndirilen sıkıştırılmış dosyayı klasöre çıkardıktan sonra klasör içerisinde yer alan  335 kilobyte’lık Ascgen2.exe uygulama dosyasını çift tıklayarak programı kullanmaya başlayabilirsiniz.

ascii_gen

ASCII Generator Uygulamasını Kullanma

Adım 1. Program açıldığında karşınıza gelen pencerede File menüsü altında yer alan Load Image komutunu çalıştırınız. Ctrl + L tuş kombinasyonunu kullana da bilirsiniz.

ascii_generator (1)

Adım 2. Açılan penceresinde üzerinde çalışmak istediğiniz resmin bulunduğu konuma gidip resim dosyasını seçerek butonuna basınız.

ascii_generator (2)

Adım 3. butonuna basıldıktan sonra program yüklenen fotoğrafı otomatik olarak ASCII sanatına dönüştürüyor.

ascii_generator (3)

Adım 4. Program varsayılan olarak rastgele yazılar, sayılar ve özel karakterler kullanarak resmi ASCII Art’a dönüştürür. Edit menüsünden ya da araç çubuklarından Ramp açılır menüsünden farklı seçenekleri görebilir Auto butonuna basarak farklı bir metin girişi yapabilirsiniz.

ascii_gen

Adım 5. Eğer karakter yoğunluğunu değiştirmek isterseniz Levels, parlaklığı veya kontrastı değiştirmek isterseniz Brightness/Contrast bölümündeki kaydırma çubuğunu sağa yada sola doğru kaydırabilirsiniz.

ascii_gen

Adım 6. Oluşturduğunuz çalışmayı farklı formatlarda kaydetmek için File-Save As yolunu ya da araç çubuklarında kaydetme simgesini tıklayınız.

ascii_generator (6)

Adım 7. Açılan Save As penceresinde Black and White seçeneğiyle resmi siyah-beyaz olarak kaydedebilir, Text seçeneğiyle resmi bir metin dosyası olarak kaydedebilir, Image seçeneğiyle resim dosyası olarak kaydedebilirsiniz. Colour seçeneğiyle hafif renkli bir biçime dönüştürebilirsiniz. Gerekli seçimleri yaptıktan sonra OK butonuna basınız.

ascii_gen_saveas

ascii_generator (7)

Adım 8. Açılan Save to Text File penceresinde dosyayı kaydetmek istediğiniz konumu ve dosya adını belirttikten sonra Kaydet butonuna basınız.

ascii_generator (8)

ascii_generator (9)

Aşağıdaki görsellerde txt olarak ve image olarak kaydedilen ASCII art belgelerini inceleyebilirsiniz.

ascii_generator (10)

 

ascii_gen (1)

 

ascii_gen (2)

 

ascii_gen (3)

 

ascii_gen (5)

 

ascii_gen

Bugünlük de bu kadar. Kendinize iyi bakın hoşçakalın.

3 yorum:

Bu Blogda Ara