Sayfalar

YAYIN LİSTESİ (Bütün yazılarıma buradan erişebilirsiniz.)

27 Aralık 2020 Pazar

EBA'da Harici Ders Tanımlarken Windows Panoyu Kullanma

Herkese merhaba. Aslında EBA'da öğretmen programına göre ders tanımlamalarının tekrarlı olarak ayarlanabilme imkanının öğretmenlere bir kolaylık olarak sunulması gerekir. Ama maalesef tekrarlı ders oluşturma seçeneği şu ana kadar olmayınca ders tanımlamaları da bayağı bir zaman alıcı oldu. Ben de bugün sizlere EBA'da harici ders tanımlamada işinize yarayacak ve size zaman kazandıracak bir Windows 10 özelliği olan Pano kullanımını anlatacağım. Hazırsanız başlayalım.

Adım 1. Öncelikle Başlat menüsünde sağ tuş yaparak (ya da bildiğiniz başka bir yöntemle) Sistem özelliklerini açınız.


Adım 2. Açılan Sistem Ayarları penceresinde sol taraftaki menüden Pano'yu seçiniz. Pano geçmişini Açık konuma getiriniz ve bu pencereyi kapatınız. Aslında varsayılan olarak Açık olması gerekir ama önce kontrol etmekte fayda var.

Adım 3. Artık Windows Logo tuşu + V tuş kombinasyonunu kullanarak windows'ta  çeşitli uygulamalarda kes ve kopyala işlemlerini yaptığınız son 24 işleme ulaşabilir ve istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz. 

Yapıştırmak istediğiniz ifadeyi bulup üzerine tıklamanız yeterlidir. Eğer pano içerisinde üç noktaya tıklarsanız açılan menüden de görüleceği üzere Sil, Sabitle ve Tümünü temizle seçeneklerine ulaşarak panoyu kullanabilirsiniz.


EBA Harici Ders Atamada Pano Kullanımı 

Öncelikle ders tanımlarken ders adı, Zoom linki, şifre bilgisi gibi ifadeleri bir seferlik yazıp kopyalayarak panoya yerleşmesini sağlayınız. Daha sonra ders tanımlarken Pano'yu açarak yapıştırma işlemlerini hızlı bir şekilde yaparak ders tanımlama süresini oldukça kısaltmış olacaksınız.

İmleci veri girişi yapacağınız bölüme getirip Windows Logo tuşu + V tuş kombinasyonu ile Pano'yu açınız ve yapıştırmak istediğiniz ifadeyi tıklayınız. Hepsi bu kadar kolay.


Sonra diğer alana geçip yine Pano'yu açınız ve yukarıdaki işlemleri yapınız. 

 


Windows 10 Pano özelliği bu işlem için bence yeterli ve herhangi bir programa gerek yok. Ancak daha profesyonel Clipboard uygulaması isterseniz size tavsiyem  https://clipclip.com/ sitesinden ücretsiz olarak indirebileceğiniz ClipClip programıdır.


Umarım yazım sadece öğretmen arkadaşlarımın değil birçok Windows kullanıcısının işine yarar. Kendinize iyi bakın, hoşçakalın.

6 yorum:

  1. sayfadaki resimlere tıklayınca otomatik büyütme olsa güzel olurdu zira yeni sayfa açılıyor geri dön tuşuna basmak zorunda kalıyoruz...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Mobil sürümde ayrı bir pencerede açılmıyor aslında aynı pencerede açılıyor. Geri tuşu ile dönebilirsiniz. Ama Web sürümü tam sizin dediğiniz gibi. İsterseniz mobilden web sürümüne geçerek yazılarımı takip edebilirsiniz. Blogspot biraz sınırlı kalabiliyor. Ama öneriniz için teşekkürler araştıracağım.

      Sil
  2. Hocam merhaba. Paylaşımlarınızı sürekli takip ediyorum. Zoom ile ilgili birşey soracaktım. Dün zoomun altına yazdım ama kayıt olmamış. Öğrencilerin ekranı karalamaması gerekli işlemleri yaptım. YouTube videolarını izledim. Disable oldu. Ama ders sırasında öğrenciler geri açtı. Bunu kalıcı olarak engellemek mümkün değil mi?

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Teşekkürler. Ekran paylaşımı sırasında Security kısmında Annotate kısmını pasif yaptığınızda kullanıcılar işaretleme yapamaz. Kalıcı olarak sadece paylaşımı yapanın işaretlemeler yapabilmesi için zoom'u web tarayıcıda açıp settings kısmında Only the user who is sharing can annotate seçeneğini aktif yapabilirsiniz.

      Sil
  3. Teşekkürler Erhan herzaman ki gibi çok faydalı bir paylaşım oldu..

    YanıtlaSil

Bu Blogda Ara