Sayfalar

YAYIN LİSTESİ (Bütün yazılarıma buradan erişebilirsiniz.)

20 Ekim 2020 Salı

GÖZ KURAKLIĞINA SON


Herkese merhaba. " Bilgisayar başına oturup saatlerce kalkmayanlardan iseniz bu haber tam size göre." 
Bugün sizlerle 6. sınıfa giden kızımın Türkçe dersi yazılı anlatım sınavı öncesi metin atölyesi kitabında yazdığı haber yazısı çalışmasını paylaşmak istedim. Tabi ki yayınlamadan önce gerekli izinleri de kendilerinden aldım. Yazının çok hoşuma gitmesi ve teknolojik bir yanının da olması bu yazıyı paylaşmama neden oldu. Umarım sizler de kızımın bu yazısını beğenirsiniz. Yorumlarınızı ve paylaşımlarınızı bu sefer benden çok kızım için bekliyorum.

"Bilgisayar başına oturup saatlerce kalkmayanlardan iseniz bu haber tam size göre.

Kanadalı bilim insanlarının yürüttüğü çalışmada özellikle iş veya oyun esnasında uzun süre ekrana bakıldığında oluşan göz yorgunluğu ve baş ağrısı ele alındı. Bu projenin sonunda İngiliz bir firma ile işbirliği yaparak tamamen göz dostu bir bilgisayara imza attılar. 

Bilgisayarda kullanılan özel ekran kartı, filtreler ve led ışıklar ile göz yorgunluğunu engellemekle kalmayıp oyunculara da çok gerçekçi bir oyun deneyimi sunuyor. İçinde kullanılan yeni nesil işlemci ve hafızası sayesinde boyutu en büyük ve aksiyon oyunlarında bile kesintisiz bir oyun keyfi sunuyor. Ayrıca bu bilgisayar Teknoloji Devi Sony ve Microsoft'un  yeni nesil oyun konsolları ile de uyumlu olacak. Bilgisayarın çıkmasına katkı sağlayan firma ise bir ilke imza atıyor. Açıklamaya göre firmanın 10. yıl dönümüne özel 1000 talihliye bu bilgisayardan hediye edilecek. Bu duyuru ülkemizde ve Avrupa'da büyük ses getirdi. "19 Ekim 2020, İdil ÖZTÜRK






6 yorum:

Bu Blogda Ara