Sayfalar

YAYIN LİSTESİ (Bütün yazılarıma buradan erişebilirsiniz.)

7 Ekim 2019 Pazartesi

ÇOK KULLANIŞLI MOBİL UYGULAMALAR

Masaüstü bilgisayarlardan, dizüstü bilgisayarlara ardından artık hayatımızın her anında elimizden düşüremediğimiz cep telefonlarına teknolojik gelişmeler baş döndürücü bir boyutta ilerlemekte. Hal böyle olunca eskiden PC'lerde kullandığımız bir çok uygulamanın mobil versiyonları üretilmekte. Hatta birçok mobil uygulama PC'leri hiç görmedi. Bu yazımda cep telefonumda da kullandığım çok kullanışlı bazı mobil uygulamalardan bahsedeceğim. Eklediğim resimler uygulama mağazasından uygulamayı indirirken size faydalı olacaktır. Çünkü benzer bir çok uygulama var. Hadi başlayalım.

1- MOOVIT: Güne trafikte araç kullanarak başlamak istemiyorsanız yada arabanız yoksa veya    var da benim gibi arabayı eşinize kaptırdıysanız yani toplu taşıma araçlarını kullanıyorsanız bu uygulama size göre. Türkiye'yi toplu taşıma kullanarak keşfedin: Şehrinizi seçin ve popüler yerlere ve ana caddelere gitmek için ihtiyacınız olan en iyi yol tariflerini alın. Şehrinizdeki otobüs ve metro saatlerine göz atın, tren haritalarını görüntüleyin ve en iyi otobüs, tramvay, metrobüs, vapur & metro güzergah önerilerini alın.
2- TO DO: Microsoft tarafından daha önce satın alınan wunderlist in yerine geçen bir görev yönetim uygulaması. Microsoft To Do ücretsizdir ve iPhone, Android, Windows 10 ve web ile eşitlenir. Tüm görevlerinizi tek bir yerden yönetmenizi kolaylaştırması için To Do ile Outlook Görevler bütünleşiktir. Her şeyin yolunda gitmesi için işleri basit parçalara bölün, son tarihleri ekleyin ve anımsatıcılar ayarlayın. Bu uygulama ile;

  • Günlük yapılacaklar listenizi güncelleştirmek için akıllı ve kişiselleştirilmiş öneriler sunan Günüm görünümüyle her günü en anlamlı biçimde tamamlayabilirsiniz.
  • İşte, evde veya yolda olmanız fark etmeksizin listelerinizi ve görevlerinizi cihazlar arasında hızla alıp aktararak düzeninizi koruyabilirsiniz.
  • Paylaşılan listeler ile , basit bir market listesi hazırlığından büyük etkinlik planlamalarına kadar her şey için aileniz, dostlarınız ve iş arkadaşlarınızla irtibatta kalabilirsiniz.
3- GOOGLE KEEP: Google tarafından geliştirilen bir not alma uygulamasıdır. Google hesabınızı kaybetmediğiniz sürece aldığınız notlar hiç kaybolmasın istiyorsanız işte size kullanışlı bir uygulama. Chrome eklentisi ile bilgisayarınızdan da notlarınıza erişebilirsiniz.
4- WIFI FILE TRANSFER:WiFi File Transfer size kablosuz bağlantı üzerinden telefon ya da tabletinize dosyaları yükleme ve indirmeye imkan tanıyan hafif web sunucusudur. USB kablosu olmadan dosyaları aktarın. 
5- TEXT FAIRY: Android'deki en iyi ocr (optical character recognition) özellikli uygulama. Tamamen ücretsiz bir uygulama olması diğer alternatifleri içinde kendini öne çıkarıyor. Bir çok dili destekliyor ve tek kelime ile mükemmel çalışıyor. Özellikle kitap veya dergilerden alıntılar yapması gereken insanlar için olmazsa olmazlardandır.
6- TUBE PLAYER: Youtube'dan video indirmek için çok kullanışlı bir uygulama. İsterseniz videoyu sadece ses dosyası olarak da indirebiliyorsunuz. Harika.
7- ZİL SESİ YAPICI: Ses düzenleme için en iyi araç: kesme, kaydetme, paylaşma veya geçerli zil sesi olarak ayarlama, belirli bir kişiye özel zil sesi atama veya bildirim sesi olarak ayarlama. Tube Player ile indirdiğiniz sesleri bu programla düzenleyin. Şimdiden kolay gelsin.
8- DWG FAST VIEW: Teknik elemanların işine yarayan bir program daha. Ücretsiz bir CAD görüntüleyicisidir. DWG FastView, GstarCAD, AutoCAD, ProgeCAD, BricsCAD, ZWCAD'den gelen DWG çizimlerini sorunsuz bir şekilde açabilme ve otomatik çizim taslağı hazırlama, planı gözden geçirme özelliklerine sahiptir. Çizim oluşturma, göz atma ve düzenleme ücretsizdir. Kayıt yaptırmaya gerek yoktur. PDF, BMP, JPG ve PNG dosya formatlarını destekler, bu dosyaları internet üzerinden paylaşabilirsiniz. Görünüm Modu ve Düzenleme Modu mevcuttur. 
9- RD CLIENT: Microsoft Remote Desktop (RD Client) uygulaması uzak masaüstü bilgisayarınıza cep telefonunuzdan erişebilmek için kullanılan harika bir uygulamadır. Bu uygulamayı kullanmadan önce erişim sağlamak istediğiniz bilgisayarla ilgili bazı bilgilere ihtiyacınız olacak.
1. Denetim Masası>Sistem ve Güvenlik>Sistem dizinini izleyin.
2. Sol taraftaki menüde bulunan Gelişmiş sistem ayarları başlığına ilerleyin.
3. Açılan pencerede Uzak kategorisine ilerleyin.
4. Uzak Masaüstü başlığı altındaki ''Bu bilgisayara uzak bağlantıya izin ver'' seçeneğini işaretleyin ve ''Uygula''ya basınız.
5. Denetim Masası>Ağ ve İnternet>Ağ ve Paylaşım Merkezi dizinini izleyin ve ağ isminize tıklayın, açılan pencerede Ayrıntılar... başlığına ilerleyiniz.
6. Açılan penceredeki IPv4 Adresi numaralarını bir yere not ediniz.
7. Cep telefonunuzda Microsoft Remote Desktop (RD Client) uygulamasını açın.
8. Sağ üst tarafta bulunan + simgesine dokunun.
9. Açılan penceye, not aldığınız IPv4 adresini yazın ve ''Save'' butonuna basın.
10. Ardından tekrar açılan pencereye, bilgisayarınızdaki yerel yönetici hesabının (Microsoft hesabı değil) kullanıcı adını ve parolasını yazınız.
11. ''Connect'' butonuna bastığınızda, başarılı bir şekilde bağlantı kurabileceksiniz.
Umarım yazımı beğenmişsinizdir.  Bu sayfayı ancak sizlerden alacağım geri dönütlerle devam ettirebilirim. Yorum ve önerilerinizi bekliyorum. Teşekkürler.

5 yorum:

  1. Emeğinize sağlık hocam güzel olmuş.

    YanıtlaSil
  2. Uzaktan erişim için bazı programlar meb hatlarında calışmayabiliyor. Alpemix isimli yazılım meb hattında da çalışabiliyor. Bazen süre kısıtlama sorunu verse de iş görüyor...

    YanıtlaSil
  3. Erhan Öztürk teşekkürler ve de tebrikler.Takipteyim

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ben teşekkür ederim. Umarım faydalı bilgiler bulabilirsiniz.

      Sil

Bu Blogda Ara