Sayfalar

YAYIN LİSTESİ (Bütün yazılarıma buradan erişebilirsiniz.)

2 Kasım 2020 Pazartesi

Windows Sistem Saati Saniyeyi de Göstersin

Herkese merhaba. Bugün sizlere Windows sistem saatinde saniyenin nasıl görünür hale getirilebileceğini anlatacağım. Ben saatin üzerine çift tıklayınca saniyeyi görebiliyorum diyebilirsiniz ancak bazen farklı uygulamaların senkronizasyonu için ya da  sadece görünmesini istediğiniz için saniyeyi görmek isteyebilirsiniz. Eğer başlık ve giriş merak uyandırdıysa detaylara geçebiliriz.

 Kayıt Defteri Düzenleyicisi'ni Kullanmak

Adım 1. Windows tuşu + R ile Çalıştır penceresi açılır. regedit yazılarak Tamam butonuna basınız.

Adım 2. Açılan Kayıt Defteri Düzenleyicisi'nde
HKEY_CURRENT_USER\Software\Microsoft\Windows\CurrentVersion\Explorer\Advanced yoluna gelip Advanced seçeneği seçili iken sağ pencerede boş alanda sağ tuş yapıp açılan Yeni menüsünden DWORD (32 bit) Değerini seçiniz.

Adım 3. Oluşan Yeni Değer#1 Dword değerinin ismini ShowSecondsInSystemClock olarak değiştirin.
Adım 4. ShowSecondsInSystemClock olarak isimlendirdiğiniz Dword değerinin üzerine çift tıklayın ya da Dword değerinin üzerinde sağ tuşa tıklayarak açılan menüden Değiştir'i seçiniz. 

Adım 5. Açılan pencerede Değer verisi kısmında 0' silip 1 yazınız ve Tamam butonuna basınız.


Adım 6. Bu işlemleri yaptıktan sonra Kayıt Defteri Düzenleyicisini kapatıp değişikliklerin aktif olması için bilgisayarınızın oturumunu kapatabilir ya da yeniden başlatabilirsiniz.
Aşağıda öncesi ve sonrası ile saat görüntüsünü görebilirsiniz.



Eğer bu durumdan sıkıldınız ve saniyenin görünmesini artık istemiyorsanız Değer verisi'ni yeniden 0 yapmanız ve oturumu kapatıp açmanız yeterli olacaktır.
Yukarıdaki işlemleri Windows 10 işletim sistemi için yapıldığını belirtelim. Sizin sisteminizde farklı bir yol olabilir. Bu işlemleri yaparken lütfen verdiğim yolu doğru bir şekilde girin ve hassas davranın. Başka ayarları değiştirmeyin ya da silmeyin aksi taktirde saniyeyi göreceğim derken mavi veya siyah ekrana mahkum olmayın.😂😂😁 Korkmayın çok zor değil yapmak. İsterseniz işleme başlamadan önce Kayıt defteri düzenleyicisi Dosya menüsü Ver komutunu çalıştırarak kayıt defterinin yedeğini alabilirsiniz. Problem olursa bu seferde Dosya/Al komutu ile ayarlarınızı geri yükleyebilirsiniz.
Bugünlük de bu kadar kendinize iyi bakın hoşçakalın. 

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Bu Blogda Ara