Sayfalar

YAYIN LİSTESİ (Bütün yazılarıma buradan erişebilirsiniz.)

26 Aralık 2020 Cumartesi

PDF DOSYALARI NITRO PRO İLE YENİDEN DÜZENLEME

 

Herkese merhabalar. Birçok platform için ücretsiz görüntüleyicisinin olması nedeniyle PDF (Portable Document Format; Taşınabilir Belge Biçimi), platformlar arası taşınabilir ve yazdırılabilir belgeler oluşturmak amacıyla üretilmiş bir dosya biçimidir. Ayrıca PDF dosya türünün işletim sisteminden bağımsız olması nedeniyle Windows, Macintosh ve Linux üzerinden de aynı şekilde açılması kullanımının yaygınlaşmasında önemli bir rol oynamıştır. Böyle olunca da internette öğretmenlerin derslerinde kullanabileceği bir çok doküman da ulaşılabilir durumda. Ancak bazen indirilen dokümanlarda reklam olabilecek içeriklerin olmasını istemeyebilir, doküman üzerine kendi logolarınızı, isminizi eklemek isteyebilir, doküman üzerinde hatalı ifadeleri çıkarmak veya değiştirmek kısacası düzenleme yapmak isteyebilirsiniz. Ben yıllarca Adobe ürünlerini kullandım ancak son dört yıldır Nitro Pro'yu kullanıyorum ve inanılmaz yetenekleriyle vazgeçilmez uygulamalarımdan biri oldu. Nitro Pdf'nin üstün özelliklerini gördüğünüzde kesinlikle siz de programı indirmek isteyeceksiniz. Tabi ki bu işlemleri Pro sürümleri ile yapabileceğinizi söylememe gerek yok. Nitro Pro sürümüne nasıl ulaşabiliriz diye soruyorsanız sizleri 3 ve 4 numaralı yazılarımı okumaya davet ediyorum. Şimdi hazırsanız başlayalım.
Birçok Pdf editör programı ile belgeye metinler, açıklamalar, resimler, başka belgeler ya da fligran eklenebilir. Nitro Pro ile de bunlar ve daha fazlası da yapılabiliyor. Ben bugün size  PDF dosyalarını nasıl editleyeceğinizi/düzenleyeceğinizi anlatacağım. Bununla ilgili de yazının sonuna bir video da ekleyeceğim. 
Nitro Pro ile belgelerin oluşturulduğu  programda kaynak dosyaları yeniden açmanıza gerek kalmadan varolan pdf dosyası üzerinde yeni metin ekleyebilir ya da silerek gerekli güncellemeleri yapabilirsiniz. 
NİTRO PRO İLE DÜZENLEME YAPMA
Pdf dokümanlar üzerinde düzenleme yapmanız için ilk önce Edit moduna geçmelisiniz.

RESİMLER İLE İŞLEM YAPMA
Edit modunu aktifleştirdikten sonra belgede bulunan resimleri seçebilir, yeniden boyutlandırabilir veya silebilirsiniz. Aşağıdaki görselleri inceleyiniz.







RESİM EKLEME
Edit mode aktif iken Review sekmesinden Add Image komutunu kullanarak belgeye resim ekleyebilirsiniz. Aşağıdaki görselleri inceleyebilirsiniz.




YAZI EKLEME SİLME
Edit mode aktifken belge üzerinde düzenlemek istediğiniz metni seçip gerekli düzltmeleri, ekleme ve çıkarmaları yapabilirsiniz. Aşağıda bu işleme ait görselleri görebilirsiniz.

FİLİGRANLARI SİLME
Belgede bulunan filigranları da seçim yaptıktan sonra klavyeden Delete tuşu ya da Sağ tuş Delete komutu ile silebilirsiniz. Sonra da isterseniz belgeye kendi filigranınızı ekleyebilirsiniz.



Nitro Po ile özellikle Review kısmında işinize yarayabilecek birçok araç bulunuyor. İncelemenizi tavsiye ederim.

VİDEO ANLATIMI:


Bugünlük de bu kadar. Kendinize iyi bakın hoşçakalın.

4 yorum:

  1. Hocam elinize sağlık. Program sayfalarını bulamadım ben. Sayfa linkini atmanız mümkün mü?

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. teşekkürler. mail atarsanız cevaplamaya çalışayım

      Sil

Bu Blogda Ara