Sayfalar

YAYIN LİSTESİ (Bütün yazılarıma buradan erişebilirsiniz.)

21 Şubat 2021 Pazar

BAZI SİTELER AYNI ANDA İKİ DOSYA İNDİRMEYE İZİN VERMİYOR HATASI ÇÖZÜMÜ

 


Herkese merhaba. İnternet Download Manager (IDM) yüklü olan bilgisayarlarda bazen Bazı siteler aynı anda iki dosya indirmeye izin vermez şeklinde bir hata mesajı alırsınız. Bunun nedeni açmaya ya da indirmeye çalıştığınız dosyanın hem tarayıcı tarafından hem de IDM tarafından istenmesidir. Uzaktan Eğitim sürecinde bazı üniversitelerin kullandıkları sistemleri kullanan arkadaşlarımın çocuklarının öyle sorunları iletmesi üzerine bu yazıyı yazmaya karar verdim. Kısa bir yazı olacak merak etmeyin. Tahmini okuma süresi 30 saniye filan yani. Hadi başlayalım.

Ben de Açıköğretim Sisteminin ders materyallerini indirirken bu durumla karşılaştım. Aslında uyarı mesajını okuduğunuzda sorunun çözümünü de veriyor ama biz ne pek okumayı seven ne de pek uyarıları dikkate alan bir millet değiliz ne yazık ki😎.

Adım 1. IDM programını açınız.


Adım 2. Açılan IDM Program penceresinde İndirmeler/Seçenekler yolunu ya da araç çubuklarından Seçenekler butonunu çalıştırınız.


Adım 3. Açılan İnternet Download Manager Yapılandırması penceresinde Genel sekmesini seçili hale getiriniz ve alt tarafta bulunan IDM ile indirmeyi başlatacak durduracak tuşları özelleştirmek için Tuşlar butonuna basınız.


Adım 4. Açılan Özel tuşları kullanma penceresinde Alt, Shift, Ctrl ve Del tuşlarından birini seçiniz (Ben ALT tuşunu seçili hale getirdim. IDM ile indirmeyi durdurmak için Alt tuşunu kullanacağım yani.) ve Tamam butonuna basınız. Yapılandırma penceresinde de Tamam butonuna basarak pencereyi kapatınız. 


Adım 5. Şimdi önce klavyeden ALT tuşuna basın ve  mouse ile indirme linkine tıklayın dosya ya da uygulama tarayıcı tarafından açılana kadar ALT tuşuna basılı tutunuz. Göreceksiniz ki artık hata mesajını almayacaksınız ve dosyanız tarayıcı tarafından açılacaktır. 

Hepsi bu kadar. Sayfamı arkadaş gruplarınızda paylaşmayı unutmayınız. Bu sayfada yer alması gerektiğini düşündüğünüz konu önerilerini de paylaşırsanız çok mutlu olurum. Kendinize iyi bakın hoşçakalın. 

3 yorum:

Bu Blogda Ara