Sayfalar

YAYIN LİSTESİ (Bütün yazılarıma buradan erişebilirsiniz.)

29 Ekim 2019 Salı

SEYAHATLERİNİZDE KULLANACAĞINIZ EN İYİ 8 MOBİL UYGULAMA



Yurt içinde ve yurt dışında seyahat etmeyi seviyorsanız işinize yarayacak birkaç mobil uygulamadan bahsetmek istiyorum bugün. Çeşitli nedenlerle yapılan seyahatlerimizde ihtiyacımız olan birçok uygulamayı internet erişiminin çok kolaylaştığı günümüzde etkin olarak kullanabiliyoruz. Ne kadar şanslıyız. 

2009 yılında kızımın doğumundan 13 gün sonra yapmak zorunda kaldığım  3 aylık yurt dışı seyahatinde de (Hala keşke gitmeseydim diyorum. Çünkü eşim her konu açıldığında sen en zor zamanlarımızda yanımızda değildin diyor. 10 yıl geçmiş ama konu sıcaklığını hala koruyor. Bu kadınlar bir harika. Hiçbir erkek bunu yapamaz.) internet erişimindeki şu anki kolaylıklar ve bu programlar olsaydı. O zaman 1500 TL'lik telefon faturası ödemek zorunda kalmazdım. Gerçi o zaman da Skype vb. programlar falan vardı ama gitmeden önce eve kurduğum sistemi ben yokken çalıştıracak bir ben daha olmadığı için bu çözüm işe yaramamıştı. Ama şimdi işler daha kolay. Birkaç magazinel cümlenin ardından asıl konuya geçebiliriz sanırım. (İstatistiksel veriler ışığında böyle yapmaya karar verdim. Sizlerle de önceki yazımda paylaştığım üzere, insanlar medya ve eğlence alanlarına müthiş rağbet gösteriyorlar. Bu arada bir önceki yazıma göstermiş olduğunuz ilgi beni mutlu etti. Hepinize teşekkürler. Bir parantez içi bu kadar uzun olur mu ya? Parantezi kaldırsam mı acaba? Kapat kapat kapat!)

EVİNİZDEN UZAKTA İŞİNİZE YARAYACAK MOBİL UYGULAMALAR
1. GOOGLE MAPS (GOOGLE HARİTALAR): Üzerinde fazla konuşulacak bir şey yok aslında telefonların olmazsa olmaz uygulamalarından biri zaten kendileri. Aslında tek başına bu uygulama yeter de artar. Her geçen gün eklenen yeni özelliklerle Google Haritalar en iyi seyahat uygulaması bence.







2. GOOGLE TRANSLATE (GOOGLE ÇEVİRİ): Yurtdışında oldukça işe yarayacak olan ve offline olarak da kullanılabilen müthiş bir uygulama. Cep telefonunuzun kamerası ile açtığınızda günlük hayatta karşınıza çıkması olası tabela, menü gibi metinler üzerinde çeviri yapması müthiş bir özellik. Cümle tercümelerinde bazı sorunlar olsa da kelime düzeyinde oldukça faydalı.

3. MOOVIT: Bir ülke/bölge seçin ve toplu taşıma ile her yere nasıl gideceğinizi keşfedin. Böylece orada yaşayan birisi gibi seyahat edebilirsiniz. Ana cazibe merkezlerine, caddelere ve istasyonlara adım adım yol tarifleri ile en iyi güzergah önerilerini alın. Moovit size tren, otobüs, tramvay veya metroyla seyahat etmenin en basit yolunu gösterir.

4. XE CURRENCY: Özellikle yurtdışında en çok ihtiyaç duyacağınız uygulamaların başında gelen döviz çevirici XE Currency'yi offline olarak kullanılabilirsiniz. Döviz kurlarını istediğiniz para birimine çevirin. İnternete bağlanıldığında kurları güncelleyen uygulama ile gidilen ülkenin para birimini çevirmek için hesap makinesine gerek kalmıyor.

5. TRIP ADVISOR: Dünya genelinde milyonlarca kayıtlı kullanıcısıyla TripAdvisor, otel, kafe, restoran, aktiviteler hakkında başvurulacak en iyi uygulamaların başında geliyor. Kullanıcı yorumlarını da içeren uygulama, ”nerede, ne yemeli?” sorusuna en iyi cevabı veriyor.

6. AIRBNB: Otellere fazla para vermektense gittiğiniz şehirde ev kiralamayı düşünüyorsanız sizin için olmazsa olmaz bir uygulama. Dünya genelinde 2 milyon kişi herhangi bir gecede 100.000 şehirde Airbnb evlerinde konaklıyor. 191 ülkede aralarından seçim yapılabilecek 6 milyondan fazla kayıt var. Bu daire veya oda listelerinden bütçenize uygun olanını seçin ve ev konforunda yerel halktan biri gibi yaşayın. 

7. BİRİM DÖNÜŞTÜRÜCÜ: Playstore'da 10 milyonun üzerinde kullanıcının indirdiği kullanışlı bir birim dönüştürücü uygulama. Coğrafi farklılık gösteren ölçü birimlerini, kullandığınız birime göre karşılığını gösteren bir uygulama. Hava durumu, uzunluk, ağırlık, beden ölçüsü, hız, vb. gibi farklı kategorilerde seçenekleri var.
8. FREE WiFi: Yurtdışında karşılaşılan en büyük sorunlardan biri de internetsizlik. Bulunduğunuz şehirde hayatınızı kurtarabilecek 5 milyonun üzerinde kullanıcısının olduğu en iyi uygulama. Yakınlarınızdaki tüm ücretsiz Wi-Fi noktalarına bu uygulama ile kolaylıkla ulaşabilirsiniz. Ayrıca çevrimdışı wifi haritaları iyi bir özellik.

Bu günlük de bu kadar. Görüş ve önerilerinizi yorum kısmında bekliyorum. Beni izlemeye devam edin. 

14 yorum:

  1. Eline sağlık.Yalnız yenge okumasın, dışarıda kalabilirsin.😀
    Çalışmalarının devamını bekliyoruz.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Teşekkürler. Ben de ondan korkuyorum aslında. Bendeki de ne cesaretse. Yazıyı yayından kaldırmadan okuduğunuz için şanslısınız.

      Sil
  2. Mehmet Duran ERGEZEN
    Çok faydalı olmuş teşekkürler

    YanıtlaSil
  3. Moovit tam bir cankurtaran �� teşekkür ediyorum faydalı paylaşımlarınız için . Bir sonra ki yazınızı merakla bekliyoruz.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ben teşekkür ederim sayfamı takip ettiğiniz için.

      Sil
  4. Güzel inşallah bu uygulamayı kullanmak da nasip olur

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Teşekkürler. Umarım sizlerin de işine yarar.

      Sil
  5. Bu ekonomik koşullarda pek sık seyahat edemiyoruz, inşaAllah o günler de gelir de bu sayfayı açar tekrar okurum bu yazılımları kullanmak için... :P

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. İnşallah. Sayfama gösterdiğiniz ilgi için teşekkürler.

      Sil
  6. Uygulamalar işe yarar bilgilendirme için teşekkürler cesaretini de ayrıca tebrik ederim

    YanıtlaSil

Bu Blogda Ara