Sayfalar

YAYIN LİSTESİ (Bütün yazılarıma buradan erişebilirsiniz.)

6 Şubat 2021 Cumartesi

SİTENİZE GOOGLE FORMLARI EKLEME

Herkese merhaba. Bugün sizlere Google formlarda hazırladığınız anket, test, sıvav, rezervasyon, sipariş formu vb.  form sayfalarını sitenizde nasıl gömülü (embed) olarak yerleştirebileceğinizi anlatacağım. Böylelikle kullanıcıların sayfanızdan ayrılmadan hazırladığınız formları cevaplamasını sağlamış olacaksınız.

Bu işlemi bir kaç yoldan yapmak mümkün. Ben size 2 yöntem anlatacağım. Bunlardan birincisi herhangi yardımcı bir araca ihtiyaç duymadan sitenize nasıl form sayfaları yerleştireceğiniz ile alakalı. İkinci yöntem ise bir eklenti kullanarak bu işlemi yapmak olacak. Hazırsanız başlayalım.


YÖNTEM 1. 

Adım 1. Google Formlarda formunuzu hazırladıktan sonra Gönder butonuna basınız.

 


Adım 2. Açılan Formu Gönder penceresinde < > Yerleştir sekmesi seçilir ve iframe içerisinde yer alan kod bloğu Kopyala butonuna basılarak kopyalanır.


Adım 3. Kopyaladığınız kod bloğunu sitenizi Html yada farklı kod görünümünde açarak formu eklemek istediğiniz yere gelip yapıştırınız. 

Adım 4. Eklediğiniz kod bloğunda genişlik kısmını sayfanıza uyumlu duruma getirmek için width="640"  ifadesini  width="100%" olarak değiştiriniz.

<iframe src="https://docs.google.com/forms/d/e/1FAIpQLSfKbeCRYLzxan6q5gLyWBlmqXA1FX_5nLa_zYnyO2ujeIc_UA/viewform?embedded=true" width="640" height="960" frameborder="0" marginheight="0" marginwidth="0">Yükleniyor…</iframe>

<iframe src="https://docs.google.com/forms/d/e/1FAIpQLSfKbeCRYLzxan6q5gLyWBlmqXA1FX_5nLa_zYnyO2ujeIc_UA/viewform?embedded=true" width="100%" height="960" frameborder="0" marginheight="0" marginwidth="0">Yükleniyor…</iframe>

AŞAĞIDAKİ ÖRNEK ANKET FORMUNU DOLDURABİLİRSİNİZ. HEM BÖYLECE BİR DENEME YAPMIŞ OLURSUNUZ.



YÖNTEM 2.

Adım 1. Web tarayıcınız ile Google Workspace Marketpalace sayfasına giderek arama kısmına Formfacade yazıp Enter'a basınız. Ya da doğrudan bu linke tıklayın.

Adım 2. Açılan sayfada Yükle butonuna basınız.


Adım 3. Aşağıda görülen pencereyi Devam butonuna basarak ilerleyiniz.



Adım 4. Bir Gmail hesabı seçerek eklentiyi yüklemeye devam ediniz.



Adım 5. Formfacade eklentisini kullanabilmek için bazı izinler vermelisiniz. Bunun için İzin ver butonuna basınız. Bu tarz eklentiler çalışabilmesi için bu tarz izinleri almak zorundadır. Eğer şüphelendiğiniz bir durum olursa eklentiyi yüklemekten vazgeçebilirsiniz. Eklentileri yüklerken yüklenme sayılarına bakmak güvenirlik konusunda fikir verebilir. 


Adım 6. İzinler verildikten kısa bir süre içinde eklenti yüklemesi tamamlanacaktır. Daha sonra Bitti butonuna basarak kurulumu sonlandırınız.


Adım 7. Google Formlar ile formunuzu tasarladıktan sonra Eklentiler butonuna tıklayınız.


Adım 8. Açılan listeden Formfacade'i seçiniz.



Adım 9. Açılan menüden Embed in a webpage'i seçiniz.


Adım 10. Açılan pencereden kendinize uyan bir seçeneği seçiniz. Ben Blogspot'ta ekleyeceğim için "My website is different from the above" seçeneğini seçip Next butonuna tıkladım. 

Adım 11. Açılan pencerede görülen kodu seçip kopyalayınız. Bu aşamadan sonra Next butonuna basmayıp X butonuna basarak pencereyi kapatabilirsiniz. Ama siz isterseniz Next butonuna basarak diğer kısımları da görebilirsiniz.


Adım 12. Kopyaladığınız kod bloğunu sitenizi Html yada farklı kod görünümünde açarak formu eklemek istediğiniz yere gelip yapıştırınız.

FORMCADE İLE HAZIRLANMIŞ ÖRNEK FORMU AŞAĞIDA İNCELEYEBİLİRSİNİZ.

Bugünlük de bu kadar. Kendinize iyi bakın, hoşçakalın.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Bu Blogda Ara