Sayfalar

YAYIN LİSTESİ (Bütün yazılarıma buradan erişebilirsiniz.)

6 Ekim 2019 Pazar

BEĞENDİĞİM EĞİTİM İÇERİK SİTELERİ

İyi pazarlar herkese. Eğitimde simülasyon (Benzetim) programlarının kullanımının öğrenmeye etkileri üzerine bir çok araştırmalar yapılmış bir çok tezler yazılmıştır. Bir meslek lisesi öğretmeni olarak benim de derslerde kullandığım faydalı benzetim programları ( Proteus, SolidCam, EKTS, Festo Fluidsim vb.) var. Bugün sizlere Matematik, Fizik, Kimya, Biyoloji gibi derslerde kullanılabilecek sınıf düzeylerine göre de kategorilere ayrılmış 155 adet benzetimin yer aldığı bir siteyi tanıtmak istiyorum.

MEB tarafından da tavsiye edilen bu eğitim içerikli site https://phet.colorado.edu/tr/.

Siteye ücretsiz olarak üye olabiliyorsunuz. Ayrıca materyalleri bilgisayarınıza da indirerek kullanabilirsiniz. Burada yer alan içerikleri derslerinizde kullanabileceğiniz gibi evde çocuklarınızla da çalışabilirsiniz. Anlatılmasının ve öğrenci tarafından anlaşılmasının zor olabileceği bazı konular bu materyallerle eğlenceli bir şekilde sunulabilir.
Bugün tanıtacağım bir diğer eğitim içerik sitesi ise dünyanın en önemli nesne ambarlarından biri olan MERLOT.  Bu siyete de ücretsiz kayıt yaptırabilir ve içeriklere erişebilirsiniz. İsterseniz kayıt yapmadan önce Browse sekmesinden Materials komutunu çalıştırabilirsiniz veya en kolayı vereceğim linke tıklayabilirsiniz. Bu sitede öğrencilerimize yaptırabileceğimiz farklı proje fikirlerine ulaşmamız mümkün.

Bu ve benzeri projeler ülkemizde de yapılıyor. EBA Bilişim Ağı en tanınmışı ülkemizde. Ayrıca;
Orta Doğu Üniversitesi Oyun Portalı da var ancak bunlar kullanıcı yani bizlerin  destekleriyle gelişebilir.
Yorumlarınız ve önerilerizle bu blog sayfasının gelişmesine katkılarınızı bekliyorum. Hoşçakalın.

2 yorum:

  1. İphonedan yorum yazamıyoruz... çözüm var mı ?. Bu tip blog sitelerine nasıl yazacağız... engin bilgilerinizden yararlanmak istiyoruz. .

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Iphone kullanan kişiler blog sayfasını safari ile açtıklarında yorum yazmada problem yaşayabilirler. Safari yerine Appele Store'dan Chrome indirirlerse ve blog sayfasını bu tarayıcı ile ziyaret ederlerse yorum yazmada sorun yaşamazlar. Teşekkürler.

      Sil

Bu Blogda Ara